Petr Snížek

Petr Snížek

Šéfredaktor

Petr byl na vodě poprvé na Lužnici ještě než se narodil. Tak brzy ho rodiče k vodě vedli. Nejspíš se to vyplatilo, protože se ho voda drží dodnes. Začínal v dětském oddílu, kde s kamarády závodil na pramicích ve vodáckém víceboji, postupem času se našel v kajaku a na divoké vodě.

Články autora

Norské vodopády v podání bratrů Havelkových

Norské vodopády v podání bratrů Havelkových

V HYDRU 4/2015 jste zajisté všichni viděli článek od bratrů Havelkových a Honzy Choutky, který se jen hemžil norskými vodopády. Z tohoto zájezdu samozřejmě vzniklo i několik videí a teď je tu další. Honza a Michal Havelkovi vzali svoje záběry, předali je Vojtovi Lukešovi a ten vytvořil kársné video plné ladného boofování a létání s lodí. Doufáme, že se hoši budou podobně činit i v letošní sezoně.

Splutí jezu pod pokutou až 200 000 Kč? Dle nové legislativy je to možné

Splutí jezu pod pokutou až 200 000 Kč? Dle nové legislativy je to možné

Podle nové vyhlášky Ministerstva dopravy (MD) č. 46/2015, §2, odstavec 6 je nutné mít pro splutí jezů na nesledovaných vodních tocích souhlas majitele jezu. Pokud tento mít nebudete hrozí vám pokuta až 200 000 Kč. Myslíte si, že se jedná o předčasný apríl? Bohužel, je to realita. Podrobnosti o celé problematice zpracoval na serveru raft.cz Petr Ptáček, který se, nejen touto, legislativní problematikou ovlivňující vodáky dlouhodobě zabývá. Pokud se chcete zapojit do boje proti tomuto nařízení, připojte se například k následující facebookové stránce.

Z malých Čerťáků jsou velké

Z malých Čerťáků jsou velké

Původní plán na vypnutí vody na Lipně se změnil a místo, aby se voda zastavila v pondělí teče dál. Dnes v 7 hodin se navíc stavidla otevřela ještě víc a do koryta Vltavy začalo proudit 20 vteřinových kubíků, jak dokazuje online vodočet. Z malých čerťáků jsou tedy rázem ty plnohodnotné.

Náročná záchrana v Chile

Náročná záchrana v Chile

Video, které si prostě musíte pustit. Nádherná ukázka toho, jak je důležité, aby měl každý člen skupiny na vodu odpovídající vybavení a uměl ho použít. Nikdy totiž nevíte, kdy budete materiál a znalosti jeho použití potřebovat. Pokud se potom nacházíte v terénu jakým je kaňon řeky Claro v Chile, může se stát, že by podobná situace mohla velmi rychle dopadnout tragicky.

V údolí řeky Tavignano hrozí skládka – podepište petici

V údolí řeky Tavignano hrozí skládka – podepište petici

Korsickou říčku Tavignano není asi třeba vodákům představovat. Jednak je to jedna z nejznámějších řek na Korsice, a také je to řeka, na které už pěknou řádku let probíhá tradiční jarní vodácké setkání pořádané magazínem Kayak Session. Kdo by čekal, že této řece hrozí stavba přehrady, mýlil by se. Přehrada na Tavignanu už dávno stojí. Nyní jí ale ohrožuje jiný druh lidské činnosti. Na březích řeky se totiž plánuje skládka! Pokud chcete podpořit záchranu Tavignana před skládkou, podepiště elektronickou petici. Před jejím vyplněním si ještě přečtěte návod od Kayak Session, který se snaží o co největší odpor z řad vodáků.

Vykradená loděnice, ukradený kajak

Vykradená loděnice, ukradený kajak

Skrz vodácké facebookové stránky se šíří informace o vykradené loděnici a ukradeném kajaku Železný Mág. Mám prosbu. Vykradli nám loděnici. Odcizili nový žlutý kajak „Mág“ Fotky v příloze. Pokud byste náhodou narazili na inzerát nabízející kajak Mág žluté barvy za výrazně nízkou cenu. Dejte mě prosím vědět. Pořizovací cena je 14 500,-Kč. Děkuji Zip – zi*@sk***.cz.

Několik netradičních peřejí z tradiční destinace – Norsko

Několik netradičních peřejí z tradiční destinace – Norsko

Partička Substantial Media House vydává záběry z loňského Norska na pokračování a tentokrát vyrobili pětiminutový film, který nás zavede na trochu netradiční místa. Největší atrakcí je určitě vodopád Stuttgongfossen na horní části řeky Sjoa za skutečně velké vody. Už plánujete letošní letní Norsko?

První freestyle trénink roku 2016

První freestyle trénink roku 2016

Náš freestylový šampion kategorie C1 Lukáš Červinka zahájil o uplynulém víkendu sezonu. Byl trénovat na populárním německém playspotu Plattling, který bude letos v květnu hostit Mistrovství Evropy v této disciplíně. Jak to Lukášovi po zimě jezdí, se podívejte v krátkém videu.

Kanál v Roudnici se uchází o cenu ČKAIT veřejnosti

Kanál v Roudnici se uchází o cenu ČKAIT veřejnosti

ČKAIT (Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě) pořádá každoročně vyhlášení nejlepších projektů za uplnulé období. Součástí ankety je i Cena ČKAIT veřejnosti, ve které se o svoji pozici pere i projekt umělého slalomového kanálu v Roudnici nad Labem (Vodní elektrárna Roudnice nad Labem – Vědomice). .

Rolava a Bystřice měly vodu

Rolava a Bystřice měly vodu

V týdnu se díky dešťům dalo vyrazit na vodu. Daly se jet například Rolava a Bystřice, na které se s partou vypravil Michal Kuthan. Podívejte se na sestřih nejzajímavějších momentů. A pádlovalo se až do tmy!