Věra Kučerová

Její první řeka byla Vltava na pramicích v deseti letech. V patnácti začala chodit do dětského vodáckého oddílu, kde poznala Járu, svého manžela. Voda a veškerá turistika je provází celým životem. Nejdřív spolu jezdili na laminátové deblovce, pak kvůli kolenům přesedlali na nafukovačky. Sjezdili spoustu řek po celém světě. Teď v penzi si vybírají toky méně vzdálené, ale stejně hezké.

Články autora

ČPV Hamerský potok 18. – 19. září

ČPV Hamerský potok 18. – 19. září

Trať závodu z Malého Ratmírova do Jindřiše je dlouhá 9 km trati a je klasifikována jako WW I–III. Je na ní postaveno šest brankovišť, které dělají trať ještě obtížnější. Těm, kteří na Hamerák pojedou poprvé, bych doporučila nejdříve si prohlednout nejtěžší kaskády. Pěšky to k nim není daleko. Voda v Hamerském potoce teče hodně rychle s kopce a koryto je plné kamenů.

Rock Point Posázavský Drsoň

Rock Point Posázavský Drsoň

22. května se koná tento triatlonový závod jednotlivců a dvojic údolím řeky Sázavy v disciplínách běh, kolo, loď. Závod začíná hromadným startem běžců v 8:30 v Ledči nad Sázavou. Startovat mohou pouze závodníci starší 16-ti let (závodníci do 18-ti let pouze po písemném souhlasu zákonného zástupce).

Maraton ČB – Praha

Maraton ČB – Praha

6. – 8. srpna 2010 se koná první ročník třídenního etapového maratonu České Budějovice – Praha. První závod na této trase se konal v roce 1922 a jel se non-stop (vítěz ho jel za 27:12:00 hod). Tento novodobý závod je rozdělený do 3 etap. