Články


Pádler TV
Gottleuba – divoká voda v Krušných horách

Gottleuba – divoká voda v Krušných horách

Obleva a zvýšené vodní stavy se v minulém týdnu nevyhnuly ani Krušným horám, kde teče například krásná řeka Gottleuba. Místní partička si ji střihla hned třikrát po sobě za různých vodních stavů. Podle videa se zdá, že Krušné hory stojí při příští oblevě určitě za návštěvu. Co byste z Krušných hor doporučili vy?

Divoká voda
Olomoucká Bystřice měla vodu

Olomoucká Bystřice měla vodu

„Ahoj! Teče Olomoucká Bystřice. Chcete podrobnosti?“ psal na facebookový profil Pádler v pátek ráno Vilda Macháň. „No jasně, že ano. Že váháš“ zněla naše odpověď a večer už jsme měli zásilku fotek z GoPro a stručné info o pěkném pádlovacím dni.

Pádler TV
První Jizerky roku 2017

První Jizerky roku 2017

Včera se poprvé dalo jezdit snad všechno co se v Jizerských horách běžně jezdí a řeky byly vodáckými partičkami doslova obsypány. Dan Princ navíc hned po návratu domů zasedl k počítači a tak je tu den po akci parádní video z Jizerky a Mumlavy. Taky jste někde pádlovali?

Kapky
Krakonošovo Labíčko bude

Krakonošovo Labíčko bude

Ahoj vodáci, zjištuju, že atmosfera mezi váma je napjatá jako když v báru houstne dým. Sojka bonzačka štěbetala, že se mezi vodáckou komunitou šušká, že voda v Labi letos poteče, ale co Krakonošovo Labíčko? Bude nebo ne? Co všechno bude za disciplíny, pojede se team race, bude pořádná after party, bude bohatá tombola a v ní kayak od ZETu, bude rampa a pořádná časomíra, poteče zlatavý mok s bílou pěnou nahoře proudem? Tak pro ty, kteří pochybovali mám jasnou zprávu: Krakonošovo Labíčko 21.-23.4.2017 bude! Prahnete po tom vědět víc? Tak to si budete muset ještě chvilku počkat, páč my, Krakonoš a jeho Lyžníci, jsme ještě lyže za pádla a lodě nevyměnili.

Tak ahooooooj.

Těší se na vás Krakonoš a jeho Lyžníci.

Reportáže z akcí
Zimní Slapy 2017 – 11. ročník

Zimní Slapy 2017 – 11. ročník

V termínu 10. – 12.2. 2017 se konal další, již 11. ročník tradičního zimního setkání (nejen)seakajakářů z celé republiky. Jaký byl? No letos skutečně zimní!

Kapky
Info z Kamenice – pozor na stromy! – AKTUALIZOVÁNO

Info z Kamenice – pozor na stromy! – AKTUALIZOVÁNO

České řeky nám včera dopřály první letošní svezení a do redakce hned dorazilo varování před stromy a dalšími nástrahami na Tanvaldské Kamenici: „V celém údolí řeky je pořád cca. 25 cm sněhu, takže se blbě vylejzá a prohlíží (ale není potřeba). Lávka na Držkovských schodech byla za normální vody (10m3/s) v poho, ale za VV se bude asi blbě podjíždět.  Cestou je pod vodou pár stromů, takže je nutné jet pozorně.Velmi nebezpečný strom je v laguně pod Rozstříleným místem v Navarovský soutěsce. Je nezbytné dojet tam hlavou nahoru a na správné straně, jinak jde opravdu o život! Je to ohromnej smrk, kterej je pod vodou zlomenej a trčej z něj všude silný větve. Díky sněhu je to bohužel špatně prohlédnutelné a jistitelné. Dávejte pozor!“ Za info děkujeme Vaškovi z TJ Delfín Jablonec n. N. Pokud budete mít informace z dalších řek nebo aktualizované informace z Kamenice a třeba i fotky, pošlete je prosím na sn****@pa****.cz . Rádi je zveřejníme pro ostatní vodáky! Snížák: Vaškem zmíněná lávka na Držkovských schodech je při včerejším stavu přes 20 m3/s opravdu nízko nad vodou. Navíc je necelých 100 m po tímto místem strom přes celou řeku, který je téměř celý pod vodou. Lávku buď objeďte zleva malý průskokem nebo obneste. Pokud se vám jí totiž nepodaří podeskymovat na první pokus jste za chvíli naplaveni na zmíněný strom. Osobně jsem si to zkusil.

Turistika
Jarní tání na Lomnici

Jarní tání na Lomnici

Tak konečně! Zase po dlouhé době ladovská zima i u nás v nížinách. Sleduji svou malou dceru, jak si užívá na bobech, jakou má radost ze sněhu a jsem rád, že neví, jak se těším, až to všechno začne tát a koryta řek se konečně naplní. Jako tenkrát, v roce 2011, když mi naše domovská Lomnice se Skalicí dala varování.

Pozvánky na akce
Pozvánka na Liptov Ride 2017

Pozvánka na Liptov Ride 2017

Len 7 dní stačilo na naplnenie kapacity 60 tímov na druhý ročník štafetových pretekov Liptov Ride, ktoré sa uskutočnia začiatkom apríla na Liptove. Stále sa ale môžu hlásiť jednotlivci motivovaní obuť si tenisky i lyžiarky a sadnúť na bike i do kajaku v jeden deň.

Pádler TV
Shlédněte film The Canoe

Shlédněte film The Canoe

Vodáckých videí je na internetu k dispozici nepřeberné množství a každým dnem přibývají další a další. Hlavním tématem je bezesporu divoká a extrémní voda, která je divácky atraktivní. Je proto velmi dobře, že se občas objeví i filmové dílo zcela jiného ražení. Goh Iromoto natočil úžasný film, nejen díky skvělé kameře, který pojednává, jak název The Canoe napovídá, o kánoích v jejich domovské zemi, v Kanadě.

Kapky
Zimní Slapy budou!

Zimní Slapy budou!

Tak pro vás mám docela dobrou zprávu…SLAPY NEZAMRZLY!! Tedy ne úplně. Volná voda je od hráze až po lesní tábořiště Nebřich což je nějakých 8 km. Pojedeme tedy v sobotu 11.2. na otočku z hráze na Nebřich a zpět. Spát nebudeme na Častoboři, ale v Třebenicích na Zuzčině chatě (kapacita cca 20 lidí v chatě, zbytek případně postaví stany na zahradě). V sobotu v podvečer uděláme táborák na zahradě a pak se s přibývající zimou přesuneme do hospody U Taterů. V neděli si uděláme projížďku po Štěchovické přehradě, která je úplně bez ledu. Samozřejmě platí, že spát na chatě se dá už z pátku na sobotu a v hospodě s námi taky v pátek počítají. Ještě jsem vás chtěl poprosit, abyste vzali flashky se zajímavými videi/fotkami z destinací, kde jste pádlovali. V hospodě je velká televize :-). Pro ty, kdo budou spát na chatě mám ještě jeden úkol…Na parkovišti nad chatou bude stát vlek s nařezaným dřívím, vezměte prosím sebou dolů na chatu aspoň jeden klacek , ať můžeme udělat ten táborák..předem díky.Pivo a nějaká ta kořalka k ohni je zakoupena, takže tahat nic nemusíte. Stejně tak je domluvená kýta nebo grilovaná kuřata, které nám v hospodě ohřejí (platím já 🙂 ) Takže brusle nechte doma, vezměte lodě a v pátek nebo v sobotu ráno se na vás těším..AHÓÓÓJ