Věra Kučerová

Její první řeka byla Vltava na pramicích v deseti letech. V patnácti začala chodit do dětského vodáckého oddílu, kde poznala Járu, svého manžela. Voda a veškerá turistika je provází celým životem. Nejdřív spolu jezdili na laminátové deblovce, pak kvůli kolenům přesedlali na nafukovačky. Sjezdili spoustu řek po celém světě. Teď v penzi si vybírají toky méně vzdálené, ale stejně hezké.

Články autora

XIX. Odemykání Doubravy 3. a 4.dubna 2010

XIX. Odemykání Doubravy 3. a 4.dubna 2010

V sobotu 3. dubna, tak jako každý rok, dorazí v 10:00 hodin Dědek Doubravák a jeho družina na tradiční zahájení vodácké sezony a odemkne Doubravu zlatým klíčem.

Čistá řeka Sázava 16. – 18. dubna

Čistá řeka Sázava 16. – 18. dubna

Stalo se už tradicí, že vodáci řeky nejenom sjíždějí, ale že se také starají o pořádek a čistotu na jejich březích. Najděte si i vy čas a udělejte něco pro čistotu našich řek! Uklidit břehy a koryto řeky je ve vašich silách. Komu z vás se líbí plavba mezi plastovými lahvemi a výhled na keře kolem řeky obalené igelitem?

Vodácký den

Vodácký den

13. březen 2010 je termín v pořadí již X. Vodáckého dne v Chocni. Vodácký den má už své stálé příznivce, ale pro ty, kteří na Vodáckém dni ještě nebyli, tu máme několik informací. Třeba se i vy stanete pravidelnými účastníky této akce.

RIO BOTIČO bude 4. října!

RIO BOTIČO bude 4. října!

Termín splutí Botiče se letos mnohokrát měnil, protože se opravuje jeho koryto. Nakonec se na rozdíl od Rokytky koná a máte se na co těšit. Přijměte tedy pozvání na další ročník a nechte se nalákat několika typickými záběry z těch minulých.

Rio Botičo 09

Rio Botičo 09

Na Botiči se scházívají jen ti otrlejší, ti co se nebojí, že je potřísní nějaká ta kapka špíny, která v Botiči teče, a nebojí se ani vykoupání v té hnědé břečce. I my patříme k těmto otrlejším a sjeli jsme ho už mnohokrát. Naštěstí se nám ještě za to nevymstila girardia, ani si na nás nepočkal virus žloutenky, či ostatní „potvůrky“ kterými nás pořadatel v propozicích straší. Letos se nás na Botiči sešlo spoustu.

Zamykání řek II

Zamykání řek II

Máme tu pro vás další část podzimního „zamykání řek“. Kterou akci si vyberete? Pokud také pořádáte zamykání řeky, či uzavírání sezony a nenašli jste ho ani v jednom díle, můžeme to napravit. Pošlete nám program vaší akce a k tomu nějakou fotku z loňska, pozvánku na vaše „zamykání řeky“ rádi uvedeme.

Zamykání řek I.

Zamykání řek I.

Ve snaze prodloužit si vodáckou sezonu setkávají se vodáci v podzimních měsících na „zamykání řek“. Většina vodáků uzamknutím řeky vodácké vybavení „na hřebíček“ stejně nepověsí a můžeme je vidět na vodě i v zimě.

Vavřinecký potok

Vavřinecký potok

[b] 17. října[/b] se koná už 32. ročník závodu [b] VAVŘINECKÝ POTOK[/b]. V sobotu se v rámci hlavního závodu koná 10. ročník vloženého závodu O ŽELEZNÝ HRNEC. Pro urychlení registrace závodníku na startu, je připravený na internetových stránkách [redir=http://www.vavrinec.xf.cz newwindow]PŘEDREGISTRAČNÍ FORMULÁŘ[/redir]

Z Lužnice na Lužnici, aneb Lužnice v pohodě

Z Lužnice na Lužnici, aneb Lužnice v pohodě

Většina z nás vodáků si užila Lužnici jako řeku plnou vodáků a komárů. I já jsem si jí tak pamatovala z posledního splutí před třiceti lety. Meandry řeky byly plné občasných vodáků, kteří měli co dělat aby se vyhnuli jeden druhému a neskončili ve zrádných vrbičkách. Komárů tam bylo na každého vodáka na desítky, možná i stovky a kempy byly přeplněné a hlučné. Proto jsem se Lužnici raději vyhýbala.

ČPV Letní Blanice a volné splutí Blanice

ČPV Letní Blanice a volné splutí Blanice

20. června se sjedou vodáci ze všech koutů na 36. ročník tradičního závodu na Blanici. Tradice závodů „LETNÍ BLANICE“ sahá do dob před šestatřiceti lety, kdy vodáci z OS Vodáci Prachatice začali pořádat závody pro širokou vodáckou veřejnost a dodnes nevynechali jediný ročník. Seriál závodů na Blanici nedokázaly přetrhnout ani katastrofální povodně v r. 2002.