Články


Turistika
Vavřinecký potok ve fotografiích

Vavřinecký potok ve fotografiích

Vavřinecký potok patří mezi nejoblíbenější podzimní (ne-li za celou sezonu) vodácké akce u nás. Koná se téměř bez přestávek už skoro 40 let a bylo o něm napsáno mnoho a mnoho a ještě mnoho napsáno bude.

Pozvánky na akce
Grande Rokytka pulsující

Grande Rokytka pulsující

Po dvou letech se opět otevřou stavidla Kyjského rybníku a vodáci si tak budou moci užít jedno z tradičních podzimních splutí – splutí Rokytky tekoucí uprostřed hlavního českého města. Přijměte srdečné pozvání od pořadatelů.

Pádler TV
Podzimní Jizerky ještě jednou

Podzimní Jizerky ještě jednou

Rychlý vzestup hladin řek v minulém týdnu kromě Honzy Choutky zaznamenal taky Míla Loudil a ke Kamienné stihnul dát ještě Jizeru. Mrkněte se na záznam z jeho GoPro.

Pádler TV
Vodopády Islandu

Vodopády Islandu

Francouzská parta sdružená okolo We are Hungry Production v letošním roce navštívila Island, který je vyhlášenou turistickou destinací, ale také vyhlášenou vodáckou destinací. Zejména milovníci vodopádů a divokého moře si zde přijdou na své, protože islandské řeky jsou buď rovné nebo je na nich vodopád a islandské moře vzhledem k poloze ostrova nabízí neustálé vlnobití. Podívejte se na skvěle natočené a sestříhané video z řek severského Islandu.

Pádler TV
Grand kaňon na nafukovacím kajaku

Grand kaňon na nafukovacím kajaku

Jednou z novinek letošní trade show Paddle Expo v německém Norimberku byl i inovovaný kajak Gumotex Safari 330. Před tím než jej Gumotex veřejně uvedl samozřejmě proběhlo důkladné testování a protože je kajak vhodný i na divokou vodu, tak se s ním testovací jezdci vypravili do Grand kaňonu na řeku Colorado na pořádné vlny. Koukněte se, jak nové „safárko“ obstálo.

Pádler TV
Minulý týden tekly Jizerské hory

Minulý týden tekly Jizerské hory

Kdo bedlivě sleduje vodočty, dokázal v poslední době vychytat hned několik pádlovacích dnů v Jizerkách. Honza Choutka vyrazil na rychlou akci minulý čtvrtek a svezl se s větší partičkou na polské Kamienné za skvělého stavu 19 kubíků.

Kapky
Zamykání Doubravy z Pařížova je zrušeno

Zamykání Doubravy z Pařížova je zrušeno

Zamykání Doubravy z Pařížova, které se mělo uskutečnit v sobotu 15. 10. 2016,  je letos bohužel pro nedostatek vody ve vodní nádrži Pařížov zrušeno. Splutí se uskuteční pouze ve zkrácené verzi z Ronova nad Doubravou do Žlebů bez nadlepšení vodního stavu.

Kapky
Rokytka Grande se uskuteční!

Rokytka Grande se uskuteční!

Letošní víkend pražských stok bude kompletní! Pořadatel právě potvrdil konání Rokytky, která se uskuteční 22. 10. 2016. Start je pod hrází Kyjského rybníka v Praze. Voda poteče od 10:00 do 13:00, důležitý je výklad trati v 9:30, na trase jsou překážky. Cíl splutí je na soutoku v Libni. Tam budou zajištěna auta na odvoz zpět na start za 30 Kč na osobu. Splavenka za splutí také 30 Kč na osobu. Více informací případně podá Míla Pražák,  mi**@dr****.cz . Půjčovna na akci Nemáte vlastní loď nebo vybavení? Na akci je možné si zapůjčit, kajaky Železný a Pyranha, rafty, nafukovačky, kanoe otevřené a zavřené, neopreny a další vodácký materiál. Rezervujte zde.

Seakajak
Standa Chládek pokřtil knihu Po stopách lovců velryb v severním Pacifiku

Standa Chládek pokřtil knihu Po stopách lovců velryb v severním Pacifiku

Čtenářům Pádlera asi není potřeba seakajakáře, etnografa a dobrodruha Standu Chládka příliš představovat, co ale za představení stojí je jeho nedávno vydaná kniha Po stopách lovců velryb v severním Pacifiku. Redakce Pádlera se účastnila přímo slavnostního křtu této knihy.

Kapky
Vodácký bazar v HG sportu

Vodácký bazar v HG sportu

Podzimní vodácký bazar pořádá také HG sport. Na akci se můžete těšit 22.10. od 9 hodin ráno a mimo bazarových věcí si můžete koupit i nové zboží se slevou. Více informací hledejte na facebooku.