Petr Snížek

Petr Snížek

Šéfredaktor

Petr byl na vodě poprvé na Lužnici ještě než se narodil. Tak brzy ho rodiče k vodě vedli. Nejspíš se to vyplatilo, protože se ho voda drží dodnes. Začínal v dětském oddílu, kde s kamarády závodil na pramicích ve vodáckém víceboji, postupem času se našel v kajaku a na divoké vodě.

Články autora

Rozhoduje se o výstavbě lanovky v Grand kaňonu

Rozhoduje se o výstavbě lanovky v Grand kaňonu

V průběhu uplynulého týdne došlo k velkému kroku v plánech na výstavbu lanovky, která by měla vést na dno Grand kaňonu, který je známou světovou přírodní atrakcí a také známým vodáckým terénem. Pokud předložený projekt schválí (může i zamítnout) Navajo National Council, mohlo by se toto dílo začít skutečně stavět. Podrobnosti se lze dočíst například na Gearjunkie.com a elektronickou petici lze podepsat na Americanrivers.org.

HG sport oslaví 25. narozeniny

HG sport oslaví 25. narozeniny

Od roku 1991, tedy rovných 25 let, působí v českém vodáckém světě firma HG sport, výrobce a také prodejce vodáckého vybavení. Při této příležitosti pro vás tým HG sportu připravil oslavu, na kterou jsou všichni vodáci srdečně zváni, a která se uskuteční 17.9. v areálu HG sportu u trojského kanálu (Vodácká ulice č. 12). Těšit se můžete na celodenní sportovní program a večerní party. K oslavám je v kamenném obchodě i eshopu HG sportu připravena řada zajímavých slev!

Jeden z nejkrásnějších kaňonů světa ptačím pohledem

Jeden z nejkrásnějších kaňonů světa ptačím pohledem

Jedním z nejkrásnějších kaňonů na světě je právem bazaltová soutěska řeky Rio Claro v Chile. Na vlastní pádla se o tom přesvědčili i pádleři Kuba Suchý a Palo Andrassy minulou zimu, kdy Chile navštívili a krásné Rio Claro nám pak popsali v Pádlerovi 1/16. Nyní se na řeku můžete podívat v úžasném videu od Nomade Media, které je točeno převážně z dronu. Na vodě jedou Evan Garcia a bratři Serrasolsesovi, takže je postaráno i o kvalitní „lajny“.

KV Starý Kolín po požáru loděnice

KV Starý Kolín po požáru loděnice

V noci z 8. na 9. srpna shořela vodákům ze Starého Kolína loděnice. Situace je o to smutnější, že požár byl, dle šetření hasičů, založen úmyslně. Oddíl přišel o vše mimo autobusu, který tou dobou náhodou parkoval jinde. Jinak je zkáza dokonalá. Lodě, vybavení, kroniky, medaile a poháry, vlek,… vše lehlo popelem. Po prvotním šoku a vyřešení nejnutnějších záležitostí se bude klub snažit o co nejrychlejší obnovu loděnice a návrat k běžné činnosti a prosí o pomoc i vodáckou veřejnost. Na facebookovém profilu oddílu se koncem minulého týdne objevila následující zpráva: Ahoj kamarádi, jak víte, měli jsme loděnici, vybavení, dobrou náladu a úsměv na rtu. Zůstala nám dobrá nálada, troška toho úsměvu a obrovská chuť povstat z popela (a že ho teď máme). O vše ostatní jsme přišli. Po prvotních zmatcích, za což se omlouváme, si dovolíme zde uvést snad již konečnou možnost, jak nám příspět a pomoci. Pochopitelně, pokud budete chtít. Vaší fiinanční pomoc lze poskytnou formou daru našemu klubu na účet číslo 26 00 88 70 89 / 2010. Do zprávy pro příjemce je nutné úvést: DAR jméno a příjmení (např. DAR František Novák – pokud nám jistý František Novák něco chce poslat 🙂 ) Ti, kteří si budou chtít odečíst tento dar z daní, nechť se obrátí na ka****@ve****.cz a my jim připravíme darovací smlouvu uzavřenou podle občanského zákoníku č.89/2012 Sb. a podle zákona č.586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění pozdějších předpisů. Děkujeme všem za podporu, za všechny nabídky, které nám od Vás chodí a za to, že na nás myslíte. Díky moc.

