Články


Slalom a sjezd
Krumlovský maraton sponzoruje mladé talenty

Krumlovský maraton sponzoruje mladé talenty

V době, kdy mnohé sportovní kluby a oddíly – vodácké nevyjímaje – zápasí s kritickým nedostatkem peněz, dvojnásob potěší zpráva o tom, že existují i kluby, kterým se díky aktivitě a schopnostem jejich členů daří. Přidá-li se k tomu navíc informace, že ten úspěšný klub, který nejen dokáže uspořádat v Česku vodáckou akci světového formátu a neprodělat na ní, se rozhodne sponzorovat jiný vodácký klub, v němž trénují možná budoucí reprezentanti a šampióni, je to důvod k radosti na druhou. Proto, podle nás, stojí následující tisková zpráva SK KVM Český Krumlov za uveřejnění…

Turistika
Plavba zimní krajinou

Plavba zimní krajinou

Půlka ledna, krásné sobotní odpoledne asi 0° C. Ideální počasí vyrazit na vodu. Bratr je v Chile, Buba pracuje a tak se domlouvám jen s tetou Danou a strýcem Laďou. Bydlíme v Lošticích a hned za domem teče řeka Třebůvka, a proto dáváme na vodu tam. Letos začínáme sezónu poněkud pozdě, a tak nemeškáme a provádíme nezbytný rituál při vstupu na každou vodu. Nalití slivovice, či jiného destilátu, do toku a vzápětí i do účastníků výletu.

Zajímavosti
Outdoortrophy 2009

Outdoortrophy 2009

V sobotu 14. srpna se v horském městečku Lingenau vzdáleném cca 50km od Bodamského jezera uskutečnil již sedmý ročník závodu v extrémní štafetě nazývaný Outdoortrophy. Na domovských stránkách www.outdoortrophy.com si lze krom mnoha zajímavých informací, fotek a TV spotů z minulých ročníků, dočíst i takové malé, decentní a dozajista skromné přízvisko tohoto závodu – neoficiální mistrovství světa.

Zajímavosti
Jak jsem nevyhrál závod o petřínskou kostku

Jak jsem nevyhrál závod o petřínskou kostku

Co děláš ozvalo se mi s telefonu. Jedu na běžky zněla moje odpověď. Na běžky se vykašli a pojeď na Petřín, je tam závod ve snowkajakingu pravil kamarád Skýn. Odložil jsem běžeckou výbavu a řekl ženě, že vyrazím. Nikam nepojedeš odpověděla. Uvědom si, kolik vážíš a kolik ti je. Navíc minulý rok skončilo několik závodníků v nemocnici na šití. Křičela na mě! Rozhodl jsem se ukázat, kdo je doma pánem. Sbalil jsem loď, pádlo, synka a jeho boby, vše naložil do auta a vyrazil.

Zajímavosti
Humbuk kolem Petřínské kostky

Humbuk kolem Petřínské kostky

Navzdory kydům klimatologů o globálním oteplení se počasí zachovalo velkoryse a nakydalo na pražský Petřín nebývalé množství sněhu. Téměř na rok přesně se tak opět mohl uskutečnit neoficiální neorganizovaný vodácký závod náhodných kolemjdoucích. Přesto se zdá, že smyčka kolem závodu „Petřínská kostka“ se stahuje a je jen otázkou času, kdy legislativa doběhne i vodáky na Petříně a ti se ocitnou takříkajíc na dlažbě. Ale o tom až v závěru.

Zajímavosti
Setkání na Sipadanu

Setkání na Sipadanu

[i]Sipadan – malajský ostrůvek v Celebeském moři, nedaleko východního pobřeží ostrova Borneo, listopad roku 2009.[/i] Sedíme s kamarádkou Marcelou v prostorách, určených k odpočinku a občerstvení mezi jednotlivými ponory, když vidíme z dálky přicházet další skupinu potápěčů a s ní i muže v neoprenu a o berlích. Komentuji, to co vidím a říkám, že kombinaci neopren a berle jsem viděla naposledy na jaře v Čechách u vody v Týnci nad Sázavou, kdy onen statečný sedl do lodě a vydal se na start závodu Českého poháru vodáků (ještě netuším, co mě vzápětí čeká!) …

Zajímavosti
HYDROfotoSOUTĚŽ

HYDROfotoSOUTĚŽ

Za dlouhých zimních večerů se jistě najde spousta příležitostí vrátit se k fotkám a zážitkům z uplynulé vodácké sezony. Ať už patříte mezi náruživé vodácké fotografy nebo jste prostě jednou náhodou stiskli spoušť a vznikl tak povedený obrázek, neváhejte a podělte se o své fotky s ostatními vodáky!

Divoká voda
Sweet Home Alabama

Sweet Home Alabama

Když jsem začátkem března minulého roku odjížděl na dvouměsíční stáž do Birminghamu ve státě Alabama, kromě stokrát ohranýho songu od kapely Lynard Skynard jsem o tomto jižanském státě věděl dost málo. Kromě Forresta Gumpa jsem ještě něco tušil o jednom z posledních otrokářských států a taky že je to stát farmářskej, placatej a ostatním američanům spíše pro srandu. Nicméně „kdyby náhodou… asi to bude ale stejně na nic“ jsem si k věcem přihodil přece jenom alespoň miniverzi hydra.

Divoká voda
Vánočně silvestrovská Korsika

Vánočně silvestrovská Korsika

Už od září jsem všem tvrdil, že letos mám lyžařskou zimu a nikam na vodu nejedu. Jenomže nepříznivé sněhové podmínky moje plány na lyžařskou zimu zhatily a když mi těsně před vánocemi volal Srb abych jel na Korsiku pádlovat netrvalo moje rozhodování moc dlouho. Takže rozbalit dárky, sníst co se dá, napakovat cukroví na cestu a 25. prosince večer vyrážíme směr Korsika.

Slalom a sjezd
Vladimír Jirásek a v síni slávy

Vladimír Jirásek a v síni slávy

Na letošním vyhlášení výsledků ankety Kanoista roku 2009 byli zařazeni do „síně slávy“ i singlíři Vladimír Jirásek a Petr Sodomka, dvě výrazné postavy kanoistiky a celého československého sportu. S oběma úspěšnými sportovci uvedlo v HYDRO 5/2005 rozhovor, který při této příležitosti znovu připomínáme.