Petr Snížek

Petr Snížek

Šéfredaktor

Petr byl na vodě poprvé na Lužnici ještě než se narodil. Tak brzy ho rodiče k vodě vedli. Nejspíš se to vyplatilo, protože se ho voda drží dodnes. Začínal v dětském oddílu, kde s kamarády závodil na pramicích ve vodáckém víceboji, postupem času se našel v kajaku a na divoké vodě.

Články autora

Podzimní Jizerky ještě jednou

Podzimní Jizerky ještě jednou

Rychlý vzestup hladin řek v minulém týdnu kromě Honzy Choutky zaznamenal taky Míla Loudil a ke Kamienné stihnul dát ještě Jizeru. Mrkněte se na záznam z jeho GoPro.

Vodopády Islandu

Vodopády Islandu

Francouzská parta sdružená okolo We are Hungry Production v letošním roce navštívila Island, který je vyhlášenou turistickou destinací, ale také vyhlášenou vodáckou destinací. Zejména milovníci vodopádů a divokého moře si zde přijdou na své, protože islandské řeky jsou buď rovné nebo je na nich vodopád a islandské moře vzhledem k poloze ostrova nabízí neustálé vlnobití. Podívejte se na skvěle natočené a sestříhané video z řek severského Islandu.

Grand kaňon na nafukovacím kajaku

Grand kaňon na nafukovacím kajaku

Jednou z novinek letošní trade show Paddle Expo v německém Norimberku byl i inovovaný kajak Gumotex Safari 330. Před tím než jej Gumotex veřejně uvedl samozřejmě proběhlo důkladné testování a protože je kajak vhodný i na divokou vodu, tak se s ním testovací jezdci vypravili do Grand kaňonu na řeku Colorado na pořádné vlny. Koukněte se, jak nové „safárko“ obstálo.

Minulý týden tekly Jizerské hory

Minulý týden tekly Jizerské hory

Kdo bedlivě sleduje vodočty, dokázal v poslední době vychytat hned několik pádlovacích dnů v Jizerkách. Honza Choutka vyrazil na rychlou akci minulý čtvrtek a svezl se s větší partičkou na polské Kamienné za skvělého stavu 19 kubíků.

Standa Chládek pokřtil knihu Po stopách lovců velryb v severním Pacifiku

Standa Chládek pokřtil knihu Po stopách lovců velryb v severním Pacifiku

Čtenářům Pádlera asi není potřeba seakajakáře, etnografa a dobrodruha Standu Chládka příliš představovat, co ale za představení stojí je jeho nedávno vydaná kniha Po stopách lovců velryb v severním Pacifiku. Redakce Pádlera se účastnila přímo slavnostního křtu této knihy.

Vodácký bazar v HG sportu

Vodácký bazar v HG sportu

Podzimní vodácký bazar pořádá také HG sport. Na akci se můžete těšit 22.10. od 9 hodin ráno a mimo bazarových věcí si můžete koupit i nové zboží se slevou. Více informací hledejte na facebooku.

Oficiální video z Krumlovského maratonu 2016

Oficiální video z Krumlovského maratonu 2016

V sobotu 8.10. vyrazilo z Vyššího brodu více než 1000 závodníků, aby vyzkoušeli svoji vytrvalost v Krumlovském vodáckém maratonu. Podívejte se na oficiální video ze závodu. Najdete se v něm?

Gumotex přijme nové kolegy

Gumotex přijme nové kolegy

Společnost GUMOTEX a.s., která se kromě jiného zabývá i výrobou populárních nafukovacích člunů, vypisuje výběrové řízení na pozici brand managera. Pokud splňujete požadavky a chtěli byste se stát součástí týmu největšího českého výrobce vodáckého vybavení, určitě zkuste štěstí.

Vávra Hradilek už pádluje 20 let

Vávra Hradilek už pádluje 20 let

Vávra Hradilek letos slaví svojí 20. sezonu na vodě a samozřejmě pěkně stylově. Na webu RedBullu se můžete podívat hned na několik videí a článků věnovaných tomuto sportovnímu jubileu. Navíc, ačkoliv to prý spolu nesouvisí, mám Vávra od nedávna svojí vlastní edici RedBull plechovek, kde je vypodoben. Brzy se na něj navíc můžete těšit v kině ve filmu Tenkrát v ráji, zkrátka celebrita každým coulem.

Víte, s kým jezdíte na vodu?

Víte, s kým jezdíte na vodu?

Díky moderním komunikačním technologiím je domlouvání se na vodácký víkend či zájezd doslova hračka a právě tento aspekt je jeden z hlavních, které v poslední době způsobily, že se okruhy našich přátel silně rozšířily a že se na vodu vydáváme pokaždé s někým jiným. To je na jednu stranu příjemné, protože si můžete vyrazit na výlet v podstatě kdykoliv a máte jistotu, že se někdo najde, na druhou stranu ale hrozí, že vyrazíte s lidmi, o kterých zjistíte, že se na ně nedá spolehnout, až bude třeba.