Vojta Jančar

Články autora

Vánoční Sázava

Vánoční Sázava

se letos opět povedla. Počasí přálo (20 cm sněhu a -5°C) a hodně vody (kolem 35 cbm), což dělalo otevřeným kanoím docela problémy. Méně vodáků, ale stále dost na to, aby řeka vypadala plně v tomto období. Tradičně zamrzlo nad Pěnkavou a nad Žampachem, ale mimořádně i pod Pikovickou jehlou, tedy tři přenášení ledového úseku.

Kwisa – nenápadná hravá říčka a pustá romantika

Kwisa – nenápadná hravá říčka a pustá romantika

Zatím méně známá polská řeka, na které si přijde v jarních měsících na své kamarád divoké vody a v létě i romantik. Samozřejmě každý na jiném úseku. Pro vodáky z Jablonce či Liberce je to dokonce blíž než na Vltavu z Lenory.

5. Sea-sympozium vyšlo na jedničku

5. Sea-sympozium vyšlo na jedničku

Tradičně v prvním červnovém víkendu se už popáté sešli čeští i slovenští seakajakáři, začínající i pokročilí na Seakajakovém sympoziu, tentokrát na Lipně u Nové Pece v táboře Jezero III.

Vánoční Sázava aneb Do Prahy to fakt nešlo…

Vánoční Sázava aneb Do Prahy to fakt nešlo…

…protože už od pikovickýho mostu to bylo totálně zamrzlý. Ledové kry připlouvaly a spojovaly se nenápadně v souvislou ledovou vrstvu.. Přesto se Vánoční Sázavy 19. prosince za průtoku kolem 15 kubíků vody teploty pod bodem mrazu a teploty vzduchu -10°C (stav odpoledne na hospodě v Kameňáku), zúčastnilo vice jak sto vodáků.

Kam na vodu, když prší?

Kam na vodu, když prší?

Déšť většinou není vodákův nepřítel, spíš spojenec. Hlavně zjara a na podzim, kdy je ta pravá sezona skalních pádlistů, kteří v práci netrpělivě kontrolují vodočty a snaží se odhadnout, kde to o víkendu poteče. A tak snad ani pohled HYDRA na společné deštivé téma webů 1.outdoorova.eu nemůže být jiný, než veskrze pozitivní.