Petr Snížek

Petr Snížek

Šéfredaktor

Petr byl na vodě poprvé na Lužnici ještě než se narodil. Tak brzy ho rodiče k vodě vedli. Nejspíš se to vyplatilo, protože se ho voda drží dodnes. Začínal v dětském oddílu, kde s kamarády závodil na pramicích ve vodáckém víceboji, postupem času se našel v kajaku a na divoké vodě.

Články autora

Galasport RAD se představuje

Galasport RAD se představuje

Slalomářská dvojice Vávra Hradilek a Vítek Přindiš se spojila s firmou Galasport, která oba jezdce dlouhodobě sponzoruje, také při vývoji nové lodi. Vznikl tak inovativní kajak pojmenovaný RAD, který je zajímavý zejména svým dnem. Stále populárnější ploutvičky, které ale vyžadují poměrně náročnou péči, nahradili vývojáři drážkami, kter zajišťují podobné fungování jaké mají ploutvičky, ale dno je zcela bezúdržbové. Videopředstavení lodi ukáže víc.

North Fork of Payette – Upper 3

North Fork of Payette – Upper 3

Filmová série Káči Barešové pokračuje dalším videem z North Fork of Payette. Tentokrát se podíváme do peřejí na úseku Upper 3, které Káče najel Mates Holub, který se za ní do USA v létě na chvíli stavil na návštěvu.

Přečtěte si kroniku KVS Praha online

Přečtěte si kroniku KVS Praha online

Členové vodáckého oddíl KVS Praha si dali práci s digitalizací vše klubových kronik od založení klubu a jejich zdigitalizovanou podobu vyvěsili k přečtení na svůj web. Pokud tedy rádi čtěte o vodáckých dobách dávno minulých, mohlo by toto čtení být vhodné právě pro vás.

Statisticky průměrný vodák 2. díl

Statisticky průměrný vodák 2. díl

Dnes jsme nachystali pokračování amatérského filmu z roku 1982 nazvaného Statisticky průměrný vodák. Schválně jestli se za ty roky od natočení filmu něco změnilo. Schválně, jestli máte některé věci na vodě úplně stejně jako protagonisté.

Liquid Off the Throne of Shiva

Liquid Off the Throne of Shiva

Legendární expdiční kajakář Scott Lindgren uspořádal a úspěšně zvládl mnoho expedic. Mezi ty nejzajímavější určitě patří splutí řeky Humla Karnali od jejích pramenů v Tibetu, nedaleko hory Kailash, který je posvátnou horou několika asijských náboženství a také významným rozvodím v pohoří Himálaj.

Statisticky průměrný vodák 1. díl

Statisticky průměrný vodák 1. díl

V roce 1982 byl natočen amatérský film s názvem Statisticky průměrný vodák, který je sondou do života běžných rekreačních vodáků v řeči statistických čísel. Dozvíte se například v kolik statisticky průměrný vodák vstává nebo usíná. Dnes přinášíme první díl filmu.

The Yunnan Great Rivers Expedition

The Yunnan Great Rivers Expedition

Silný expediční tým vyrazil na expedici do čínské provincie Yunnan, ve které premaní hned tři velké himálajské řeky – Mekong, Salween a Yangtze. Dvouměsíční expedice měla za úkol nejen splout tyto tři řeky, což se podařilo, ale také upozornit na stavbu přehrad, které by výrazně ovlivnily celý region.

Snímek Sidestream ukazuje vodácké letní Norsko

Snímek Sidestream ukazuje vodácké letní Norsko

Krátký film Kuby Piňose z letního pádlování v Norsku hledá ten správný proud skrze uniformní společnost konformního života. Film vás postupně vezme na cestu od městských hranolků po špinavý ešus u burácející řeky. Plyne Sidestream správným směrem? Posuďte sami!

The Way Home – film o hledání pravého domova

The Way Home – film o hledání pravého domova

Krátký film Vojty Lukeše z pádlování v letním Norsku. Do situace Vás dílo uvede pomocí telefonního spojení mezi Norskem a delekým domovem. Putováním přes četná úskalí (a neméně dramatická norská údolí) se film snaží nalézt cestu domů. Zjistit, co to vlastně znamená, být doma. Kde všude může pravý domov být. Znáte cestu? Podívejte se!

ZET Toro na Loferu

ZET Toro na Loferu

Novinka sezony 2015 od ZET kayaks, loď Toro, se byla projet na Loferu s Kubou Suchým, který pro nás tento kajak i recenzoval. Snadné manévrování a hlavně super čisté boofy stále se suchou šprickou. Však se přesvědčte sami.