Petr Snížek

Petr Snížek

Šéfredaktor

Petr byl na vodě poprvé na Lužnici ještě než se narodil. Tak brzy ho rodiče k vodě vedli. Nejspíš se to vyplatilo, protože se ho voda drží dodnes. Začínal v dětském oddílu, kde s kamarády závodil na pramicích ve vodáckém víceboji, postupem času se našel v kajaku a na divoké vodě.

Články autora

Nejméně dva mrtví čeští vodáci ve Švýcarsku

Nejméně dva mrtví čeští vodáci ve Švýcarsku

Na Švýcarské řece Landquart se v pátek 27.5. převrhl raft s českými vodáky a tato nehoda skončila tragicky. Podle dostupných informací se jednalo o soukromý vodácký zájezd. Nejméně dva členové posádky jsou mrtví, po dalším se ještě pátrá, ale jeho šance na přežití jsou minimální a žena, která na raftu také byla, je v nemocnici. Landquart měl vysoký stav vody. Podrobnosti se stále objevují v aktualizovaném článku na iDnes.cz. foto: Kantonspolizei Graubünden

Vyhrajte produkty BUFF

Vyhrajte produkty BUFF

Na našem partnerském webu www.SvetBehu.cz probíhá soutěž o produkty značky Buff, známé zejména výrobou šátků a pokrývek hlavy. Ve hře jsou tílko, šortky, čepice a šátek, vše navíc ze speciální edice Antona Krupicky. Tak zkuste svoje štěstí.

Potoky v NP Šumava se vrací do původních koryt

Potoky v NP Šumava se vrací do původních koryt

NP Šumava v uplynulých letech realizoval několik projektů zaměřených na zadržení vody v krajině. Toho je docíleno rušením odvodňovacích kanálů a navracením toků do jejich původních koryt. Obnovy se dočkalo už několik potoků a mokřadů a další to brzy čeká. Pomůže zlepšení retence vody v krajině prodloužit splouvání šumavských řek v jarním období? Kéž by.

Vyhrajte nafukovací kajak GUMOTEX Twist N II – UKONČENO!

Vyhrajte nafukovací kajak GUMOTEX Twist N II – UKONČENO!

Letos je to přesně 60 let, kdy z výrobní linky sjel historicky první nafukovací člun společnosti GUMOTEX. A značka GUMOTEX Boats&Outdoor se v tomto duchu letos rozhodla pojmout i tradiční soutěž každoročně pořádanou ve spolupráci s vodáckým magazínem Pádler.

Vodáci na Stream.cz

Vodáci na Stream.cz

Internetová televize Stream.cz, která patří do skupiny Seznam.cz začala od letošního roku vysílat pořad Vodáci. Jedná se o sérii vodáckých průvodců pro méně zkušené vodáky, kteří by v létě rádi vyrazili na nějakou naší řeku. V plánu je natočit 20 českých a moravských řek a pokud bude projekt úspěšný, měl by se dočkat i pokračování. Jak se vám Vodáci líbí?

Whitewater park Zdiměřice – vznikne v Česku nový slalomový kanál?

Whitewater park Zdiměřice – vznikne v Česku nový slalomový kanál?

Na webu se objevila studie vodáckého areálu nazvaného Whitewater park Zdiměřice. Mělo by se jednat o rekreační areál obsahující i tzv. divokou řeku, což je v podstatě vodácký kanál. Údajně je počítáno se stavitelnými překážkami a tedy možností regulace obtížnosti. Pro podrobnější informace navštivte prezentaci projektu, kde je i vizualizace. Doufáme, že tento projekt jeho autoři dotáhnou do zdárného konce.

První závod série EKEC – Outdoormix

První závod série EKEC – Outdoormix

EKEC je nová série extrémních závodů, která zahrnuje tři velké evropské akce – Outdoormix, King of Alps a Devils Extreme Race. Podívejte se na video od Chouťase z první akce série EKEC, kterou byl festival Outdoormix ve Francii. Outdoormix se neobešel bez české účasti a brzy vám o něm přineseme podrobnou reportáž. Cinkaly totiž medaile.

Vyhrajte vybavení do přírody od Total Outdoor

Vyhrajte vybavení do přírody od Total Outdoor

Na našem partnerském webu www.SvetOutdooru.cz právě probíhá soutěž o vybavení do přírody od českého dovozce Total Outdoor. Konkrétně můžete vyhrát vařič od amerického výrobce GSI, dezikfekci vody SteriPen nebo ručník Lifeventure. Hodně štěstí!

Smrt na Cannobinu

Smrt na Cannobinu

Spodní Cannobino je jedním z nejvyhlášenějších kaňonů oblasti Piemont a Tessin, kterou každoročně navštíví mnoho vodáků (i z Česka). Jedná se o velmi uzavřenou soutěsku s mnoha místy, která nelze obnést. 18.5. se na tomto úseku utopil kajakář, který se pokoušel sjet místo se sifonem u konce úseku, které se vždy obnáší. Místo se údajně změnilo a nelzez jej nyní obnést, pokud si zde předem nepřichystáte lano shora. Dle zpráv českých vodáků, kteří letos Cannobino jeli je ovšem místo stále stejné a lze jej obtížně přenést jako tomu bývalo vždy. Pokud jste letos Cannobino jeli, napište nám prosím do komentářů podrobnosti.

Jan Šťovíček hostem pořadu Outdoor films

Jan Šťovíček hostem pořadu Outdoor films

Hostem pořadu Outdoor films, který vysílá TV NOE bude 28.5. náš spolupracovník a stálý autor Jan „Šťovík“ Šťovíček. V pořadu se mimo jiného objeví i záběry z vodáckých expedic do Afriky.