Články


Divoká voda
Opět v Americe

Opět v Americe

Vítejte u dalšího článku popisujícího plusy i mínusy profi kayakingu, cestování kolem světa a hledání těch nejkrásnějších a nejstrmějších řek. Místo psaní článku z Chile, kam jsem chtěl odjet za teplem, píšu opět z USA, tentokrát East Coast, kde se ale taky najde dost dobrých řek. Chile nevyšla, protože je drahá a navíc jsem nesehnal nikoho, kdo by mou cestu aspoň trochu finančně podpořil. Začátkem října tedy prodávám všechno staré vybavení, které můžu, abych získal aspoň nějaké kapesné.

Turistika
Velká krádež vodáckého materiálu ve Veltrusích

Velká krádež vodáckého materiálu ve Veltrusích

Minulý týden došlo k násilnému vniknutí do raftové základny CK Adrenaline Centre u vodáckého kanálu ve Veltrusech. Bylo odcizeno značné množství vodáckého materiálu, převážně rafty a nafukovací kanoe Yukon. Podle názoru policie nasvědčuje způsob vniknutí na předem připravenou akci. [i]Aktualizováno: přidány fotografie ukradeného vybavení![/i]

Vydaná čísla
HYDRO 6/09 – Profesionálové s pádlem

HYDRO 6/09 – Profesionálové s pádlem

Až půjdete v nejbližších dnech kolem své schránky, či nějakého vodáckého shopu, zbystřete a zaposlouchejte se jestli zevnitř neuslyšíte burácení opravdu divokých peřejí, dropů a kataraktů. Poslední letošní číslo HYDROmagazínu totiž přináší obrovský množství úžasnejch fotek a mraky skvělejch textů a rozhovorů s vodáky, kterým náš velký koníček nasměroval životní dráhu a udělal z nich profesionály s pádlem.

Vydaná čísla
HYDRO 5/09: Pojďte si zazávodit

HYDRO 5/09: Pojďte si zazávodit

Dny plné slunce, během kterých jsme si mohli číst poslední HYDRO pomalu ale jistě končí a nezbývá, než se vydat na pár posledních podzimních akcí a pak už zazimovat vybavení a čekat, až to na jaře začně tát. Snad jediným potěšujícím faktem v tomto smutném období může být to, že vyšel další díl HYDROmagazínu, který nám, doufejme, čekání na následující sezonu zpříjemní. Tentokrát jsme se rozhodli věnovat skoro celé číslo vodáckému závodění. Ale dost řečí a pojďme si tou horkou novinku zalistovat.

Zajímavosti
ZDrSEM

ZDrSEM

V neděli jsem se vrátil po čtyřech dnech domů. V ložnici osvětluje lampička Lenčino bezvládné tělo. Leží na břiše, obličejem ve skriptech z chirurgie. Stojím ve dveřích a rozhlížím se. Plyn tu cítit není. Pomalu přistupuji k posteli, kontroluji vypínač a kabel od lampičky. Všechno se zdá být v pořádku. Jemně jí oslovím a nic. A sakra, je to tu! Bouchnu dlaní do nočního stolku. V tu chvíli Lenka nadskočí. „Co blbneš prokrista, víš jak sem se lekla?!“. „Lež klidně,“ povídám a měřím jí tep. „Nebolí tě něco? Jak se cítíš? Co si dělala než si usla?“. „Učila sem se, né asi, ty blbečku!“ Tak to je v pořádku. Jdu zavézt auto do garáže. Na tři a půl metru jízdy se poutám bezpečnostním pásem. Ne, nejsem blázen. Právě jsem se vrátil ze čtyřdenního ZDrSEM.

Zajímavosti
(ne)Vodácký SPORT Life 2009

(ne)Vodácký SPORT Life 2009

Výstavy a veletrhy probíhají takřka celoročně, takže je pořád co sledovat a navštěvovat. Tentokráte jsme se vypravili na tradiční veletrh Sport Life do Brna. Hned na začátek vyjádřím zklamání nad tím, jak málo bylo na veletrhu vodáckých firem, ale i tak jsme si to užili a bylo se celý víkend na co dívat a co objevovat.

Zajímavosti
Kaprobraní

Kaprobraní

24. 10. se na pečecké loděnici konalo tradiční Kaprobraní. Patnáct vavřineckých kaprů připravených na šest způsobů a několik sudů postřižinského piva se postaralo o báječnou atmosféru večírku pro všechny, kdo pomáhají s organizací splutí Vavřineckého potoka. Co dodat? Nic, fotky poví vše…

Zajímavosti
Naschvály deště

Naschvály deště

Situace, která se stala poměrně nedávno nám opět jasně dokázala, že déšť prostě neumí pršet ve správnou chvíli a my, kteří ho sledujeme již delší dobu, začínáme mít téměř jistotu, že to dělá naschvál. Přece když je na středu plánovaný celostátní volno, tak nezačnu hloupě pršet už v pondělí, abych se v úterý úplně vydojil a do středy neudržel pořádnou vodu v korytech řek, na který se ta vodácká pakáž třese už od neděle…

Jak na to?
Kam na vodu, když prší?

Kam na vodu, když prší?

Déšť většinou není vodákův nepřítel, spíš spojenec. Hlavně zjara a na podzim, kdy je ta pravá sezona skalních pádlistů, kteří v práci netrpělivě kontrolují vodočty a snaží se odhadnout, kde to o víkendu poteče. A tak snad ani pohled HYDRA na společné deštivé téma webů 1.outdoorova.eu nemůže být jiný, než veskrze pozitivní.

Zajímavosti
Vzhůru do deště!

Vzhůru do deště!

Při podzimních toulkách občas zahalí obzor tmavé mraky a spustí se déšť. Ze štítku kapuce nebo helmy žene vítr kapičky do skloněného obličeje cyklisty, vodáka nebo pěšího poutníka. O zkušenostech s deštěm i s obranou proti němu jsme připravili několik článků a na webech sdružených ve společenství 1.outdoorova.eu se tak po tématech „Pitný režim“ a „Obuv“ prezentuje již třetí společný projekt s názvem „Do deště“.