Články


Rozhovory
Štafetový rozhovor – Jiří Benhák

Štafetový rozhovor – Jiří Benhák

„Můžu Vám něco říct na Borka? Když se jezdily mixy, tak nám jako juniorům zakazovali stát na břehu, protože oni si tak sprostě nadávali… A Borek jezdil s Lídou Sirotkovou, která měla přezdívku Kulička. Spolu vyhráli mistrovství světa ve Spittale a on se tam proslavil tím, jaký je hrozný slušňák. Protože když tam trénovali sjezd, Kulička udělala nějakou chybu, převrátili se a vyplavali. Borek na ní byl naštvanej, a tak jí honil po lese a křičel na ní: ‚Ty hloupá, ty hloupá…‘ a to bylo nejhorší, jak jí nadával.“

Kapky
Přehrada Pěčín se stavět nebude

Přehrada Pěčín se stavět nebude

Velké vítězství si připsali odpůrci stavby přehrady Pěčín, která měla v následujících deseti letech vyrůst v Orlických horách. Sloužit měla zejména k boji s hrozícím suchem, se kterým se v posledních letech potýkalo až 80 obcí v Královéhradeckém kraji. Projekt dlouhodobě prosazovalo Ministerstvo zemědělství. Kvůli silnému odporu z řad veřejnosti (včetně vodáků) i obcí, a také kvůli chybějící podpoře kraje, vláda ve středu přípravy vodního díla zastavila. Stavba za 11 miliard korun měla začít růst už v nadcházejících deseti letech. Výška hráze měla dosahovat 80 metrů a mělo být zadržováno až 17 milionů kubíků vody. Pro nás vodáky je zásadní, že by díky přehradě zmizela část krásné říčky Zdobnice, která je v regionu Orlických hor populárním terénem. Ve stejný den se na stejném hlasování jednalo ještě o dalších čtyřech projektech přehrad a ty zatím pokračují dál. Podrobnosti si můžete přečíst na seznam.cz.

Kapky
Kariéra v Boatparku

Kariéra v Boatparku

Do našeho specializovaného obchodu sháníme kolegu na pozici prodavač a obsluha půjčovny se zájmem o stálý/částečný pracovní poměr nebo brigádu. Znalost v oboru vodáctví a lyžování všech forem je výhodou, ale není 100% podmínkou. Nástup je možný ihned. Více na www.boatpark.cz.

Reportáže z akcí
Rolencovi i Satkové nadělila Kamenice dva mistrovské tituly ve sjezdu

Rolencovi i Satkové nadělila Kamenice dva mistrovské tituly ve sjezdu

Hned první závodní víkend v seriálu Českých pohárů rozhodl o nových mistrech České republiky v klasickém sjezdu. Řeka Kamenice dostatečně prověřila všechny schopnosti našich nejlepších sjezdařů a rozjela tak naplno nejen sjezdovou sezónu, ale také nominaci do reprezentačního družstva.

Kapky
ČPV Teplá se uskuteční v neděli 27.5.

ČPV Teplá se uskuteční v neděli 27.5.

Ahoj, příznivci vodáckého sportu. Letošní plánovaný 68. ročník vodáckého závodu “Napříč Karlovými Vary“ zařazený ho do série závodu ČPV se bude konat v jiném netradičním termínu. Zvolili jsme neděli 27. 5. 2018, abychom spojili v jednom víkendu dvě ČPV dohromady. Opět nám Povodí Ohře v září nemůže navýšit průtok pro pořádání závodu z důvodu probíhání stavebních prací v termínu od 1.6. – 31.9. 2018. Bude se opravovat koryto pod hrází. Naštěstí nás letos včas informovali a vyšli nám vstříc v novém termínu za což jsme jim vděčný. Děkujeme za pochopení, zachovejte nám přízeň. Klub vodáků Karlovy Vary

Pádler TV
Obzory sportovních osobností – Honza Rott

Obzory sportovních osobností – Honza Rott

Jedním z hostů pořadu Obzory sportovních osobností, který vysílá sportovní televize Sport 5, byl paddleboardista Honza Rott. Podívejte se na zajímavý rozhovor o paddleboardingu.

Turistika
Strasti a radosti vodákovy holky (část čtvrtá) – Pivo, krysa, indián a milenka

Strasti a radosti vodákovy holky (část čtvrtá) – Pivo, krysa, indián a milenka

Ve čtvrtém dílu bych ráda shrnula prázdninové vodácké momenty, abyste je měli pěkně pohromadě. Tak tedy…

Reportáže z akcí
Odpadků na březích řeky Sázavy je rok od roku méně

Odpadků na březích řeky Sázavy je rok od roku méně

Citelný pokles odpadků letos zaznamenali dobrovolníci v rámci 13. ročníku projektu Čistá řeka Sázava, který se uskutečnil od 6. do 8. dubna. Na 90kilometrovém úseku mezi Kácovem a Pikovicemi, kde tradiční jarní úklid organizuje pod heslem „Drž rytmus s řekou Sázavou“ společnost Posázaví o.p.s., téměř 800 dobrovolníků sesbíralo během tří dnů podle předběžných součtů 16 tun odpadků, to bylo o tři tuny méně než loni.

Pádler TV
Honza Choutka zkoušel ZET FIVE jako singlovku

Honza Choutka zkoušel ZET FIVE jako singlovku

Včera jsme pro vás vydali recenzi kajaku ZET Five a dnes přinášíme ukázku toho, jak se dá na lodi jezdit v úpravě C1. Five si takto upravil Honza Choutka a s partičkou vyrazil novou loď vyzkoušet do Rakouska na Lofer, Lammer a Brandi.

Kapky
Sjezd vodopádu načerno

Sjezd vodopádu načerno

Pro server emontana.cz popsal Matěj Holub jeden svůj vodácký zážitek z letošní zimy strávené na vodě v Chile. Jak se jezdí vodopády bez zaplacení vstupního poplatku do rezervace se dočtete v příběhu.