Petr Snížek

Petr Snížek

Šéfredaktor

Petr byl na vodě poprvé na Lužnici ještě než se narodil. Tak brzy ho rodiče k vodě vedli. Nejspíš se to vyplatilo, protože se ho voda drží dodnes. Začínal v dětském oddílu, kde s kamarády závodil na pramicích ve vodáckém víceboji, postupem času se našel v kajaku a na divoké vodě.

Články autora

Čeští junioři zažili úspěšný červenec ve vodním slalomu i na hladké vodě

Čeští junioři zažili úspěšný červenec ve vodním slalomu i na hladké vodě

Ve dnech 17. – 22. července hostila slalomová dráha v Ivrei v Itálii Mistrovství světa juniorů a závodníků do 23 let. Hned v prvním dni šampionátu posbírali naši mladí slalomáři šest medailí. Zlaté medaile si odnesla hlídka kajakářek i singlkanoistek juniorek, stříbro si odvezl tým juniorů singklanoistů, kajakářů i kajakářek do 23 let, a bronz pak vybojovaly singlkanoistky do 23 let. V sobotu 21. července vybojoval zlato singlkanoista Václav Chaloupka. Poslední den mistrovství světa přinesl českým reprezentantům další dva tituly a jeden bronz. Mezi kajakáři juniory se stal světovým šampionem Jan Bárta, bronz patří Tomáši Zimovi. Na singlkanoi dominovala mezi juniorkami Gabriela Satková. 26. – 29. července měli své Mistrovství světa také mladí závodníci v rychlostní kanoistice. Šampionát se konal v bulhraském Plovdivu a naši byli úspěšní také hned od prvního dne, kdy Vilém Kukačka a Jan Vrel na deblkajaku na kilometru vyjeli světové stříbro (letos už mají stříbro z ME) a bronzovou medaili přidali Jiří Minařík a Jiří Zalubil na C2 1000 metrů. V dalších dnech juniorští kajakáři Tomáš Sobíšek, Ondřej Mašek, Vilém Kukačka a Jakub Brabec získlali na čtyřkajaku na pětistovce titul mistrů světa a bronzovou medaili dobyly na deblkajaku na pětistovce Štěpánka Sobíšková s Barborou Galádovou. Česká výprava tak na šampionátu získala celkem čtyři medaile. Podrobné informace ze všech závodů hledejte na kanoe.cz.

Dva ukradené kajaky v Praze

Dva ukradené kajaky v Praze

Ve sředu 25. července byly v Praze na adrese Mirovická 1817/9 ukradeny dva kajaky vodákům z Běloruska. První ukradenou lodí je kajak Wave sport Habitat 80 oranžové barvy silně poškrábaný na dně i palubě. Druhá loď, která se ztratila, je Dagger GTX červené barvy, zánovní, uvnitř byly 4 vaky Hiko. Pokud byste na lodě někde narazili, volejte prosím Policii ČR.

Pár jednoduchých rad pro klidnou vodáckou dovolenou

Pár jednoduchých rad pro klidnou vodáckou dovolenou

Pokud čtete tyto řádky, nejspíš jste se v letošní roce rozhodli jet na vodu, a buď už na ní jste a snažíte se ještě něco dozvědět, anebo se zodpovědně připravujete. Ať tak nebo tak, oba přístupy chválím. Sjíždění vody je většinou zábava, relax a sem tam i trochu adrenalinu, ale pořád je to taky pohyb a sport ve volné přírodě, která nám může připravit lecjaká překvapení. Když na ně budete připraveni, určitě obstojíte!

Nejpopulárnější české vodácké řeky se představují

Nejpopulárnější české vodácké řeky se představují

Vodáctví ve své nynější podobě má v české kotlině více než stoletou tradici, ale už dávno před prvními kanoemi nebo kajaky se české řeky hemžily mnoha plavidly. Byly to zejména vory, které sloužily k plavení dřeva z horských oblastí do nížin k dalšímu zpracování. Od vorařů údajně pochází i vodácký pozdrav AHOJ, je to ale jen jedna z verzí vzniku tohoto fenoménu, který vodákům zůstal dodnes. Pojďme si představit několik řek, které jsou vhodné k celoročnímu splouvání a zvládnou je sjet i vodáčtí začátečníci.

