Články


Pádler TV
Oficiální video z Krumlovského maratonu 2016

Oficiální video z Krumlovského maratonu 2016

V sobotu 8.10. vyrazilo z Vyššího brodu více než 1000 závodníků, aby vyzkoušeli svoji vytrvalost v Krumlovském vodáckém maratonu. Podívejte se na oficiální video ze závodu. Najdete se v něm?

Kapky
Gumotex přijme nové kolegy

Gumotex přijme nové kolegy

Společnost GUMOTEX a.s., která se kromě jiného zabývá i výrobou populárních nafukovacích člunů, vypisuje výběrové řízení na pozici brand managera. Pokud splňujete požadavky a chtěli byste se stát součástí týmu největšího českého výrobce vodáckého vybavení, určitě zkuste štěstí.

Freestyle
Troja Freestyle fest 2016

Troja Freestyle fest 2016

Od 9. do 11. září se v pražské Troji konal Freestyle fest, na kterém kromě závodů ve Fun slalomu, kayakcrossu a sprintu pro pádlující veřejnost proběhlo i Mistrovství ČR ve freestylu. Reportáž z akce pro vás jako již tradičně sepsal Bubáč.

Divoká voda
Onot – řeka v srdci Sibiře

Onot – řeka v srdci Sibiře

Na řeku Onot mě na podzim roku 2013 pozval Tomass Marnics. Z původního nápadu a malé partičky se postupem času stala 16členná výprava, na kterou přijeli kajakáři z celého světa, včetně otce adidas Sickline teamu Olafa Obsommera, a členů jeho týmu. Součástí výpravy byl i některým Čechům známý a věčně usměvavý Francouz Tony Dupoise.

Kapky
Vávra Hradilek už pádluje 20 let

Vávra Hradilek už pádluje 20 let

Vávra Hradilek letos slaví svojí 20. sezonu na vodě a samozřejmě pěkně stylově. Na webu RedBullu se můžete podívat hned na několik videí a článků věnovaných tomuto sportovnímu jubileu. Navíc, ačkoliv to prý spolu nesouvisí, mám Vávra od nedávna svojí vlastní edici RedBull plechovek, kde je vypodoben. Brzy se na něj navíc můžete těšit v kině ve filmu Tenkrát v ráji, zkrátka celebrita každým coulem.

Pádler TV
Sezóna v údolu Oetzu

Sezóna v údolu Oetzu

Téměř celou letošní sezonu strávil Tomáš Slavík v údolí Oetzu. Užil si tak velkou letní vodu, která umožňuje jezdit jenom některé úseky, a s ubývajícími teplotami i takové speciality jako Wellerbruecke nebo Rofen Ache (někdy uváděno jako Rofner Ache). Podívejte se na sestřih nejlepších záběrů z několika pobytů v parádní vodácké destinaci.

Kapky
Vyražte na Vavřinecký potok v sobotu!

Vyražte na Vavřinecký potok v sobotu!

Chcete mít jistotu, že se na Vavřineckém potoce určitě svezete? Vyražte na akci v sobotu 15.10., neodkládejte splutí na neděli. Ta je totiž dle organizátorů nejistá kvůli nižšímu stavu vody v rybníce. Pro aktuální informace sledujte Facebook události nebo OVT Pečky. Jestli neděle bude nebo nebude se dozvíme začátkem příštího týdne. Také nezapomeňte, že se do sobotního závodu můžete registrovat online na nových webových stránkách a ušetřit!

Turistika
Přehrada Pařížov je na suchu – bude podzimní Doubrava?

Přehrada Pařížov je na suchu – bude podzimní Doubrava?

Pařížovská přehrada, která napájí koryto řeky Doubravy, je na suchu. Místo zásob vody v ní roste tráva. I když Povodí Labe zatím o zrušení akce nerozhodlo, oblíbená akce Zamykání Doubravy, plánovaná na 15. října je v ohrožení. Podívejte se na fotografie z 2. října.

Paddleboarding
SUP Chiemsee Insel Marathon – SUP Alps Trophy 2016

SUP Chiemsee Insel Marathon – SUP Alps Trophy 2016

V sobotu 24. září se konalo finále série SUP Alps Trophy na německém jezeře Chiemsee a skupina českých padleboardistů vyrazila porovnat  své síly na mezinárodní úrovni. Závodu dlouhého 12,5 km se zúčastnilo celkem 75 mužů a 13 žen.

Jak na to?
Víte, s kým jezdíte na vodu?

Víte, s kým jezdíte na vodu?

Díky moderním komunikačním technologiím je domlouvání se na vodácký víkend či zájezd doslova hračka a právě tento aspekt je jeden z hlavních, které v poslední době způsobily, že se okruhy našich přátel silně rozšířily a že se na vodu vydáváme pokaždé s někým jiným. To je na jednu stranu příjemné, protože si můžete vyrazit na výlet v podstatě kdykoliv a máte jistotu, že se někdo najde, na druhou stranu ale hrozí, že vyrazíte s lidmi, o kterých zjistíte, že se na ně nedá spolehnout, až bude třeba.