Honza Rott

Honza Rott

Patří k otcům paddleboardingu u nás. Provozuje obchod www.paddleboardshop.cz a je spoluzakladatelem značky TAMBO. Podílí se na organizaci závodního i rekreačního dění v ČR. Baví ho hlavně divoká voda (1. místo na ME v Loferu, 1. místo Eurotour). Ve volném čase hledá řeky, vodopády a vlny, které by se na boardu daly sjet.

Články autora

Jaký byl TAMBO Prague SUP Race 2019

Jaký byl TAMBO Prague SUP Race 2019

Druhý květnový víkend se konal již po čtvrté oblíbený závod TAMBO Prague SUP Race 2019. Zázemí nalezli paddleboardisté tradičně v areálu Žlutých Lázní, který sdílejí spolu s Festivalem dračích lodí, který je vůbec nejstarším závodem DL v Čechách.

Krumlovský vodácký maraton 2018 zná vítěze MČR v paddleboardingu

Krumlovský vodácký maraton 2018 zná vítěze MČR v paddleboardingu

Již po šestnácté se sešli vodáci ze všech koutů Evropy, aby zdolali trať KVM. Mezi mnohými plavidly bylo bezmála 200 SUP – paddleboardistů, pro které byl zároveň závod mistrovstvím České republiky v říčním maratonu pod záštitou Českého svazu kanoistiky. To je oproti loňskému ročníku přírůstek opět téměř o 100 %!

Poprvé pádlujeme vestoje

Poprvé pádlujeme vestoje

Na rozdíl od většiny adrenalinových sportů není u paddleboardingu pro začátek nutné chodit do kurzů nebo platit za instruktora. Začněte klidně návštěvou půjčovny, kde si můžete pádlování vestoje vyzkoušet. Jaké půjčovny paddleboardy nabízejí, se dozvíte například v seznamu na str. 28. Jestli vás SUP pádlování zaujme, pokračujte výběrem vhodného vybavení.

Tambo Prague SUP Race 2017

Tambo Prague SUP Race 2017

Pražské Žluté lázně byly dějištěm konání druhého ročníku závodu paddleboardistů zvaného Tambo Prague Sup Race. Jak se vydařil?

Jaká byla Paddleboard Lipno Night?

Jaká byla Paddleboard Lipno Night?

Minulý týden jsme vás zvali na první ročník paddleboardingové akce zvané Paddleboard Lipno Night, která se uskutečnila 22. srpna na Lipně v rámci Lipno Sport Festu. V tomto závodě se mezi sebou utkalo 40 závodníků a závodnic z řad veřejnosti. Zájem byl opravdu velký, kapacita omezená, a tak na některé zbyla „pouze“ role diváků.

Pádlo Panenka Paddles Marathon

Pádlo Panenka Paddles Marathon

O tom, že Petr Panenka jezdí na paddleboardu jste si mohli přečíst v HYDRU 2/2015. O tom, jaká dělá na paddleboard pádla se můžete přesvědčit dnes v recenzi jeho modelu Marathon.