Petr Snížek

Petr Snížek

Šéfredaktor

Petr byl na vodě poprvé na Lužnici ještě než se narodil. Tak brzy ho rodiče k vodě vedli. Nejspíš se to vyplatilo, protože se ho voda drží dodnes. Začínal v dětském oddílu, kde s kamarády závodil na pramicích ve vodáckém víceboji, postupem času se našel v kajaku a na divoké vodě.

Články autora

Čerťáky na OC

Čerťáky na OC

Čerťáky na kajaku, na raftu, na Matyldě, na singlu, na deblkajaku, na laminátu, to vše už tu mnohokrát bylo. Ale co třeba Čerťáky na tzv. OC neboli Open Canoe? To se vidí málokdy. Podívejte se, jak si s nástrahami Vltavy v její nejdivočejší části poradil Robert Kyselý (i na rozplavbu došlo).

Čeští kajakáři v televizních pořadech

Čeští kajakáři v televizních pořadech

Čeští kajakáři, úspěšní medailisté z letních Olympijských her v Riu de Janeriu, se po návratu domů stali mediálními hvězdami. Oba byli i hosty prestižních talkshow ve velkých televizích. Jiří Prskavec si povídal s Karlem Šípem v pořadu Všechnopárty a Josef Dostál učil pádlovat Jana Krause a v pořadu i zazpíval!

Royal Gorge – legenda legend

Royal Gorge – legenda legend

Úsek kalifornské North Fork of American River nazvaný Royal Gorge, patří k největším vodáckým legendám na světě. Podívejte se, jak si sjezd během letošní vydařené kalifornské sezony užila známá partička Substantial Media House.

Přehrada na Oslavě v pořadu Nedej se

Přehrada na Oslavě v pořadu Nedej se

O plánované přehradě na řece Oslavě toho bylo během jara napsáno a zveřejněno mnoho. Nyní už je na petici více než 15 000 podpisů a situace okolo (ne)výstavby se zdá být trochu růžovější. Důkazem budiž i včera odvysílaný pořad Nedej se České televize.

Film z Africa Revolutions Tour

Film z Africa Revolutions Tour

V roce 2008 podnikla početná skupina vynikajících amerických kajakářů expedici napříč Afrikou nazvanou Africa Revolutions Tour. Mezi největšími úspěchy expedice byly sjezdy horního toku Bílého Nilu, kde na každém záběru pádlem potkáte krokodýla, sjezd legendární řeky Zambezi a vytvoření několika prvosjezdů na Madagaskaru. Podívejte se na půlhodinový dokument, který o expedici vznikl.

Novinka od Waka Kayaks se jmenuje Gangsta

Novinka od Waka Kayaks se jmenuje Gangsta

Na facebookovém profilu Waka Kayaks se objevily první obrázky 3D modelu chystané novinky. Nový kajak se bude jmenovat Gangsta a dle poskytnutých informací by měl být 273 cm dlouhý s velkým výtlakem, tedy určený pro větší jezdce. První lodě by se měly objevit už na letošním adidas Sickline a pak také na Paddle Expo, kde je pro vás určitě okoukneme a přineseme podrobnější informace.

Černá Hora zažije svůj první vodácký festival

Černá Hora zažije svůj první vodácký festival

Černá Hora je mezi vodáky známou destinací hlavně díky řekám jako Tara nebo Piva. Málokdo ale ví, že se v této zemi najde mnohem víc skvělých vodáckých terénů. Místní vodáci se rozhodli rozšířit povědomí o řekách Černé Hory a na konci září pořádají historicky první vodácký festival v této zemi nazvaný Kayak Fest Tara. Akce se uskuteční od 22. do 29. září a všichni jsou na ní vítáni. Mimo aktivit na vodě budou hrát kapely a bude možno vyzkoušet si i další outdoorové aktivity. Kdo by nevěřil, že Černá Hora je malým vodáckým rájem, ať se podívá na pěkné video z tamních řek.

Kanál v Brandýse má dostatek vody

Kanál v Brandýse má dostatek vody

Díky soudním sporům je dočasně odstavena vodní elektrárna v Brandýse nad Labem, což znamená, že je dostatek vody pro vodácký kanál a to vždy po dobu celého dne až do ukončení odstávky. Více informací hledejte na webu kanálu nebo na jejich facebookovém profilu.

Vodácká povídková trilogie se možná opět rozroste

Vodácká povídková trilogie se možná opět rozroste

V roce 2011 obohatila české literární vody kniha povídek s vodáckou tématikou nazvaná, pro někoho možná trochu drsně, Drž hubu a pádluj! Od té doby přibyly ještě další dvě navazující díla a zdá se, že vše pomalu směřuje ke sbírce povídek čtvrté.  My pro vás dnes ale máme souhrnnou recenzi prvních tří knih.

Video z Devils Extreme Race 2016

Video z Devils Extreme Race 2016

Letošní ročník Devils Extreme Race je úspěšně minulostí a zbývalo už jen jediné – pořádné video z téhle skvělé akce. Jak to bývá, chvíli zpracování natočených záběrů trvalo, ale o to je výsledek lepší. Vojta Lukeš se postaral o krásné záběry i střih, takže se kochejte a vzpomínejte na letošní Čerťáky.