Petr Snížek

Petr Snížek

Šéfredaktor

Petr byl na vodě poprvé na Lužnici ještě než se narodil. Tak brzy ho rodiče k vodě vedli. Nejspíš se to vyplatilo, protože se ho voda drží dodnes. Začínal v dětském oddílu, kde s kamarády závodil na pramicích ve vodáckém víceboji, postupem času se našel v kajaku a na divoké vodě.

Články autora

Jakub Šedivý byl členem úspěšné expedice na řeku Sary Jaz

Jakub Šedivý byl členem úspěšné expedice na řeku Sary Jaz

Jen před pár dny se vrátil mezinárodní kajakářský tým z náročné expedice na řeku Sary Jaz tekoucí hluboko v horách na pomezí Kyrgysztánu a Číny. Součástí týmu byl i náš stálý spolupracovník Jakub „Kajman“ Šedivý. Kajakáři museli zvládnout 100 km náročných peřejí obtížnosti WW V a po dokončení splutí řeky je čekal třídenní trek zpět do civilizace, při kterém bylo nutné překročit dvě horská sedla vyšší než 4000 metrů. Na facebokových profilech členů expedice se po návratu objevily zprávy o tom, že se jednalo o nejnáročnější expedici, na které měli tu čest být. Těšte se na článek, který pro vás určitě připravíme.

Nejlepších 5 rozhovorů z posledních čísel časopisu Pádler ke stažení zdarma

Nejlepších 5 rozhovorů z posledních čísel časopisu Pádler ke stažení zdarma

Součástí každého vydání časopisu Pádlera bývají i rozhovory, zpravidla dva. Podle většiny čtenářů jsou to vždy velmi zajímavá povídání, ze kterých se toho dozví mnohem víc, než z klasických článků a reportáží.

Waka Kayaks chystá dvě nové lodě

Waka Kayaks chystá dvě nové lodě

Výrobce lodí Waka Kayaks chystá dva nové kajaky. Jeden se bude jmenovat Stout a je určený pro „high performance creeking“ a druhý ponese název OG a bude určený na ty nejtěžší terény přičemž uveze i statné jezdce. Objem je totiž úctyhodných 370 litrů. Více o novinkách na unsponsored.co.uk.

Olek Doba přepádloval Atlantský oceán. Potřetí!

Olek Doba přepádloval Atlantský oceán. Potřetí!

Polský kajakář Olek Doba se nejvíce proslavil svými dálkovými plavbami přes Atlantský oceán. Ve speciálním kajaku Olo, který si Olek na transoceánské plavby navrhnul to dokázal v minulosti už dvakrát a před pár dny dokončil třetí pokus. Tentokrát plul z New Yorku do Paříže a oproti předešlým dvěma pokusům to byla nejtěžší cesta, psychicky i fyzicky. Olek plavbu dokončil jeden den před svými jednasedmdesátými narozeninami. Podrobnější reportáž čtěte na canoekayak.com.

f: Simon Osborne

Oficiální video z Devils 2017

Oficiální video z Devils 2017

Na světě už je i oficiální video z letošního HIKO Devils Extreme Race. Tak zase za rok ahoj na Lipně!

Dva prvosjezdy v Rakousku – Karbach a Eisenbach

Dva prvosjezdy v Rakousku – Karbach a Eisenbach

Deště v uplynulých dnech sice nepřinesly výrazné vodácké radovánky do koryt českých řek, ale třeba rakouská Solná komora (Salzkammergut) se díky nim proměnila doslova ve vodácký ráj. Mimo spousty klasických potoků tekly i méně známé pecky a místní vodáci dokonce zvládli udělat dva prvosjezdy. Sice kvůli nim museli přepádlovat jezero Traunsee a lodě si na nasedání vynést, ale krásné slajdy za to určitě stály.

Whitewter Awards 2017 znají vítěze

Whitewter Awards 2017 znají vítěze

Whitewater Awards 2017 neboli ocenění pro nejlepší pádlery na divoké vodě za letošní rok znají své vítěze. Podívat se na ně můžete ve videích na kanálu této události na Vimeu. Jezdcem roku se dle očekávání stal Aniol Serrasolses ze Španělska a pádlerkou roku Nouria Newman z Francie. Kategorií a rozdaných cen je ale mnohem víc a všechna umístění jsou parádní podívaná, tak se koukněte.

Říční freeride na řece Sjoa v Norsku

Říční freeride na řece Sjoa v Norsku

Řeku Sjoa v Norsku asi není třeba našim čtenářům představovat, protože určitě patří mezi 5 nejznámějších řek v Evropě. Podívejte se, jak si Bren Orton (GBR) a Martin Vollen (NOR) udělali z této překrásné řeky hřiště pro svoje rodeové kajaky. Freestyle žije!

Nafukovací kajak SOLAR není jen pro solární jezdce

Nafukovací kajak SOLAR není jen pro solární jezdce

Nafukovací kajak SOLAR od českého výrobce GUMOTEX by mohl svým názvem evokovat loď pro solární jezdce. Dílem tomu tak určitě je, ale SOLAR dokáže mnohem víc.

Sleva 25% na lodě Gumotex

Sleva 25% na lodě Gumotex

Český výrobce nafukovacích lodí GUMOTEX nabízí vybrané modely lodí se slevou 25%. Lodě jsou v tzv. druhé jakosti, což znamená, že je na nich nějaká malá vizuální vada, která ale nemá vliv na správné fungování lodi ani na její životnost. S nákupem neváhejte, akce trvá jen do vyprodání zásob a lodě rychle mizí. Třeba kanoe Palava už je fuč.