Petr Snížek

Petr Snížek

Šéfredaktor

Petr byl na vodě poprvé na Lužnici ještě než se narodil. Tak brzy ho rodiče k vodě vedli. Nejspíš se to vyplatilo, protože se ho voda drží dodnes. Začínal v dětském oddílu, kde s kamarády závodil na pramicích ve vodáckém víceboji, postupem času se našel v kajaku a na divoké vodě.

Články autora

Přehrada na Berounce? Snad zůstane pouze u studie

Přehrada na Berounce? Snad zůstane pouze u studie

Povodí Vltavy na svých webových stránkách zveřejnilo studii s názvem „Protipovodňová ochrana dolní Berounky – studie retenční nádrže“. Návrh počítá se čtyřmi možnými umístěními nádrže v profilech Roztoky (ř. km 63,35), Branov (ř. km 65,05), Nezabudice (ř. km 68,35) a Čertova skála (ř. km 71,1). Navrhované výšky hrází jsou v závislosti na profilu od 38 do 46 m a délky vzdutí 34,8 až 36,9 km. Ačkoliv se jedná zatím jen o studii s nejasným výsledkem už vznikla petice, která proti hrázi, ať už bude kdekoliv, bojuje.

Únorová Rolava se zákeřným stromem

Únorová Rolava se zákeřným stromem

O sjezdu Rolavy začátkem února jsme vás už informovali. S odstupem času ale z této akce vzniklo i pěkné video, ve kterém v jednu chvíli hraje hlavní roli zákeřně narafičený strom.

Vodácký areál České Vrbné v novinách

Vodácký areál České Vrbné v novinách

Jihočeský deník uveřejnil článek o vodáckém areálu Lídy Polesné známém spiše jako České Vrbné. Areál doznal v posledních letech mnoho změn a prošel rozsáhlou rekonstrukcí a revitalizací. Deníku vše představil bývalý reprezentant ve vodním slalomu a nynější předseda oddílu SK VS ČB Jakub Prüher.Zdroj: http://ceskobudejovicky.denik.cz/ostatni_region/areal-v-ceskem-vrbnem-vyrostl-do-krasy-20160303.html

Jizera přes Cutisin za nižší vody

Jizera přes Cutisin za nižší vody

Když je v Jizeře málo vody na horní úsek z Jizerky, je dobré nasednout alespoň v Kořenově a sjet si pěkné peřeje včetně nechvalně známého skoku u továrny Cutisin, který má za větší vody pořádný válec. Jak tento zkrácený úsek vypadá se podívejte na videu od Matěje, pro kterého jsou Jizerské hory domovem.

Novela vyhlášky zlegalizuje volné splouvání jezů

Novela vyhlášky zlegalizuje volné splouvání jezů

V minulém týdnu otřásla vodáckým světem zpráva, že by se dle nové vyhlášky mělo žádat o povolení splutí jezu přímo u jeho majitele. Kdo by toto nařízení nedodržel mohl by za splutí být i pokutován. Pouze díky rychlé reakci Petra Ptáčka a vodáckých svazů se podařilo tomuto nařízení učinit přítrž a prosadit novelu, která po schválení vše vrátí do starých kolejí. Podrobně o situaci informuje raft.cz.

Vzpomínka na vodáckého kamaráda

Vzpomínka na vodáckého kamaráda

Saša Dluhoš byl dlouholetým členem vodáckého oddílu Slovan Litoměřice, několik let i jeho předsedou. Těžké nemoci podlehl 23.2. ve věku nedožitých 72 let. Byl to výborný kamarád a singlíř, vzpomínáme. Vodáci z Litoměřic a okolí. P.S. – Byl to m.j. kamarád Pepy Urbana. Ten si do svého filmu „Na vlastní nebezpečí“ vypůjčil jeho jméno.  

Jaroslav Pollert získal ocenění MOV za projekt kanálu pro OH v Riu

Jaroslav Pollert získal ocenění MOV za projekt kanálu pro OH v Riu

Jaroslav Pollert mladší vedl projektování a modelování slalomového kanálu, který bude hostit slalomové závody na Olympijských hrách v Riu. Projekt byl tak úspěšný, že si za něj Jára převzal ocenění od Mezinárodního olympijského výboru – Sport a inovace. Reportáž o tom, jak stavba modelu probíhá a co vše je k tomu potřeba byla odvysílána v České televizi (začátek je v čase 83:45).

Čertovy proudy se ještě zvětšily

Čertovy proudy se ještě zvětšily

Letošní sezona začíná opravdu netradičně. Oblev a tání sice moc není, za to ale teče nejpopulárnější divokovdní terén u nás – vltavské Čertovy proudy, a postupně přidává. Aktuálně vypouští lipenská přehrada do koryta Vltavy 30 kubíků za vteřinu! Porostou Čerťáky ještě dál?

Spolupráce 3 firem prospěje především vodákům

Spolupráce 3 firem prospěje především vodákům

O novinku ve vodáckém světě se postarala trojice firem – Vodácká škola HG Sport, Jíchova KajakarskaSKOLA.cz a KajakTEAM.cz Roberta Kazíka. Pro české vodáky všech výkonnostních kategorií a zaměření připravily kompletní nabídku kurzů, výletů, akcí a expedic.

Několik otázek pro Vojtu Lukeše

Několik otázek pro Vojtu Lukeše

Úspěch mladého a nadějného českého vodáka a filmaře Vojty Lukeše už asi zaznamenal každý. A pokud ne, tak vězte, že Vojta v loňském roce vyhrál celosvětovou soutěž vodáckých videí Short Film Of the Year Awards. Vojtův úspěch se dostal i za hranice vodáckého světa. V nedávné době s ním navíc vyšel krátký rozhovor o tom, jak vítězný snímek vznikal, co Vojta plánuje do budoucna a jak naloží s vyhraným finančním obnosem.