Petr Snížek

Petr Snížek

Šéfredaktor

Petr byl na vodě poprvé na Lužnici ještě než se narodil. Tak brzy ho rodiče k vodě vedli. Nejspíš se to vyplatilo, protože se ho voda drží dodnes. Začínal v dětském oddílu, kde s kamarády závodil na pramicích ve vodáckém víceboji, postupem času se našel v kajaku a na divoké vodě.

Články autora

Uvidíme se na Obzorech?

Uvidíme se na Obzorech?

Ahoj, nejspíš už víš, že příští víkend se v Praze zase koná festival Obzory, kde se objeví i vodáci. Nepřijdeš se podívat? Já tam určitě jdu, protože to, co slibuje program, se v Česku jen tak vidět nedá. Mě samozřejmě bude nejvíc zajímat část pro vodáky.

Obeplutí Islandu

Obeplutí Islandu

Natálie a Michal Maděrovi letos v létě podnikli dobrodružnou seakajakářskou plavbu okolo Islandu. Výpravu detailně popsali na svém blogu Sixknots.net a připravili z ní také parádní video. Pokud byste je chtěli vidět naživo, tak máte možnost příští týden na festivalu Obzory v Praze! Určitě to bude moc zajímavá přednáška.

Pozor na stromy na Kamenici a Jizeře

Pozor na stromy na Kamenici a Jizeře

Po víkendovém průplachu koryt a vichřici se na českých řekách zase objevilo pár nových stromů. Jeden strom je ošklivě vzpříčený v pravém průjezdu okolo Ostrova hrůzy na Jizeře. Dvě stromové nepřjemnosti jsou také na Tanvaldské Kamenici. První zátaras ze stromů je v Držkovských schodech. Stromy jsou údajně v proudu a vyplatí se včas zastavit. Další strom je potom v Prádelně. Pokud máte další zprávy o novinkách z našich řek, neváhejte nám je poslat.

Paddleboardshop vyprodává prkna

Paddleboardshop vyprodává prkna

Paddleboardshop.cz vyprodává prkna ze svojí půjčovny a z testcentra. Kompletní nabídku nabízených prken včetně cen hledejte přímo na webu shopu.

Zamykání Doubravy uzavřelo letošní sezonu

Zamykání Doubravy uzavřelo letošní sezonu

O uplynulém víkendu uzavřelo letošní sezonu zamykání Doubravy v tradičním úseku z Pařížova do Ronova nad Doubravou. Na akci s účastí zrhuba 400 vodáků nechyběl Petr Ptáček, který natočil několik zábavných okamžiků na peřeji Martin. Dobře se bavte!

Podzimní Šuby Duby

Podzimní Šuby Duby

Podívejte se na krátké video od vodáků z Šk Bodva, kteří se zúčastnili základního kurzu kanoistiky na přehradě Ružín pod názvem Šuby Duby. Kurz pořádá vodácký klub Kamikse Košice.

Vodáci vyčistili Prielom Hornádu

Vodáci vyčistili Prielom Hornádu

Překrásný úsek Prielom Hornádu se 8.10. dočkal vyčistění od odpadků. Podívejte se na video z užitečné akce, kterou uspořádali vodáci z NP Slovensky raj a zúčastnili sa ho vodáci z Šk Bodva, Kamikse a z Prešova.

Štěpánka Hilgertová ukončuje profesionální kariéru

Štěpánka Hilgertová ukončuje profesionální kariéru

Legenda českého vodního slalomu Štěpánka Hilgertová ukončuje s koncem října svojí profesionální sportovní kariéru. Končí jí totiž smlouva v Dukle. Co bude dělat dál? A jak svojí dlouhou kariéru hodnotí? Čtěte v rozhovoru na webu Českého olympijského týmu. A podívejte se také na video, které rekapituluje celých 30 let Štěpánčina působení v Dukle Brandýs.

Video z expedice Sary Jaz

Video z expedice Sary Jaz

Jakub Šedivý se před měsícem vrátil z expedice Sary Jaz a už je na světě krátké video. Na velký článek o této expedici se můžete těšit už brzy v novém vydání Pádlera.

FIVE – nová loď od ZET Kayaks

FIVE – nová loď od ZET Kayaks

V pondělí se na facebooku ZET Kayaks objevilo oznámení, že je připraven nový kajak nazvaný Five. Proč právě Five? Protože se jedná o pátou loď v řadě ZET Kayaks. Loď je dlouhá 270 cm, výtlak je rovných 300 litrů a uveze jezdce od 60 do 90 kg. Údajně by se mělo jednat o agresivní loď pro aktivní jezdce, tak uvidíme, až se nám dostane pod ruku na vodě. Podrobnější info čtetě na webu ZET.