Články


Turistika
Vánoční splutí Váhu

Vánoční splutí Váhu

Nuda a zase nuda… Nikde nic neteče. Řeky v ČR, snad mimo klasiku jako je Lužnice a Vltava, jsou na minimu. Je začátek prosince a ve výhledu je návštěva rodiny na Slovensku, tak zkoumám, co by se dalo splout. Nemusí to být žádná divočina, stačí si trochu zapádlovat a užít si doteku vody.

Pádler TV
Divoká voda v Kyrgyzstánu

Divoká voda v Kyrgyzstánu

V létě roku 2016 se Matěj Koudelka a Ondra Pokorný vydali na divoké řeky v Kyrgyzstánu. Připojili se k výpravě vedené členy adidas Sickline týmu Tomassem Marnicsem a Egorem Voskoboynikovem a užili si skvělé pádlování na Velkém a Malém Narynu, Kekemerenu a dalších místních řekách. Matěj navíc o celé akci sepsal parádní text, na který se můžete těšit v letošním prvním Pádlerovi. Zatím se trochu navnaďte u videa!

Kapky
Nabídka práce v půjčovně JOKOTA

Nabídka práce v půjčovně JOKOTA

Půjčovna JOKOTA shání mezi své vodácké instruktory nové tváře pro příležitostné zajištění vodáckých zájezdů. Jedná se o zájezdy různé délky na řekách v ČR. Dále hledáme správce naší pobočky v Kácově a řidiče pro řeku Sázavu nejlépe v jedné osobě. Preferujeme dlouhodobější spolupráci, ale není podmínkou. Více informací naleznete na webu.

Jak na to?
Videoškola eskymáckého obratu

Videoškola eskymáckého obratu

Zimní období je pro mnoho vodáků obdobím návštěvy bazénů a tréninku eskymování. Pokud byste chtěli načerpat trochu teorie z výukových videí, pak určitě doporučujeme trilogii britského kajakářského centra Glenmore Lodge, kde pochopíte mechanizmy fungování eskymáckého obratu a třeba se naučíte i pár vychytávek, které vám pomohou při zdokonalování se. Tak zvedejte, jaro se už brzy zeptá!

Kapky
Spolek Posejdon zve na výstavu Vodácké fotokoláže

Spolek Posejdon zve na výstavu Vodácké fotokoláže

Vodácký spolek POSEJDON organizuje besedu o projektu Slezské Benátky a veřejnou výstavu Vodácké fotokoláže o své dvanáctileté činnosti. Akce se koná ve čtvrtek 9.2.2017 od 16,00 hodin v knihovně Dolní Lutyně. Nejvíce fotokoláží je z vodáckých akcí na Odře, Olši a Ostravici. Více informací naleznete na stránkách spolku.

Pádler TV
S raftem v peřejích Brahmaputry

S raftem v peřejích Brahmaputry

Na podzim loňského roku se už po několikáté vydala česká expedice pod vedením Roberta Kazika z Denali Expedition týmu na peřeje řeky Brahmaputry. Pokud by někdo o této řece nic nevěděl, pak vězte, že se jedná u jeden z největších světových veletoků tekoucí z Tibetu přes severovýchodní indické státy až do Bangladéše a oceánu. Této definici odpovídá i vodnatost řeky a tedy velikost a síla peřejí. Důkazem budiž video od Kuldy.

Turistika
Předplaťte si časopis Pádler a získejte praktický dárek od firmy Mc Nett!

Předplaťte si časopis Pádler a získejte praktický dárek od firmy Mc Nett!

První letošní vydání časopisu Pádler se už pomalu chystá, a my nyní přicházíme s nabídkou ročního předplatného s praktickým dárkem zdarma. Akce platí pouze pro nové předplatitele.

Pádler TV
Jak se točí vodácký film?

Jak se točí vodácký film?

Olaf Obsommer známý také jako Big-O patří ve vodáckém světě mezi hlavní tvůrce filmů a videí a zároveň je šéfem týmu adidas Sickline. Před dvěma lety se tento tým vydal do Kyrgyzstánu na řeku Sary-Jaz, kterou úspěšně splul. Na expedici samozřejmě nechyběl Olaf se svojí kamerou. Jak to vypadá, když se natáčí takový vodácký velkofilm? A kolik toho členové týmu vezou v lodích? Na to odpovídá toto video.

Kapky
CVOK team hledá nové posily

CVOK team hledá nové posily

Jsi vodák a dobrej kluk, kamarád a pohodář? Máš rád přírodu, řeky, cestování, kempování a chceš to všechno ukázat i jiným lidem. Předat jim svoje vodácké znalosti a zkušenosti, nabídnout jim svoje přátelství a stát se součástí jejich skvělých zážitků? Pak hledáme právě tebe.

Pozvánky na akce
Pozvánka na Český otevřený pohár kanoepola 2017

Pozvánka na Český otevřený pohár kanoepola 2017

Jménem České asociace kanoepola Vás zveme k aktivní účasti na Českém otevřeném poháru kanoepola 2017 (Czech Open Cup – COC 2017). COC je seriál šesti turnajů převážně pro týmy kanoepola českých a moravských zemí s cílem rozšířit kanoepolo do více míst republiky.