Články


Freestyle
Jak se mění vodáci? Tentokrát Jirka Škranc a „Čuro“

Jak se mění vodáci? Tentokrát Jirka Škranc a „Čuro“

Přečtěte si medailonky dvou lidí, kteří oba pravidelně trénují aby byli s pádlem ruce maximálně obratní a přesto mají na věc pohled naprosto rozdílný. Už jste si zkusili odpovědět na těch pár otázek na které odpovídal například Jirka s Čurem?

Zajímavosti
Jak se mění vodáci? – HYDROtéma pokračuje

Jak se mění vodáci? – HYDROtéma pokračuje

V letošním 4. čísle HYDROmagazínu jste mohli najít medailonky několika vodáckých osobností, které jsme oslovili a poprosili o odpověď na pár otázek na téma vodáctví a jeho další vývoj. Jistě jste si i Vy s chutí přečetli co si známí i méně známí aktivní vodáci různých zájmů a zaměření myslí o současnosti a budoucnosti vodáctví, ale i o tom co je k vodě přivedlo. Protože ale HYDROmagazín není nafukovací a ne všechny zajímavé odpovědi se do něj vešly, rozhodli jsme se v tématu pokračovat zde a zeptat se i na názory Vás, ostatních HYDROčetnářů.

Zajímavosti
Jak se mění vodáci? Dnes „Vačice“ a „Žralok“

Jak se mění vodáci? Dnes „Vačice“ a „Žralok“

Přečtěte si další pohledy na vodáky včera dnes a zítra, tentokrát v podání vodačky z prostředí vrcholového sportování – sjezdu na divoké vodě a akčního vodního turisty. Třeba Vás inspirují k tomu, abyste se taky představili ostatním vodákům a napsali svůj názor na současnost a budoucnost našeho společného hobby…

Turistika
Hloučela, 8.ročník Memoriálu Petra, Magdy a Jana Albrechtových

Hloučela, 8.ročník Memoriálu Petra, Magdy a Jana Albrechtových

Splutí Hloučely se letos koná 5. září a je to 27. vodácký sraz a 20. vodácký trojboj. Na tuto akci Vás srdečně zve pořadatel OK TJ OP Prostějov. Hloučela je potok obtížnosti WW I-II a nachází se kousek od Prostějova a je to voda pro všechny.

Zajímavosti
Jak se mění vodáci? Miloslav „Kuře“ Svoboda

Jak se mění vodáci? Miloslav „Kuře“ Svoboda

Kuře se při odpovídání na naše otázky trochu rozepsal. Jeho text, který se do tištěného HYDRA nevešel celý v původní podobě, si rozhodně zaslouží pozornost. Proto si jej můžete znovu přečíst v dalším dílu našeho seriálu. A co si o vodě a vodácích včera dnes a zítra myslíte Vy? Napište nám!

Freestyle
MČR v rodeu – Praha Troja 09

MČR v rodeu – Praha Troja 09

Nezlobte se na mě, že vás zase obtěžuju, ale já sem si vzpomněla, že sem se Vás nezeptala, kde se ty Trojský závody pojedou…a kde se teda pojedou?…v Tlamě?…a mohla bych jí vidět?…no to je ale pěknej váleček ta vaše Tlama, tohle sem nečekala, takovejhle váleček…

Vydaná čísla
HYDRO 4/09 – Jak se mění vodáci?

HYDRO 4/09 – Jak se mění vodáci?

Jestliže se vám kamarádi zdá tento způsob léta poněkud nešťastný, máme pro vás radostnou a osvěžující zprávu. Do schránek a vodáckých obchodů právě v těchto deštivých dnech putuje letošní čtvrté HYDRO. A protože počasí spíš svádí k domácímu válení, než k výletům na rozvodněné řeky, přináší HYDRO 4/09 kromě príma čtení i vodácké DVD pro předplatitele.

Freestyle
Rodeo v Kadani

Rodeo v Kadani

Kvííík, kvíík. Časomírá zakvíká a první závodník se vrhá do spotu.. Co to melu? No, přece popisuju první momenty prvního závodu CRT 2009 v Kadani, kde se organizace i letos ujal Kódl a plzeňská partička. Pravda, díky tomu, že je z Kódlika čerstvej tatík, nebylo tolik času zařídit některé věci, na které jsme byli zvyklí z let předešlých, ale i tak klobouk dolů.

Divoká voda
Krakonošovo Labíčko

Krakonošovo Labíčko

O uplynulém víkendu pokračovala česká kayakcrossová tour dalším závodem, který se konal na Labi v úseku okolo Vrchlabské soutěsky. Už předem vám mohu prozradit, že to byla velice podařená akce a rozhodně se na ní bude dlouho vzpomínat. Však si přečtěte jak jsme si víkend na Labi užili.

Divoká voda
Přítoky Iselu

Přítoky Iselu

Po víkendu stráveném na Plattlingu jsem si říkal, že ten další víkend to bude rozhodně chtít vyrazit creekovat. A musela to být snad telepatie když v půlce týdne JKB oznámil, že bychom mohli o víkendu vyrazit trochu zajezdit po rakouských říčkách a hned třeba do oblasti okolo Lienzu, kam se už asi třetím rokem marně vydávám na Defferegenbach a další místní pecky. Vodní stavy přály a tak jsem v pátek vyrazili do této úžasné destinace.