Petr Snížek

Petr Snížek

Šéfredaktor

Petr byl na vodě poprvé na Lužnici ještě než se narodil. Tak brzy ho rodiče k vodě vedli. Nejspíš se to vyplatilo, protože se ho voda drží dodnes. Začínal v dětském oddílu, kde s kamarády závodil na pramicích ve vodáckém víceboji, postupem času se našel v kajaku a na divoké vodě.

Články autora

Čertovy proudy na deblkajaku

Čertovy proudy na deblkajaku

Nedávno jsme tu měli Čertovy proudy na OC, nyní se objevilo video z Čerťáků na deblkajaku. Na čem zajímavém jste letos, nebo někdy dřív, jeli Lipno vy?

Jiří Prskavec o olympiádě v Riu

Jiří Prskavec o olympiádě v Riu

V posledních letech se výrazně přihlásil o pozici české slalomářské kajakářské jedničky a svoji formu v této kategorii potvrdil na letošních Olympijských hrách v Riu de Janeiru. Nebýt smolného šťouchu ve finálové jízdě porazil by všechny takříkajíc o parník. I se štouchem ale udržel medailové umístění a dostal se na bronzovou příčku. Jak Jířa Prskavec finálovou jízdu a celou olympiádu prožíval? Na to odpovídá v našem krátkém rozhovoru.

Podzimní Wellerbrücke je zase tady

Podzimní Wellerbrücke je zase tady

Rakouský Oetz se zdrojnicí Venter Ache je téměř celosezonní klasikou. Ovšem pouze na podzim, kdy klesají teploty a z ledovců už neteče tolik vody, se dají sjet i ty nejextrémnější úseky řeky, ke kterým se počítá i vyhlášené Wellerbrücke (Tyršovka), které každoročně hostí adidas Sickline. Někteří čeští pádleři už mají letos Wellerbrücke splněno, jak dokazuje video od Davida Hlaváčka.

Znáte řeky v norském regionu Sør-Trøndelag?

Znáte řeky v norském regionu Sør-Trøndelag?

Český kajakář Honza Beneš je studijně v Norsku a když si potřebuje vyčistit hlavu od školy vyráží na řeky. Nejblíž má, českým kajakářům méně známý, region Sør-Trøndelag. Podívejte se, jak tamní řeky vypadají. Možná by to v příštím roce stálo za těch pár kilometrů v autě navíc oproti klasickému Norsku, co myslíte?

Freestyle Fest 2016

Freestyle Fest 2016

Freestyle Fest je každoročně největším tuzemským svátkem freestyle kajakářů. Jinak tomu nebylo ani letos a i díky počasí se celý fest opravdu vydařil. Podívejte se, jak vše zaznamenal Štěpán Vohradský.

Prvosjezd grónské řeky Kurssuaq

Prvosjezd grónské řeky Kurssuaq

Pádlovat se dá opravdu ledaskde a hon za novými destinacemi vytlačuje vodáky do stále exotičtějších destinací. Španělská parta se v letošním létě vypravila za řekami do Grónska, které je známé spíše jako parádní destinace pro seakajakáře. Nabízí ale i zajímavou divokou vodu. Podívejte se sami ve videu od Frikrik Media a podrobnější informace o expedici najdete také na webu www.misiongroenlandia.com (ovšem pouze ve španělštině).

Čeští jezdci ovládli Mistrovství Evropy v paddleboardingu

Čeští jezdci ovládli Mistrovství Evropy v paddleboardingu

O uplynulém víkendu proběhlo v rakouském Loferu Mistrovství Evropy v paddleboardingu na divoké vodě. Soutěžilo se ve slalomu, sprintu a crossu. Čeští jezdci si z podniku přivezli 3 zlaté a 2 stříbrné medaile a zařadili se tak na špici evropské paddleboardové divokovodní scény. Podrobnou reportáž čtěte na paddleboardista.cz.

Míra Kodada a Pája Zástěrová na Óčku

Míra Kodada a Pája Zástěrová na Óčku

V srpnu byli hosty v pořadu Drive (pořad o netradičních a extrémních sportech) na televizní stanici Óčko extrémní kajakáři Pája Zástěrová a Míra Kodada. Řeč byla o sjíždění řek, o rozdílech mezi vodním slalomem a ježděním na řekách, ale taky třeba o pořádání Devils Extreme Race.

Mořský kajak Seawave od Gumotexu dostal do výbavy kormidlo – jak funguje?

Mořský kajak Seawave od Gumotexu dostal do výbavy kormidlo – jak funguje?

Jednou z velkých letošních novinek českého výrobce nafukovacích lodí – firmy Gumotex, je upgrade mořského kajaku Seawave o kormidlo. U pevných kajaků je ovládání pomocí kormidla běžné, u nafukovacích už tolik ne, i když rozhodně nebudeme tvrdit, že by bylo kormidlo u nafukovací lodi světovou raritou.

ČEZ Prague Riverside cross 2016

ČEZ Prague Riverside cross 2016

Již třetím rokem předcházel pražskému závodu světového poháru ve slalomu exhibiční závod nazvaný Prague Riverside cross. Pořadatelem závodu je Vávra Hradilek a mimo věhlasných jmen světového vodního slalomu se účastní i další sportovci. Letos se tak předvedli třeba judista Lukáš Krpálek nebo rychlostní kajakář Josef Dostál.