Články


Slalom a sjezd
Přindiš vítězí na Světovém poháru, Fišerová třetí

Přindiš vítězí na Světovém poháru, Fišerová třetí

Italská Ivrea v sobotu (2. 9.) nadělila českým vodním slalomářům hned dvě medaile. Vít Přindiš byl nejrychlejší mezi kajakáři, Tereza Fišerová vybojovala třetí místo v kategorii C1 ženy. Deblkanoisté Kašpar se Šindlerem skončili čtvrtí. V nedělním závodě vybojoval Lukáš Rohan sedmé místo.

Turistika
Slovenské řeky aneb láska na první sjezd

Slovenské řeky aneb láska na první sjezd

Má láska k vodáctví se započala někdy před deseti lety, kdy jsem jakožto dítko přibližně desetileté poprvé usedla do lodě. Pamatuju si, jak jsem celá u vytržení seděla v obrovské Barace na zadákovi a měla pocit, že ta Morava teče nějak děsně rychle. Hodně vody už od té doby uteklo, Morava už mi nepřipadá jako nejdravější tok světa a také jsem se za tu dobu už mnohokrát zamilovala do jiných a jiných řek.

Kapky
Whitewter Awards 2017 znají vítěze

Whitewter Awards 2017 znají vítěze

Whitewater Awards 2017 neboli ocenění pro nejlepší pádlery na divoké vodě za letošní rok znají své vítěze. Podívat se na ně můžete ve videích na kanálu této události na Vimeu. Jezdcem roku se dle očekávání stal Aniol Serrasolses ze Španělska a pádlerkou roku Nouria Newman z Francie. Kategorií a rozdaných cen je ale mnohem víc a všechna umístění jsou parádní podívaná, tak se koukněte.

Pádler TV
Říční freeride na řece Sjoa v Norsku

Říční freeride na řece Sjoa v Norsku

Řeku Sjoa v Norsku asi není třeba našim čtenářům představovat, protože určitě patří mezi 5 nejznámějších řek v Evropě. Podívejte se, jak si Bren Orton (GBR) a Martin Vollen (NOR) udělali z této překrásné řeky hřiště pro svoje rodeové kajaky. Freestyle žije!

Turistika
Objevování říčky Bělá

Objevování říčky Bělá

Žiji v Bělé pod Bezdězem a jsem tak trochu regionální patriot. Plavit se po vodním toku Bělá mě lákalo již od útlého dětství, ač tehdy jsem ještě nevěděla co je to kánoe.

Recenze vodáckého vybavení
Nafukovací kajak SOLAR není jen pro solární jezdce

Nafukovací kajak SOLAR není jen pro solární jezdce

Nafukovací kajak SOLAR od českého výrobce GUMOTEX by mohl svým názvem evokovat loď pro solární jezdce. Dílem tomu tak určitě je, ale SOLAR dokáže mnohem víc.

Turistika
Bosna nejen na kajaku

Bosna nejen na kajaku

Malebná krajina, jeskyně, vodopády, průzračné řeky i kousek moře na vás čekají, pokud se rozhodnete vydat do Bosny. My jsme tam vyrazili začátkem června, s cílem zdolat nejvyšší horu, Maglić (2386 m.n.m.). Ale protože jsme zarytí vodáci, kajaky jsme samozřejmě přibalili s sebou.

Kapky
Změna termínu Zamykání Dyje

Změna termínu Zamykání Dyje

Vodácký oddíl Neptun Znojmo byl nucen z organizačních důvodů přesunout podzimní akci Zamykání Dyje z 30.9. na 7.10.2017. Sraz účastníků je v areálu Centra Vodárna na levém břehu těsně pod znojemskou přehradou v 8:45 hod. Následně v 9:00 proběhne nástup všech účastníků a slavnostní zamknutí nejmladším účastníkem za oslavné poezie některého z významných umělců vodního lidu. Více informací naleznete na stránkách pořadatele.

Kapky
Zamykání Moravice zrušeno

Zamykání Moravice zrušeno

Zhasla i poslední naděje o přesunu termínu Zamykáni Moravice. Bohužel technologické postupy na stavbách na řece Moravici a na Odře nedovolí uspořádal tradiční akci Zamykání Moravice, která se měla uskutečnit 16.-17.9.2017. Prosím sdílejte tuto informaci přes své informační kanály. Adam Šindler, vodáci Campanula

Seakajak
Chorvatský Rab – Tak si představuju léto s kajakem

Chorvatský Rab – Tak si představuju léto s kajakem

Ve čtvrtek třicátého dubna vyzvedávám ve Svésedlicích ve firmě Havel Composites nové uhlíkové pádlo a v Břeclavi v Gumotexu lodě. Ke kajaku Seawave, který výborně sloužil při loňském pádlování po Bajkalu přibírám ve druhém pytli ještě Framuru – novinku minulého roku. Má být ještě rychlejší a díky jiné konstrukci užší z venku, a přitom širší zevnitř… Tak uvidíme!