Honza Lásko

Články autora

Zajícova (ú)spěšná norská mise

Zajícova (ú)spěšná norská mise

Letos jsem absolvoval Norsko tak trochu jako jízdu v rychlíku. Pouhých osm dní mělo stačit na sjetí několika řek kolem města Otta a absolvování Sjoa River Festivalu. V pondělí odpoledne jsem sednul na letadlo směr Oslo a večer jsem již trénoval na závodní trati na úseku Amot.

Honza Lásko vyhrál Teva Steep Creek Champs

Honza Lásko vyhrál Teva Steep Creek Champs

Letos se konal jubilejní desátý ročník Teva Mountain Games v Coloradu. Tato akce probíhá tradičně v lyžařském středisku Vail a je to největší sportovní outdoorová akce v Americe. Soutěží se v osmi outdoorových sportech a v 23 různých disciplínách, jako extrémní kajaking, biking, bouldering, SUP, běh a další. Na pět dní se městečku Vail zdvojnásobí počet obyvatel a atmosféra je tu opravdu úžasná. [i]Aktualizace: připojeno video[/i]

Sjoa River festival 2009

Sjoa River festival 2009

Na nejpopulárnější řece Norska se každoročně v půlce července odehrává 13. ročník Sjoa river festivalu. Celý týden je připraven program pro širokou vodáckou veřejnost v podobě různých kajakových kurzů, testy záchrany, různé koncerty a párty, kde pak celý týden vrcholí dvěma závody na dolním úseku řeky Sjoa a na slajdech řeky Store Ula.

Skútrem přes vodopády

Skútrem přes vodopády

Léto na Novém Zélandu vykročilo pomalým tempem ke svému konci a je čas na nové neokoukané akce. Jednu z nich jsme uskutečnili před několika dny. Po té, co kluci mluvili o tom, jak by bylo super vyzkoušet vodní skútr na řece (mluvilo se o tom už asi přes rok) padlo rozhodnutí, že tedy ano a slova přešli k činům.