Slalomářský SP v Augsburgu – v sobotu dvě medaile, v neděli jedna

Slalomářský SP v Augsburgu – v sobotu dvě medaile, v neděli jedna

Třetí dějství letošního Světového poháru ve vodním slalomu se odehrálo na umělé slalomové trati v německém Augsburgu. Sobotní závodění přineslo české výpravě dvě medaile, obě z kategorie C2 Mix, kde brali stříbrnou medaili Tereza Fišerová a Jakub Jáně a bronz Veronika Vojtová a Jan Mašek. V nedělních závodech vybojoval stříbrnou medaili kajakář Jiří Prskavec. Prskavec je druhý také v průběžném hodnocení celého SP. Podrobné reportáže jako vždy přinesl server kanoe.cz.

Vodácký časopis Pádler 3/2018 přináší nejen letní pádlovací tipy

Vodácký časopis Pádler 3/2018 přináší nejen letní pádlovací tipy

Těsně před prázdninami vypadnul z tiskárny letošní třetí Pádler a nyní už by měl být na pultech stánků i vodáckých obchodů a samozřejmě by ho měli mít u sebe i předplatitelé. Pojďme si společně prolistovat nejnovější vydání jediného českého vodáckého časopisu. Jako obvykle je zajímavým čtením napěchovaný až po okraj.

Staňte se GUMOTEX parťákem a recenzentem

Staňte se GUMOTEX parťákem a recenzentem

Využijte letní dovolenou také k soutěžení. Do pondělí 9. července do 12 hodin běží soutěž Staň se GUMOTEX parťákem a recenzentem. Stačí natočit video, poslat recenzi a můžete vyhrát nafukovací kajak Twist 2. Podrobnosti hledejte na facebooku GUMOTEX.

Vodní slalomáři vyjeli ve 2. kole SP tři medaile

Vodní slalomáři vyjeli ve 2. kole SP tři medaile

Naši vodní slalomáři vybojovali v druhém kole Světového poháru, které se jelo v polském Krakově, celkem 3 cenné kovy. O první medaili se postaral singlkanoista Michal Jáně, který získal bronzovou medaili. Mezi kajakáři se nejlépe vedlo Jiřímu Prskavcovi – rovněž bronz a v kategorii C2 mix získali zlatou medaili Tereza Fišerová + Jakub Jáně. Podrobnosti čtěte na www.kanoe.cz.

Letní vodácký průvodce NA VODU! 2018 vás dokonale připraví na letní vodáckou dovolenou – STAHUJTE ZDARMA

Letní vodácký průvodce NA VODU! 2018 vás dokonale připraví na letní vodáckou dovolenou – STAHUJTE ZDARMA

Léto, slunce, opalování, voda, pohoda… Ano, voda. Voda k létu zkrátka patří a to nejen ta v koupalištích, rybnících nebo moři, ale taky ta v řekách, na které letos během letních prázdnin zase vyrazí spousta lidí. Proč? Protože na vodě je to super. Pokud jedete na vodu poprvé nebo jezdíte málo, pak je právě vám určen náš letní vodácký průvodce NA VODU!

RECENZE: Zray Drift — nafukovací kajak s vlastnostmi pevné lodi

RECENZE: Zray Drift — nafukovací kajak s vlastnostmi pevné lodi

K recenzi se k nám dostala unikátní loď, kajak vyrobený z materiálu dropstitch, na který jsme zvyklí hlavně u paddleboardů. Co to znamená? Kajak je skladný stejně jako nafukovací lodě, ale díky materiálu, který je možno silně natlakovat (až 8 PSI) se jeho vlastnosti velmi blíží pevným lodím.