Petr Snížek

Petr Snížek

Šéfredaktor

Petr byl na vodě poprvé na Lužnici ještě než se narodil. Tak brzy ho rodiče k vodě vedli. Nejspíš se to vyplatilo, protože se ho voda drží dodnes. Začínal v dětském oddílu, kde s kamarády závodil na pramicích ve vodáckém víceboji, postupem času se našel v kajaku a na divoké vodě.

Články autora

Vodácko plavecké video

Vodácko plavecké video

Každý to zná. Nájezd, něco je špatně, bydlím ve válci, nejde vyjet, voda nakládá a už se v hlavě rodí myšlenky na výstup a plavání. Nebo plavání není dobrá volba a tak je z toho velmi komická (pro okolí) sada eskymáků skrz ošklivou peřej. Svoji sbírku krys a dršek dali dokupy hoši z rakouské partičky, která si říká V-Boyz.

Kajakář Jiří Oliva hovoří o první části své cesty kolem Evropy

Kajakář Jiří Oliva hovoří o první části své cesty kolem Evropy

Kajakář Jirka Oliva vyplul před devíti měsíci na cestu kolem Evropy, příznačně nazvanou Kayak Around Europe, kterou chce zvládnout na seakajaku za tři roky. Start jeho cesty byl v Praze a po řekách se Jirka postupně dostal až do moře a po něm do Turecka. O tom, jak zatím jeho cesta probíhala, co mu přináší a jaké jsou jeho plány čtěte rozhovor na aktuálně.cz. Podrobné zápisky pak hledejte na jeho blogu.

Jak poteče Trnávka v roce 2016

Jak poteče Trnávka v roce 2016

Oddíl RK Stran, který se stará o provoz na kanále Trnávka v Želivi na svém webu zveřejnil rozpis akcí pro veřejnost na letošní rok. Podívejte se tedy, kdy akce jsou a zapiště si je do kalendáře, jako jsme to už udělali my. Mimo závodu Trnava-X-race vodáky čekají dva veřejné termíny, takže legrace bude letos hodně.

Sifon na Jizeře u Ostrova hrůzy se opět otevřel

Sifon na Jizeře u Ostrova hrůzy se opět otevřel

Na Facebooku aktuálně koluje tato zpráva: Jo a ještě prosím tě mohl bys někde vyvěsit zprávu o sifonu na Jizeře? Znovu se otevřel sifon v pravém rameni ostrova. Není to už ten velký strašák, ale je tam, sice do něj neteče půlka vody, ale když v posledním válci blbě vyplaveš, může tě nacucnout. Je to spíš za menší vody, za větší se zakryje, takže nejnebezpečnější bude cca do 35 kubíků. Není to důvod ostrov nosit, dá se v pohodě jet, jen aby se vědělo že je tam určité nebezpečí. Dávejte (nejen) na Jizeře pozor, až zase poteče! Pokud narazíte i na další potíže na řekách, dejte nám o nich do redakce vědět. Vystavíme je na webu pro všechny ostatní pádlery.

Rozhovor s raftařkou Michaelou Kratochvílovou

Rozhovor s raftařkou Michaelou Kratochvílovou

I když člověk trénuje na klidné vodě, může být velmi úspěšným třeba v raftingu na divoké vodě. Živoucím důkazem je Michaela Kratochvílová, která je členkou týmu Tomi Remont Prostějov, se kterým se už několikrát stala mistryní světa v raftingu. Jak vypadá trénink a jak se dá kombinovat sport s běžným životem? To se dozvíte v rozhovoru, který Michaela poskytla Českému rozhlasu.

Video z letošního Chile od Kuby Suchého

Video z letošního Chile od Kuby Suchého

Kuba Suchý, Palo Andrassy, Terka Svoboová a Zuzka Balejová strávili více než měsíc pádlováním na řekách v Chile. Holky občas něco obnášely, ale kluci se toho vůbec nebáli a tak sjeli mnoho pěkných peřejí a vodopádů. Podívejte se, jak JKB ten měsíc a kousek nacpal do pěti minut.

Změny pro vodáky na Olympijských hrách 2020

Změny pro vodáky na Olympijských hrách 2020

O změnách ve vodáckých kategorích na Olympijských hrách se již nějaký čas hovoří. Nejvíce v souvislosti se slalomářskou kategorií C2. Jak se ale ukazuje, změny by u vodáckých disciplín mohly být větší, než se doposud zdálo. Mimo zrušení deblů ve slalomu je v plánu i veliká bouře v kategoriích rychlostních disciplín. Zatím není nic rozhodnuto, ale pokud dá souhlas Mezinárodní olympijský výbor budou OH v Tokiu v roce 2020 velmi odlišné, než jsme bývali doposud zvyklí. Přehledně jsou všechny změny zpracovány na serveru sportscene.tv.

Vítejte na Pádler.cz

Vítejte na Pádler.cz

Mnohým čtenářům HYDRA asi došlo, že odmlka, která na webu nastala v druhé půli ledna, znamenala, že jsme se pilně připravovali na spuštění webu nového. A ten je skutečně tady. Pojďme si společně představit, co všechno na Pádler.cz najdete.

Dvě malé slovinské řeky, které asi neznáte

Dvě malé slovinské řeky, které asi neznáte

Slovisnko je pro vodáky většinou známé díky smaragdově zabarveným vodám řeky Soči. Aby také ne, když se jedná o jednu z nekrásnějších řek v Evropě, ne-li na světě. Když ale ve Slovinsku zaprší, teče tam toho mnohem více. Třeba potok Trziska Bistrica nebo vodopád Grmecica. Ani my v redakci jsme o těchto řekách nevěděli, když jsme o Slovinsku psali v HYDRU 2/14.

Nahazování ramene živě

Nahazování ramene živě

Vyhozené rameno je jedním ze zranění, která se na vodě stávají poměrně často. Jak situaci řešit záleží vždy na okolnostech. Partička Demshitz se tentokrát rozhodla nahodit rameno přímo na místě, protože dostat zraněného z kaňonu řeky by bylo příliš zdlouhavé a náročné.