Petr Snížek

Petr Snížek

Šéfredaktor

Petr byl na vodě poprvé na Lužnici ještě než se narodil. Tak brzy ho rodiče k vodě vedli. Nejspíš se to vyplatilo, protože se ho voda drží dodnes. Začínal v dětském oddílu, kde s kamarády závodil na pramicích ve vodáckém víceboji, postupem času se našel v kajaku a na divoké vodě.

Články autora

Čeští paddleboardisté uspěli na Outdoormix Festivalu 2017

Čeští paddleboardisté uspěli na Outdoormix Festivalu 2017

5. až 8. května se uskutečnil další ročník festivalu Outdoormix, který je zaměřený na outdoorové sporty včetně vodních, kterými jsou kajak a také paddleboarding. Česká paddleboardová „repre“ se letos na tento festival vypravila, aby vyzkoušela několik disciplín v náročných peřejích řeky Durance a ukázalo se, že naši patří k paddleboardové elitě. Nejvíce se dařilo Honzovi „Rotťákovi“ Rottovi a Ivě Dundové, kterým cinkly i medaile, ale naztratili se ani další naši zástupci. Podívejte se na podrobné výsledky.

ZET Trnava Xrace 2017 již tento víkend

ZET Trnava Xrace 2017 již tento víkend

Koryto trnávského kanálu se opět brzy zaplní vodou, závodníky a všemi jeho příznivci.

VODÁK sport Brno nabízí pracovní pozice

VODÁK sport Brno nabízí pracovní pozice

Hned dvě pracovní pozice nabízí brněnská pobočka VODÁK sportu. Pokud byste rádi našli zaměstnání na plný úvazek, pak by vás mohla zajímat pozice prodejce specialista. Pokud hledáte jen letní brigádu, mají možnost zaměstnání i pro vás. Více informací je přímo na webu prodejny.

Nebezpečný strom na Divoké Desné: aktualizováno!

Nebezpečný strom na Divoké Desné: aktualizováno!

Divoká Desná je velice zajímavá říčka tekoucí v Jeseníkách. Nemívá sice vodu často, ale když ano, je to parádní a také velmi rychlé a kontinuální svezení. Pro letošní jaro je třeba dát si tady pořádný pozor, protože v korytě se usadil strom. Dle informací, které nám zaslal Marek Palisa, je strom ve spodní polovině řeky pod skálou, na kterou silně táhne proud. Pro bezpečné přenesení je dobré vystoupit pod válcem, který často žere. Kdo jezdí ví. Ostatní si dají pozor!

Doubrava 2017 leteckým pohledem

Doubrava 2017 leteckým pohledem

Nad letošním Odemykáním Doubravy létal dron Petra Vencovského, který natáčel projíždějící davy vodáků v Mladoticích a samozřejmě v peřeji u Martina. Podívejte se, jak vypadá Doubrava z ptačího pohledu. Třeba se na videu i uvidíte.

Vávra Hradilek v časopisu Forbes

Vávra Hradilek v časopisu Forbes

V internetovém vydání magazínu Forbes se objevil rozhovor se slalomovým šampionem Vávrou Hradilkem. Řeč byla pochopitelně o byznysu, který Vávra vloni rozjel v Praze na Náplavce. Jak nápad na plovoucí Kayak Beach Bar vznikl? A s kým ho vlastně Vávra vytvořil? Vše se dozvíte z rozhovoru.

Finále Českého poháru v eskymování 2017

Finále Českého poháru v eskymování 2017

Před pár dny se na YouTube objevilo video z letošního Finále Českého poháru v eskymáckých obratech. Kdo jsou letošní šampioni a jak jim to „zvedá“ se podívejte v krátkém filmu od Martina Dvořáčka.

Salza na paddleboardech

Salza na paddleboardech

Začátkem dubna se česká partička jezdců okolo Tambo SUP vydala pojezdit na notoricky známou rakouskou řeku učitelku – Salzu. Na místě se přidalo ještě několik místních paddleboardsitů a tak byla výsledná skupina velmi početná. Z akce vzniklo krásné video, kterému dodávají šmrnc působivé záběry z dronu. Více o akci hledejte na paddleboardista.cz.

Hlaste se online na Krakonošovo Labíčko

Hlaste se online na Krakonošovo Labíčko

Po dvou letech opět otevře stavidla přehrada Labská ve Špindlerově mlýně a pustí vodu do jednoho z nejpopulárnějších úseků divoké vody u nás. Mimo raftových nebo sjezdových závodů se tu ale pojede i tradiční kayakcrossové klání Krakonošovo Labíčko, které hostí proslulá Vrchlabská soutěska se svým nenasytným válcem. Pokud se chcete Krakonošova Labíčka zúčastnit, tak se můžete hlásit přes webový formulář a ušetříte tak na startovném (registrace přes web stojí 450 Kč na místě 500 Kč). Podrobnosti najdete na přiloženém plakátu (pro zvětšení klikněte).

Film Špunti na vodě jde do kin

Film Špunti na vodě jde do kin

Už za pár dnů bude mít v kinech premiéru film Špunti na vodě. Jedná se o rodinnou komedii, ve které se otcové vydají na letní vodu se svými dětmi bez doprovodu drahých poloviček. Co se asi bude dít? Film režíroval Jiří Chlumský a z hereckého obsazení se můžete těšit třeba na Jiřího Langmajera, Tatianu Vilhelmovou, Pavla Lišku, Annu Polívkovou nebo Hynka Čermáka. Více informací o filmu a trailer hledejte třeba na www.fdb.cz nebo www.cervenykoberec.cz.