Články


Turistika
Protože bagr… (nová situace v Českém Krumlově)

Protože bagr… (nová situace v Českém Krumlově)

Vodák a bagr k sobě vždycky měli blízko. Bagr, dříve zásadně hliníková, dnes častěji nerezová lžíce, s jedním nebo dvěma ohyby, bez které se vodák těžko dostane k potravě v legendárním hlinkovém ešusu nebo kotlíku. Ostatně, kafe do hrnku se dávají dvě až tři lžíce blíže nespecifikované: známe lžíce čajové, polévkové a nebo právě lžíce od bagru. Aby k sobě vodák a bagr měli ještě blíž, nainstalovali v Českém Krumlově hned několik strojů přímo do řeky.

Freestyle
Happy víkend – !!!ZRUŠENO!!!

Happy víkend – !!!ZRUŠENO!!!

Happy víkend přeložen na neurčito!!

Turistika
Čistá řeka Sázava 2009

Čistá řeka Sázava 2009

V  neděli 19. 4. 2009 skončil projekt Čistá řeka Sázava 2009. V odpoledních hodinách dorazily do svých pěti cílů flotily dobrovolníků uklízejících řeku Sázavu. Do akce bylo zapojeno na 800 osob, uklidilo se 111 km řeky.

Freestyle
Happy víkend – !!!ZRUŠENO!!!

Happy víkend – !!!ZRUŠENO!!!

Jaro je v plném proudu a pozvánkami na akce se to jen hemží. Co takhle vzít ródeovku a zajet poslední víkend v květnu na Bečvu podráždit Raplatora čtyřku?

Vydaná čísla
HYDRO 3/09 – Morava vodácká

HYDRO 3/09 – Morava vodácká

No uběhlo pár týdnů a doufám, že už máte poslední HYDRO řádně přečtený, protože se do vašich schránek kvapem blíží další, letos již třetí výtisk. Tentokráte jsme se trochu zaměřili na vodáctví ve východní části naší republiky – na Moravě. K tomu navíc každý ve svém HYDRU obdržíte speciální HYDROSpeciál, kde si určitě také dobře počtete. A teď už rychle co sme to vlastně do novýho HYDRA nachystali…

Rychlost a maratony
Vodácký maraton na Berounce

Vodácký maraton na Berounce

Pořadatel Vodáckého maratonu Berounce vás opět všechny zve, letos již na 32. ročník Můžete se zařadit mezi více jak stovku soutěžních posádek, které do cíle maratonu v Branově dojedou po více jak osmapadesátikilometrovém pádlování. Rádi přivítají i další vodáky a turisty, kteří mají rádi kamarádské prostředí, dobrou vodáckou zábavu a posezení u táboráku.

Divoká voda
Trnávka pro všechny

Trnávka pro všechny

Trnávka už není jen pro vyvolené. RK Stan a Sokol Žižkov pro vás zorganizoval ježdění pro všechny bez rozdílu výtlaku a materiálu. Jste všichni zvaní. Kdy? Příští víkend.

Divoká voda
Víkendové Rakousko

Víkendové Rakousko

Každý správný vodácký článek by měl vzniknout tzv. rychlokvašně. Jelikož pár padlistů znám, valnou většinu z nás nepoznamenalo žádné poetické či prozaické střevo. Ba dokonce některé jedince jakékoliv střevo oblétlo mnohamílovými vzdálenostmi. Proto tu nevytvořím žádné umělecké dílo, nýbrž prachsprostý popis jedné pádlovací akce.

Divoká voda
Teória v praxi

Teória v praxi

Krátce po vydání posledního HYDRA, kde mimo jiné vyšel také článek, jak správně zacházet s vyhozeným ramenem a případně jej nouzově nahodit, nám poslal slovenský kajakář Tomo Andrassy příběh o tom, jak využili právě výše zmíněný návod přímo v praxi. Ale přečtěte si sami, co se jim přihodilo a jak to dopadlo.

Turistika
Čištění Ohře 2009

Čištění Ohře 2009

Jsme rádi, že se dobrovolníci vrhají na čím dál tím víc turisticky populárních řek a jednu za druhou je zbavují odpadu. O tom jak to bylo letos na Ohři si můžete přečíst ve zprávě od Míly Pražáka.