Zbrusu nová pekárna na lodě

Zbrusu nová pekárna na lodě

V roce 2010 jsem se s Tondou Železným setkal poprvé, a sice u příležitosti představení výroby plastových kajaků. Společně jsme prošli provoz v Hostivaři a vy jste mohli proniknout do tajů pečení lodí díky textu publikovanému v HYDRU 3/2010. Je tedy pochopitelné, že o tohle dnes nepůjde. Podruhé jsem se s Tondou sešel v roce 2013, kdy jeho firma slavila 20 let od založení. Společně jsme dali dohromady jakýsi průřez nejdůležitějšími milníky a Tonda prozradil svůj plán (a sen) postavit zcela novou továrnu, ve které by bylo všechno zařízené přesně jak on potřebuje, aby mohl lodě a další plastové produkty vyrábět v té nejvyšší kvalitě a za pomoci nejmodernějších technologií. Tenhle sen a plán se Tondovi podařilo uskutečnit, a tak jsem se s ním před několika týdny sešel potřetí, abychom si na Jílovišti kousek od Prahy společně prošli novou výrobní halu poněkud neobvyklých tvarů.

Jířa Prskavec má olympijský bronz

Jířa Prskavec má olympijský bronz

Kajakář Jiří Prskavec byl favoritem na medaili už před olympiádou. Semifinále proběhlo hladce a finále bylo nervy drásajícím soubojem, ve kterém mohl brát medaili skoro každý závodník a který nakonec Jířa pěkně zdramatizoval jedním šťouchem. V tu chvíli určitě ztuhla krev v žilách všem, kdo jízdu viděli. Jak je ale Jířovým zvykem, pořádně „to odjistil“ a i s dvouvteřinovu penalizací dopádloval pro bronzovou medaili. Nebýt štouchu byl to suveréně nejlepší čas dne. Za celou redakci Pádlera Jířovi gratulujeme a vy se podívejte, jaké video mu připravili v Olympijském parku na Lipně.

Kaskáda na Ostravici je už 50 let chráněnou přírodní památkou

Kaskáda na Ostravici je už 50 let chráněnou přírodní památkou

Kaskádu na řece Ostravici bude znát skoro každý český vodák, určitě pak ten, kdo už Ostravici někdy jel. Mezi vodáky je tato peřej s velkým válcem známá jednoduše jako kaskáda případně jako Bezručova kaskáda. Oficiálně se však toto místo jmenuje Koryto řeky Ostravice a je chráněno státem pod hlavičkou Přírodní památka. A letos je tomu 50 let od doby, kdy tuto ochranu kaskáda získala. Informoval o tom regionální denní tisk.

Vávra Hradilek reportérem v Riu

Vávra Hradilek reportérem v Riu

Vávra Hradilek se jen těsně nedostal na hry do Ria coby závodník a tak je na místě alespoň jako reportér a komentátor vodního slalomu. Podívejte se na vtipné reportáže, které Vávra v Riu natáčí 🙂

Víťa Gebas v Riu o šplouchnutí čtvrtý

Víťa Gebas v Riu o šplouchnutí čtvrtý

Ve včerejších večerních hodinách (našeho času) se na OH v Riu jelo o první sadu medailí mezi vodními slalomáři. Své semifinále a později finále zažili singlkanoisté, kde jsme měli zastoupení díky Vítězslavu Gebasovi. Český reprezentant hladce postoupil ze semifinále a velmi dobře si vedl i ve finále. Jeho jízda však nakonec stačila „pouze“ na 4. místo. Medaile unikla o neuvěřitelných 13 setin sekundy. Jak Víťa později řekl do televizních kamer: „To je o jedno šplouchnutí.“ Dnes večer se pojede semifinále a finále kajakářů, kde máme ve hře Jiřího Prskavce. Tak držte palečky!

Desátý ročník Devils Extreme Race a Lipno 2016 – podrobné informace pro závodníky i vodáky

Desátý ročník Devils Extreme Race a Lipno 2016 – podrobné informace pro závodníky i vodáky

Blížící se konec letních prázdnin patří tradičně největšímu vodáckému svátku v Česku – Čertovým proudům a již zaběhnutému závodu Devils Extreme Race. Ten navíc v letošním roce oslaví desáté výročí. Pro všechny účastníky závodu i pro všechny další vodáky přinášíme potřebné informace.