Petr Snížek

Petr Snížek

Šéfredaktor

Petr byl na vodě poprvé na Lužnici ještě než se narodil. Tak brzy ho rodiče k vodě vedli. Nejspíš se to vyplatilo, protože se ho voda drží dodnes. Začínal v dětském oddílu, kde s kamarády závodil na pramicích ve vodáckém víceboji, postupem času se našel v kajaku a na divoké vodě.

Články autora

Kamenice durch — nebylo to špatný, ale opakovat to chvíli nebudeme

Kamenice durch — nebylo to špatný, ale opakovat to chvíli nebudeme

Na nápad sjet si Kamenici od josefodolské přehrady až na soutok s Jizerou mě přivedl před pár lety Vory, když se z ničemnic zjevil u Tobogánu a právě tímto počinem se chlubil. Letos na realizaci došlo a překvapivě ani nebylo těžké najít dostatek dalších spolutrpitelů, kteří si tuhle štreku chtěli upádlovat taky.

Sjeďte si celou horní Kamenici na videu

Sjeďte si celou horní Kamenici na videu

Aby byl zajištěn dostatek vody pro závody v Plavech, vypouštěla o víkendu přehrada Josefův důl vodu. Odtok byl krásných 9 kubíků a toho jako vždy využili extrémní jezdci. Obtížná horní Kamenice s extrémním spádem jich přilákala několik desítek. Pokud jste si na horní Kamenici netroufli, sjeďte si jí celou alespoň na videu od Ondry Pokorného.

Vodácká sezona (v Boatparku) už je v plném proudu

Vodácká sezona (v Boatparku) už je v plném proudu

Jaro je tu a s ním i vodácká sezona v plném proudu. Jsi na ní připravený/á? Pokud ne, přijď k nám do Boatparku, my tě dovybavíme a rádi ti poradíme s výběrem nových, bazarových i půjčovenských věcí.

Pozor na železa pod mostem na Rechlích

Pozor na železa pod mostem na Rechlích

Pozor, kdo vyrážíte na Vydru na Šumavu! V úseku Modrava – Rechle – Antýgl. Na Rechlích pod mostem koukají železa z vody (při vyšším stavu vody budou těsně pod hladinou). Hrozí zde velké nebezpečí roztržení lodí (hlavně vzducholodí). Je to druhé pole z prava. Tak pozor na Vydru ať Vás nekousne!

Plzeňáci otevřeli sezonu v Alpách

Plzeňáci otevřeli sezonu v Alpách

Jaro je nenávratně tady a s ním i první výjezdy do Alp. O víkendu otevírali alpskou sezonu třeba kluci z Plzně, když sjeli Brandenberger Ache, Koppentraun a Zinkenbach s perfektním vodopádem.

Cesty do neznáma s Šimonem Babíčkem

Cesty do neznáma s Šimonem Babíčkem

Hostem v pořadu Radka Jaroše nazvaném Cesty do neznáma byl před dvěma dny kajakář, trenér a organizátor kurzů záchrany zážitkem ZDrSEM Šimon Babíček. Řeč byla jak jinak než o vodě a vodáctví.

HiKO sport má nový web

HiKO sport má nový web

Po dlouhých přípravách spustila firma HiKO nový web. Není jasné, proč pro jeho spuštění zvolili datum 13., asi to tak prostě vyšlo. Aktuálně je web ve fázi ladění, takže pokud jej navštívíte a něco se vám nebude zdát, dejte do HiKA určitě vědět, aby mohli chyby a nesrovnalosti napravovat.

Happening Přehrada ne

Happening Přehrada ne

Proti plánům Povodí Vltavy vybudovat na Berounce protipovodňovou přehradu se zvedla veká vlna nevole. K elektronické petici, o které už psal i denní tisk, se připojují stále další lidé a tuto sobotu 16.4. proběhne dokonce happening nazvaný Přehrada ne, kde se bude petice také podepisovat. Setkání se uskuteční poblíž hospody u Jezzu a zahrají na něm například Gladly S.W., Roman Horký a další. Začátek akce je v 16 hodin. Co si myslíte o stavbě přehrady na Berounce vy?

Málo známá korsická pecka

Málo známá korsická pecka

Korsiku zná mnoho českých vodáků jako svoje boty. Vždy se ale najde něco, co dokáže překvapit. Partička V-Boyz letos trochu zapátrala a objevila zdrojnici řeky Rizzanesse nazvanou Asinao. Na této zdrojnici sjeli horní tok, který se jmenuje Criviscia a objevili naprosto parádní řeku se spoustou nádherných peřejí. Nejeli jste někdy náhodou tento skvost?

Balkan Rivers Tour startuje

Balkan Rivers Tour startuje

O blížícím se víkendu odstartuje ve Slovinsku projekt nazvaný Balkan Rivers Tour. Jeho cílem je upozornit na hrozící ničení řek na Balkáně díky masivním plánům na stavbu přehrad. Tour potrvá déle než měsíc a za tuto dobu navštíví 6 zemí a 18 řek. Pokud se na Balkán chystáte, zkuste se na některé ze zastávek projektu objevit, a podpořit tak záchranu balkánských řek.