Petr Snížek

Petr Snížek

Šéfredaktor

Petr byl na vodě poprvé na Lužnici ještě než se narodil. Tak brzy ho rodiče k vodě vedli. Nejspíš se to vyplatilo, protože se ho voda drží dodnes. Začínal v dětském oddílu, kde s kamarády závodil na pramicích ve vodáckém víceboji, postupem času se našel v kajaku a na divoké vodě.

Články autora

Mládež s hendikepem na rafty!

Mládež s hendikepem na rafty!

Projekt Mládež s hendikepem na rafty, který chce připravit spolek sportovni-klub.cz, si klade za cíl dát možnost splout si české nebo zahraniční řeky mladým lidem s hendikepem. Finančním darem pomůžete přispět na zajištění asistentů, kteří jsou nezbytní. Více informací o projektu a návod jak projekt podpořit najdete na www.csobpomaharegionum.cz.

VlnaEshop se představuje

VlnaEshop se představuje

V květnu se v českých vodách objevil nový vodácký eshop nazvaný VlnaEshop. Koupíte v něm produkty českých výrobců Kutlíci – nafukovací kanoe a PAD Boards – paddleboardy. Pro více informací mrkněte na www.vlnaeshop.cz.

Nesedej si na tu vestu! aneb jak se chovat k vodáckým věcem

Nesedej si na tu vestu! aneb jak se chovat k vodáckým věcem

Kromě lodí a pádel si ve vodáckých půjčovnách možná půjčíte také další vybavení – vesty, vodácké bundy a kalhoty, neoprenové oblečení a obutí, lodní pytle… Nebo si na vodu pořídíte vlastní vybavení. Jak se k takovému vybavení chovat? Není to zase tak složité. Pokud dodržíte těchto pár základních pravidel, bude vám vybavení spolehlivě sloužit po dlouhá léta.

Martin Fuksa překonal dva světové rekordy v jednom týdnu

Martin Fuksa překonal dva světové rekordy v jednom týdnu

Český rychlostní kanoista Martin Fuksa se v letošní sezoně zatím blýsknul kde mohl. Za uplynulý týden navíc do své sbírky úspěchů přidal dva nejlepší světové časy. První světový rekord padnul minulý týden na Světovém poháru v Szegedu, kde Martin překonal svůj vlastní rekord na trati 500 metrů. O uplynulém víkendu přidal druhý světový rekord na kilometrové trati v německém Duisburgu. Podrobnosti z obou závodů najdete zde: Kanoista Fuksa vylepšil na pětistovce vlastní světový rekord Dva rekordy za týden

13. ročník závodu 4-THLON ZubrCup

13. ročník závodu 4-THLON ZubrCup

Již tradiční ZubrCup se v letošním roce uskuteční pod přehradou Dlouhé Stráně v obci Kouty nad Desnou v Jeseníkách v termínu 30. června. Celý závod se skládá z horského běhu, paraglidingu, MTB – horského kola a kajaku – sjezd divoké vody, jedná se o nejtěžší extrémní závod čtyřčlenných štafet a jednotlivců u nás. Přihlašování právě běží na webu www.czechoutdoortour.cz.

Prvosjezd vodopádu Malasusa v Tanzánii

Prvosjezd vodopádu Malasusa v Tanzánii

Před nedávným časem se z africké expedice vrátili David Sodomka a Palo Andrassy. Za účasti lokálního pádlera Deweta Michau objevovali řeky v Tanzánii a Malawi. Podívejte se na prvosjezd vodopádu Malasusa na řece Kiwira v Tanzánii, který je jen částí z toho, co se borcům podařilo (prvo)sjet. A samozřejmě už domlouváme článek…

Chystá se novela zákona řešícího alkohol na vodě

Chystá se novela zákona řešícího alkohol na vodě

Nedávno jsme informovali o návru Pirátů, kteří požadovali zrušení pokut pro vodáky pod vlivem alkoholu. Podle aktuálních informací Vláda návrh Pirátů nepodpoří. Chce ale předložit novelu, která bude s jistou mírou tolerance počítat. Více v článku na idnes.cz.

Sjezdařská reprezentace je kompletní

Sjezdařská reprezentace je kompletní

Víkendový závod Českého poháru ve sjezdu rozhodl o finálním složení reprezentačního družstva pro mistrovství světa. Poslední nominační body si sjezdaři rozdělili při nedělním mistrovství České republiky jen necelý týden před odjezdem do místa konání světového šampionátu ve švýcarském Muotathalu. Napínavé souboje až do posledního závodu, slzy štěstí i smutek z neúspěchu, to vše přinesly letošní sprinty v Roudnici nad Labem. Podrobnosti najdete na kanoe.cz.

Recenze: Ortlieb Duffle 40l, hodně vymakaná vodotěsná taška

Recenze: Ortlieb Duffle 40l, hodně vymakaná vodotěsná taška

Německý výrobce Ortlieb je vyhlášený svým propracovaným vodotěsným programem a proto jsem byl velice rád, že se mi do ruky na test konečně dostal také produkt této věhlasné značky. Konkrétně jsem měl k dispozici tašku Duffle o objemu 40 litrů a ve žluté barvě.

Povodňové Maroko

Povodňové Maroko

Tom Ulrych, Matěj Koudelka a Ondra Pokorný vyrazili koncem března za divokou vodou do Maroka. Místo očekávaných nízkých vodních stavů ale objevili koryta plná vody, někdy i koryta silně přetékající. V Pádlerovi 3/2018 pro vás máme připravený článek z této výpravy a Tom Ulrych už sestříhal dlouhé video, ve kterém se podíváte nejen na rozvodněné marocké řeky, ale taky na tamní život a kulturu.