Petr Snížek

Petr Snížek

Šéfredaktor

Petr byl na vodě poprvé na Lužnici ještě než se narodil. Tak brzy ho rodiče k vodě vedli. Nejspíš se to vyplatilo, protože se ho voda drží dodnes. Začínal v dětském oddílu, kde s kamarády závodil na pramicích ve vodáckém víceboji, postupem času se našel v kajaku a na divoké vodě.

Články autora

Trnava-X-Race bude i v roce 2016

Trnava-X-Race bude i v roce 2016

Již potřetí proběhne na nejobtížnějším umělém kanálu (nejen) v Česku závod Trnava-X-Race, který si velmi rychle získal obrovskou popularitu. Letošní termín je stanoven na 27. – 29. 5. 2016. Podívejte se na videopozvánku, která ukazuje zajímavé situace z předchozích let.

Napište článek na Pádler.cz nebo do časopisu Pádler

Napište článek na Pádler.cz nebo do časopisu Pádler

www.Padler.cz Zúčastnili jste se nějaké zajímavé vodácké akce nebo Vám jen udělalo radost splutí klasické české turistické řeky, protože vyšlo počasí, vodní stav nebo prostě jen vládla nekonečná pohoda? Nebo se Vám naopak na vodě přihodilo něco, co vás poučilo, překvapilo, bylo pro vás zajímavou zkušeností? Zkuste se o svůj zážitek podělit s ostatními čtenáři Pádlera, kteří budou za váš příspěvek rádi a ocení ho nějakým tím komentářem nebo radou z vlastní zkušenosti. Velmi rádi vaši zprávu, pár fotek nebo třeba video zveřejníme na našem webu. Nestyďte se! Často se stává, že někdo nesměle píše, zda by jeho text mohl být vydán na našem webu s tím, že se obává, že jeho dílo není dost dobré. Mnohokrát je opak pravdou a nakonec vznikne príma spolupráce a řada navazujících článků. Pamatujte, že u nás píší vodáci pro vodáky!   Magazín Pádler Pokud máte dostatek kvalitních fotek, pak je možné, že Váš příspěvek také zařadíme do tištěného magazínu. Zde jsme limitováni prostorem, protože papír není nafukovací a tisk je podmíněn již zmíněnou kvalitou fotografií, ale proč to nezkusit. Dobrých článků od našich čtenářů není nikdy dost.   V případě zájmu o spolupráci piště přímo šéfredaktorovi: Petr Snížek sn****@pa****.cz, 777 910 428   Pádler gunTAO, s.r.o. Masarykovo nábřeží 239/22 110 00, Praha 1

Filmová tour Choutas / Norway / #havelkabros

Filmová tour Choutas / Norway / #havelkabros

O výlětě Honzy Choutky a bratrů Havelkových jste se mohli dočíst v HYDRU 4/15. Kluci jezdili jeden vodopád za druhým a v Norsku touto činností strávili více než měsíc. Nyní vznikl z akce i film a ten máte možnost vidět v blízkosti svého bydliště. Hoši si totiž připravili sérii promítání ve čtyřech velkých českých městech. Premiéra proběhne již tuto sobotu v Praze ve známém boulderbaru V Síti, dále se promítá v Českých Budějovicích, Plzni a Hradci Králové. Podrobnosti na facebookovém profilu filmu Choutas / Norway / #havelkabros.

Úspěch Vojty Lukeše se šíří za hranice vodáckého světa

Úspěch Vojty Lukeše se šíří za hranice vodáckého světa

O vítězství filmu The Way Home od Vojty Lukeše v Short Film of the Year Awards 2015 jsme už informovali, ale netušili jsme, že jeho úspěch se dostane i dál než za hranice vodáckého světa. Aktuáně se o vojtově prvenství píše na webu o nezávislém filmu Unitedfilm.cz. Brzy by se na tomto portálu měl objevit i rozhovor s autorem úspěšného díla.

REDAKCE PÁDLER

REDAKCE PÁDLER

Přehrady na Jizeře a Úpě jsou opět ve hře

Přehrady na Jizeře a Úpě jsou opět ve hře

Po suchém létě 2015 vstala na Ministerstvu zemědělství z mrtvých (kam ji společně uložily MZe a MŽP v roce 2011) idea vybudovat v budoucnu přímo na území Krkonošského národního parku dvě vodní nádrže – Vilémov na Jizeře a Latu na Malé Úpě. Správa KRNAP, krkonošské obce a zajisté i vodáci jsou jednoznačně proti. Podrobnosti čtěte v textech Jiřího Bašty a Vlastimila Pilouse v lednovém vydání časopisu Krkonoše – Jizerské hory.

Vavřinec Hradilek draží trofej z Troji

Vavřinec Hradilek draží trofej z Troji

Kajakář Vávra Hradilek už delší dobu podporuje (i veřejně) svoji neteř Boženku v boji se zákeřnou chorobou s názvem spinální svalová atrofie. Nyní se rozhodl, v rámci shánění peněz na její léčbu, vydražit svoji zlatou trofej ze závodu v Troji v roce 2009. Více informací o dražbě, která trvá do 25.1., hledejte na blesk.cz.

Slavná vlna Hawaii Sur Rhone z pohledu dronu

Slavná vlna Hawaii Sur Rhone z pohledu dronu

Jednou za čas se ve francouzském Lyonu zvedne voda a je možné jezdit na tzv. Havajaské vlně. Letošní premiéru si vlna zažila hned z kraje roku a nechyběli na ní lokální kajakáři v čele s členem adidas sickline teamu Mattem Dumoulinem. Záběry z dronu dělají video velmi působivým. Troufli byste si na takovou vlnu?

Deschutes river a trocha plavání

Deschutes river a trocha plavání

Káča Barešová a Borůvka se při svém putování po USA zastavily také v městečnu Bend v Oregonu, kde teče krásné řeka Deschutes. Téměř týden strávily ve společnosti mstních pádlerů a ježděním na řece obtížnosti až WW V. A dokonce se urodila i nějaká ta krysa.

Jiří Prskavec kanoistou roku 2015

Jiří Prskavec kanoistou roku 2015

Mnoho let byla anketa kanoista roku spojena s Olomoucí a koncem sezony. Letos se slavností vyhlášení uskutečnilo v Praze na prahu sezony nadcházející. Tak jako tak, i letos byli vyhlášení nejlepší vodáci za uplynulý rok. Nejprestižnější kategorii jednotlivců ovládl pro rok 2015 Jiří Prskavec, druhé místo obsadil Martin Fuksa a třetí příčku získala slalomářka Kateřina Kudějová. Podrobnou reportáž z celého večera a výsledky dalších kategorií naleznete na kanoe.cz a reportáž se objevila i na idnes.cz.