Petr Snížek

Petr Snížek

Šéfredaktor

Petr byl na vodě poprvé na Lužnici ještě než se narodil. Tak brzy ho rodiče k vodě vedli. Nejspíš se to vyplatilo, protože se ho voda drží dodnes. Začínal v dětském oddílu, kde s kamarády závodil na pramicích ve vodáckém víceboji, postupem času se našel v kajaku a na divoké vodě.

Články autora

Velikonoční Lofer

Velikonoční Lofer

Tým jezdců ZET Kayaks se o Velikonocích vydal do Loferu, kde borci spojili lyžování a pádlování. Podívejte se na krátké pádlovací video Honzy Koláře, opět se záběry z dronu.

Nalezené vodácké věci

Nalezené vodácké věci

Do redakce včera večer dorazil email od Filipa Kolmana: Ahoj, našel jsem dneska na nádraží v Modřanech nějaké hydro. Dal jsem vám to na FB, ještě bych vás poprosil, jestli byste to nemohli dát na web. Jako kontakt dejte můj e-mail. Díky. Fil. Pokud víte, komu by mohlo ztracené vybavení patřit nebo je přímo vaše, spojte se přímo s nálezcem.

Evoluce v Sokolu Troja

Evoluce v Sokolu Troja

Oddíl Sokol Troja letos oslaví 40. narozeniny a k této příležitosti jeho současný předseda Kuba JKB Suchý poskládal pár historických záběrů (počínaje rokem 1978) a porovnal je se záběry současnými. Je krásně vidět rozdíl mezi tehdejším a dnešním vybavením a mezi terény, které se jezdily a jezdí. Ikdyž už tehdy se jezdily těžké věci.

Mike Dawson vydal kuchařku

Mike Dawson vydal kuchařku

Zajímavý způsob jak sehnat 40 000 dolarů, které potřebuje na účast na Olympijských hrách v Riu, zvolil novozélandský kajakář Mike Dawson, který často jezdí trénovat i do České republiky. Příčilo se mu založit další „crowdfunding akci“ a tak vydal knihu plnou kuchařských receptů a tipů na výživu pro sportovce. Kniha se jmenuje Eat Like the Locals a Mike doufá, že z jejího prodeje bude dost peněz pro vysněnou účast na OH. Držíme palce.

Doubrava hlásí pro sezonu 2016 odemčeno

Doubrava hlásí pro sezonu 2016 odemčeno

Každoročně velmi populární akcí je odemykání Doubravy pod přehradou Pařížov. Letošní ročník vodáckého splutí se extra vydařil, protože mimo hrázného přálo vodákům i počasí. Podívejte se na krátký videozáznam z parádní jarní akce. Kdo chyběl, určitě zalituje.

Časopis Pádler 1/16 – historicky první Pádler je tu

Časopis Pádler 1/16 – historicky první Pádler je tu

Po půl roce příprav nového časopisu je očekávaný první Pádler konečně tady. Co v něm najdete? Z největších zajímavostí určitě nesmíme opomenout rozhovory s Petrem Ptáčkem a Kateřinou Kudějovou, velký článek o tom, co odhalilo loňské sucho na Orlické přehradě nebo třeba tip na jarní pádlování v Maroku.

Minuta na moři s Jirkou Olivou

Minuta na moři s Jirkou Olivou

Jirka Oliva, který je na seakajakářské expedici kolem Evropy, nahrál na svůj YouTube kanál video přímo z akce. Užívá si v něm pádlování v krásných velkých vlnách, hned by člověk taky vyrazil někam se pohoupat.

Čerťáky z ptačí perspektivy

Čerťáky z ptačí perspektivy

„Klasických“ videí a fotek z Čertových proudů vzniklo za poslední týdny mnoho. Milým zpestřením tak byl snímek od Honzy Koláře, který na Lipně testoval svůj nový dron. Z videa se zdá, že zařízení funguje skvěle a záběry z ptačí perspektivy jsou hned o dost zajímavější a občas má člověk problém poznat notoricky známé peřeje. Těšíme se na další letecká videa!

Policejní kontroly lodí a člunů na Vltavě

Policejní kontroly lodí a člunů na Vltavě

Poříční policie v Praze, má od 1. dubna letošního roku nařízeno provádět kontrolu plavidel na Vltavě. Pro tuto aktivitu jsou vyhrazeny dva čluny. Kontrolovat se bude povinná výbava motorových člunů (doklady, osvětlení), ale stejné kontroly se vztahují i na další lodě (tedy i obyčejné kajaky a další). Policisté budou provádět také zkoušky na alkohol.

V případě pádlování v Praze se tedy vybavte osvětlením. Tolerovány prý budou čelové svítilny u háčka a kormidelníka. V každé lodi také musí být někdo s doklady. Povinná výbava lodi není jasně specifikována a pořádně ji nedokázala popsat ani Policie.

Na měsíc duben je slíbeno, že přestupky budou řešeny domluvou. Od května pak budou policisté udělovat i pokuty.

Lipno za třiceti – klasika zimy 2016

Lipno za třiceti – klasika zimy 2016

To, že porucha turbíny na Lipně zařídila trvalou vodu v korytě Vltavy v úseku Čertovy proudy se asi doneslo ke každému českému vodákovi. Měli jsme tu už Lipno, ze malé vody, nespočetněkrát za běžné, ale za třiceti, to je docela rarita. Poteče brzy ještě víc?