Martin Bauer

Martin Bauer

Martin Bauer se narodil 13. října 1959 v Kladně. Jako dítě se s rodiči hodně stěhoval, přes jihočeskou Zliv, Nové Město na Moravě a Prahu se nakonec dostal až do Jablonce nad Nisou a na Malou Skálu, kde zakotvil. společně se ženou Milenou a syny Martinem a Ondřejem.
Po vystudování stavební fakulty ČVUT v Praze působil ve vedení několika tuzemských i nadnárodních stavebních firem, a přestože se jeho hlavní obživou nakonec stala rodinná firma SUNDISK, na stavařinu nikdy nezanevřel.
Vedle sportu, zejména vodního, Martin miluje také kulturu, obzvlášť muziku, podílí se na chodu Klubu Na Rampě a s kapelou Maršál Bazén nedávno oslavil 20leté výročí.

Články autora

Na vodu do Libereckého kraje aneb co se bude letos v létě dít na Jizeře, Kamenici nebo Nise

Na vodu do Libereckého kraje aneb co se bude letos v létě dít na Jizeře, Kamenici nebo Nise

Letošní jarní sezona byla na vodu štědrá – sněhové zásoby na horách a navzdory strašení globálním oteplováním extrémně studený a deštivý duben i květen naplnily koryta řek spoustou vody a umožnily časté splouvání prakticky všech vodních toků u nás.

6. ročník závodu Tamzpátky uzavře sezonu na Maloskalsku

6. ročník závodu Tamzpátky uzavře sezonu na Maloskalsku

SUNDISK s.r.o. srdečně všechny zve na 6. ročník zábavného závodu nazvaného Tamzpátky, který se uskuteční v sobotu 12. 10. Jedná se o závod dvojic na koloběžkách a kánoích nebo jednotlivců na koloběžkách a kajaku či paddleboardu. Zároveň je akce ukončením vodácké a turistické sezony na Maloskalsku a účastníci závodu i diváci po dojezdu všech závodníků čistí cysklostezku a břeh řeky Jizery v úseku Malá skála – Křížky. Podrobnosti hledejte na webu pořadatele nebo na plakátu.

Kam v suchém létě? Jistotou jsou Jizera, Nisa nebo Kwisa

Kam v suchém létě? Jistotou jsou Jizera, Nisa nebo Kwisa

Liberecký kraj a přilehlé zahraniční oblasti v Polsku či Německu, tzv. Euroregion Nisa, to je kvalitní vodácká destinace pro pádlery všeho druhu. Při jarním tání tu jsou k dispozici nejnavštěvovanější domácí divokovodní terény – horní Jizera, Kamenice, Mumlava a seakajak nebo paddleboard se dá prohánět po německých jezerech, která dříve bývala doly a lomy.

V srpnu čeká Česko netradiční vodácký závod

V srpnu čeká Česko netradiční vodácký závod

Od čtvrtka 15. do neděle 18. srpna 2019 se bude na Vltavě a Labi konat netradiční vodácký závod nazvaný Slavia pojišťovna WATER TOUR Prague – Dresden 210 km. Proč netradiční? Jedná se totiž o etapový závod, který povede z Prahy do Drážďan a závodníci během něj upádlují (nebo uveslují) celých 210 kilometrů. Vypsány jsou kategorie skiff, canoe, seakayak, raft a paddleboard a pokud by někdo chtěl závodit, ale neměl vlastní loď, je možné domluvit její vypůjčení. Každý večer bude pro závodníky připraveno zázemí a společné posezení u táboráku. Podrobnější informace o závodě a přihlášky hledejte na www.slavia-pojistovna.cz nebo pište na email in**@su*****.cz. O přípravách závodu budeme dále informovat.

Lužická Nisa

Lužická Nisa

Řeka Nisa a její nejbližší okolí byla v době komunistických režimů ve všech zemích podél břehů spíše stokou, nežli cílem vodáků a turistů. V posledních letech, díky výstavbě čističek a rostoucímu kulturnímu povědomí obyvatel všech států, kterými protéká, to naštěstí už neplatí.