Články


Dračí lodě
Štafetový rozhovor – Borek Janoušek

Štafetový rozhovor – Borek Janoušek

Někteří z Vás to možná znají. Člověk dostane přezdívku a ta ho pak provází celý život. Borek Janoušek o tom ví své. Ačkoliv jeho skutečné jméno je Gabriel, takřka nikdo mu tak neřekne. Přezdívku Borek dostal již v dětství od své sestry, která jeho skutečné jméno nedokázala vyslovit. Štafetu Borkovi předal jeho dobrý přítel Zdeněk Valenta a naše setkání bylo velice příjemné. Borek je nejen nadšeným vodákem, ale také vášnivým horolezcem a výborným lyžařem. Neuvěřitelná vitalita a obrovská životní energie z něho vyzařuje na hony daleko. Nechte se jeho milým povídáním rozesmát, ale i dojmout, stejně jako já.

Kapky
Jiří Prskavec vybojoval na Australian Open stříbro!

Jiří Prskavec vybojoval na Australian Open stříbro!

Úspěch slavili v neděli 18. 2. naši vodní slalomáři. V australském Penrithu vybojoval stříbro kajakář Jiří Prskavec. Na první příčce se umístil místní kajakář Lucien Delfour a na třetím místě, tři desetiny za Prskavcem, skončil Francouz Boris Neveu. V elitní desítce se umístil i současný mistr světa Ondřej Tunka. Finále těsně uteklo Luboši Hilgertovi, který skončil na jedenáctém místě.

Zajímavosti
Do nové sezóny s novým kajakem od WATER ELEMENT za nejlepší cenu 2018!

Do nové sezóny s novým kajakem od WATER ELEMENT za nejlepší cenu 2018!

Více jak 200 nových kajaků skladem, testovací lodě, bazar! DOPRAVA ZDARMA na vybrané modely po celé ČR Nejširší sortiment lodí a vodáckého vybavení v ČR a SR! Do vyprodání zásob nabízíme vybrané čluny Gumotex II. jakosti s 25% slevou.

Divoká voda
Vodní dobrodružství v zimě: splutí Nilu

Vodní dobrodružství v zimě: splutí Nilu

Zažijte v zimně netradiční vodácký zážitek a vydejte se splout africký Nil. Vyzkoušejte si, jaké to je, nechat se unášet jednou z nejstarších a největších řek světa, a udržte tak také fyzičku na léto. Přečtěte si, na co se před cestou připravit, jaké cestovní pojištění si vybrat a co si nenechat ujít.

Kapky
Pozvánka na ples spolku Sportovní-klub.cz

Pozvánka na ples spolku Sportovní-klub.cz

Ahoj, Dovoluji si Tě pozvat na náš druhý ples spolku. Budeme rádi, když Tě uvidíme i s rodinami, kamarády a přáteli.Základní informace: sobota 24. 2. v Horních Bludovicích u Havířova. K poslechu a tanci zahraje kapela Spectrum, kulturní zpestření a bohatá tombola, jelení speciality šéfkuchaře a dobrá zábava. Více informací a přihlášení na www.sportovni-klub.cz Dotazy můžete volat přímo mě tel. 724480632.

Divoká voda
S pádlom po Slovensku

S pádlom po Slovensku

Riečna sieť na Slovensku má takmer 50 000 kilometrov. Máme mierne turistické rieky v údoliach a nížinách, veľké vodné plochy pre morských pádlistov a trochu divokej vody (väčšinou do WWII-III, tažších úsekov je minimum). Sme závislí od prírodnej vody, miest zámerne dotovaných pre vodákov takmer niet.

Seakajak
Moravská moře

Moravská moře

No jasně, na Moravě moře není. Ale když se to tak vezme, moře má na Moravě velkou tradici. V minulých 700 milionech let tu totiž bylo několikrát a naposled se zdrželo víc než 10 milionů let. Podle druhů zkamenělin, které se na Moravě nacházejí, to bylo zřejmě mělké moře plné řas, podobné dnešnímu Sargasovému moři. Nedávno se tu ale našly zkameněliny světélkujících hlubinných ryb. Takže kdo ví, jak to s tím pradávným výběžkem oceánu Tethys vlastně bylo.

Kapky
Nová kniha: Vodní slalom – cesta na vrchol

Nová kniha: Vodní slalom – cesta na vrchol

Po letech vychází nová obrazová publikace o vodním slalomu a sjezdu na divoké vodě. Autor Jaroslav Cícha se spolu s fotografem Eduardem Erbenem pustil do zmapování nejsilnějších českých vodáckých klanů a osobností našeho sportu od roku 2000 dosud. Kniha má vyjít při příležitosti červnového ME v Praze Troji. Více informací hledejte na www.kanoe.cz.

Turistika
Neckyáda v únoru(?)

Neckyáda v únoru(?)

Neckyáda není nic neobvyklého. Sejde se veselá parta u rybníka či na řece s plavidly dle fantazie a všichni se směle ráchají ve vodě. V létě? Proč ne. Ale teď v zimě?

Kapky
ČSK nabízí zajímavou práci

ČSK nabízí zajímavou práci

Chceš být blízko českým olympionikům a medailistům? Chceš být součástí týmu, který proslaví vodní slalom? Hledáme do našeho týmu posilu „Social media“. Pokud skvěle ovládáš sociální sítě a umíš tvořit špičkový obsah, jsi ten správný kandidát/ka. Pordobnosti na www.kanoe.cz.