Jan Novotný

Články autora

Přehled a srovnání vodáckého vybavení

Přehled a srovnání vodáckého vybavení

Společně s partnerským webem [b]svetoutdooru.cz[/b] pro vás každoročně aktualizujeme přehled a srovnání základních technických parametrů vodáckého vybavení, dostupného na českém trhu. Vybíráte-li novou loď, pádlo či vestu, vybírejte chytře a porovnejte si parametry stovek výrobků.

Adidas Sickline 2010 LIVE

Adidas Sickline 2010 LIVE

Vodácký magazín HYDRO, mediální partner mistrovství světa na extrémní divoké vodě Adidas Sickline, vám přináší internetový přímý přenos finálových soubojů o titul nejlepšího extrémního kajakáře planety Země. Internetové vysílání zajišťuje [redir=http://freecaster.tv/kayak newwindow]Freecaster.tv[/redir] – portál zaměřený na přímé přenosy akčních sportů.

Smrtelná nehoda na Sázavě

Smrtelná nehoda na Sázavě

V neděli večer došlo na Sázavě, na nebezpečném jezu ve městě Sázava k nehodě, která se odehrála přesně podle typického hloupého scénáře všech zbytečných neštěstí na našich jezech. Výsledkem jsou 3 tonoucí v nemocnici a jeden pohřešovaný, tedy utonulý. Všichni čtyři mladíci kolem dvaceti let. Dnes jsme byli na místě nehody…

Byznys a konzum v poetickém světě

Byznys a konzum v poetickém světě

Tak se mi zdá, že je léto jak má být. Všichni nebo skoro všichni jsou u vody či lépe na vodě a na noviny nebo internet nemají ani čas ani náladu. Psát už taky není o čem (když pomineme politické kauzy nebo bulvární aféry, ty se najdou vždycky) a tak noviny i zpravodajské servery pustí v létě do světa kdeco. I stalo se tak na iDnesu.

Letní HYDRO 3/2010

Letní HYDRO 3/2010

Letní vydání HYDROmagazínu právě vyšlo a jako hlavní téma si zvolilo Hamerák. Podíváme se v něm společně ale také třeba na švédská jezera, na Jadran, do Rakouska a do Norska, na rozvodněné turecké řeky nebo do Ugandy. Zkrátka věříme, že i v letním vydání HYDRA roku 2010 si najde každý z Vás něco pro sebe. HYDROredakce Vám přeje hezké léto a dobrou zábavu.

HYDRO Speciál 2010

HYDRO Speciál 2010

Již popáté jsme pro vás letos připravili zvláštní letní přílohu Vodáckého magazínu HYDRO, určenou především příležitostným vodákům a všem, kdo si chtějí užít letní dovolenou na vodě co nejlépe, bezpečně a třeba se při tom i trochu zdokonalit v pádlování. Příloha HYDROspeciál je zdarma k dispozici ve vodáckých půjčovnách, obchodech, tábořištích a mnoha dalších místech, nebo si ji můžete zde stáhnout v elektronickém formátu pdf.

Nový návštěvní řád bude na Šumavě platit od 1. května

Nový návštěvní řád bude na Šumavě platit od 1. května

Jak již víte z Kapek, Rada Národního parku Šumava předminulý týden schválila nový návštěvní řád, který nově upraví možnosti splouvání některých řek v NP Šumava. O kontroverzních návrzích na omezení splouvání Vltavy se jednalo dlouho a vášnivě. Ze zdánlivě nesmiřitelných postojů zúčastněných nakonec vznikl kompromis, který změní letní vodáckou mapu ČR.

HYDROparáda – divoká voda v Česku

HYDROparáda – divoká voda v Česku

Jak se vám líbila HYDROparáda divokých řek v letošním prvním vydání HYDROmagazínu? Dopadlo pořadí TOP 20 podle vašeho gusta nebo byste své oblíbené řeky uspořádali jinak? Nebo jste dokonce tu svou nejmilejší v žebříčku vůbec nenašli? Teď máte možnost vše uvést na pravou míru. HYDROparáda pokračuje. Každý z nás má jistě mezi českými řekami nějakou tu svou favoritku, které právě teď může dát svůj hlas!

Standa Chládek: S kajakem po světových mořích (DVD)

Standa Chládek: S kajakem po světových mořích (DVD)

HYDROmagazín uvádí: DVD se záznamem loňské přednášky a slideshow fotografií světoznámého vodáka a cestovatele Standy Chládka, kterého nedávno americký magazín Paddler zařadil do galerie „Hrdinů s pádlem v ruce“. Pokud jste nestihli setkání s touto výjimečnou osobností v Praze 14. října 2009, můžete si nyní pořídit autentický záznam s kompletní slideshow.

Poslední ohlédnutí za Kanumesse 09

Poslední ohlédnutí za Kanumesse 09

Přinášíme poslední díl seriálu zpráv z letošní Kanumesse. Několik zajímavostí, které se do předchozích zpráv nevešly nebo jsme je nestihli popsat, ale bylo by škoda na ně zapomenout.