Vítek Jindrle

Články autora

České moře očima seakajakáře

České moře očima seakajakáře

Lipno je naší největší přehradou (48,7 km2). Proto je rájem (nejen) pro seakajakáře. Pokud není zamrzlé (na bruslích je to taky mazec), můžete na ně vyrazit v každou roční i denní dobu a vždycky vám nabídne pěkný zážitek. Pojďme si společně ukázat malý návod, jak si Lipno co nejlépe užít.

No Frost je když…

No Frost je když…

„Nóóu Fróóst,“ křičíme jako praštění a přídě našich dlouhých kajaků prolamují tenkou vrstvu ledu, která se přes noc vytvořila v zátoce, v níž jsme nocovali. Už svítí slunce, ale na obzoru jsou zasněžené hory a namáčet si při pádlování ruce do vody, to se rozhodně nikomu nechce. Koukám na své kamarády, kteří musejí být fakt blázni, když si sbalili věci na vodu v době sáněk a lyží a vyrazili na týdenní plavbu do západního Norska. Jasně, jsou to blázni, ale je tu s nimi dobře!

Vodák nespí ani v zimě

Vodák nespí ani v zimě

Dávno už neplatí, že vodák v zimě odkládá veškeré svoje vybavení, ukládá je k takzvanému přezimování a stává se z něho zimní sportovec. S rozvojem moderních materiálů se zimní pádlování stalo běžnou součástí vodácké sezony (ne že by to dříve nešlo) a někteří se na ně dokonce začali i specializovat, protože letní davy vodáckých turistů prostě nesnesou.

Výprava 180 Day Trips v plném proudu

Výprava 180 Day Trips v plném proudu

Jak jsme vás již informovali Petr Mejdží Major vyplul na svou dlouhou cestu. Slavnostní start výpravy proběhl 14. dubna u Karlova mostu. Jak asi nejspíš víte, Petr je rozhodnutý objet Skandinávii. To znamená, že dopádluje až za Nordkapp, těsně před Ruskem uhne na jih, přes Finsko hodlá přejet dílem po jezerech a dílem potáhne vybavení na kolejdách. Až dojede znovu k Baltu, skočí do lodě a popádluje zpět do Prahy.

180 Day Trips II. – do Norska a na sever

180 Day Trips II. – do Norska a na sever

Dobrodruh a nadšený mořský kajakář Petr Mejdží Major stále pokračuje na své dlouhé cestě! Naposledy jsem o něm psal tady na [url=http://www.hydromagazin.cz/clanek/897-vyprava-180-day-trips-v-plnem-proudu/ newwindow]HYDROwebu[/url] v době, kdy se blížil k pobřeží Švédska. Od května do srpna 2013 ovšem notně popojel! Před pár dny totiž překročil polární kruh a jede neohroženě dál.

Prijon Junior Seayak

Prijon Junior Seayak

V Prijonu pro letošek připravili mořský kajak pro děti. Jmenuje se Prijon Junior Seayak a je určen pro jezdce do 60 kg, s výškou zhruba do 165 – 170 cm.

Suchý oblek Typhoon PS220 XTREME

Suchý oblek Typhoon PS220 XTREME

Suchý oblek PS220 XTREME byl vyroben na základě zkušeností jachtařů i mořských kajakářů a je určen pro pohyb na moři. Výrobce věnuje pozornost detailům (poutko na pověšení podložené silnou tkaninou) a funkčnosti. Dodává se v praktické tašce.

Zimní Slapy 2013

Zimní Slapy 2013

V termínu prvního únorového víkendu se konala akce pro pořádný chlapy a holky – Zimní Slapy. Po několika změnách a tápání v minulých ročnících, byl konečně nalezen správný model, podle kterého se bude organizovat i v dalších letech. Znamená to, že už nebude žádné zbabělé nocování v chatách a srubech, ale nanejvýš ve stanu.

Křest Elefterie HV

Křest Elefterie HV

Dne 1.12.12 proběhl na Orlické přehradě křest lodě Elefteria HV z dílny Standy Klokočníka. Podle rodící se tradice, předcházela křtu v pátek večer oslava, kterou svou hudební produkcí obohatili kajakáři z Napajedel. Ve větším hudebním rozletu jim zuby nehty bránila teroristická nehudební skupina „Kajakářova pomsta“ ve složení Dušan Mariner Festa a autor těchto řádků. Ze Standova proslulého kuchařského umění jsme ochutnávali jednak bezvadného lososa na grilu a také řadu vynikajících uzenin.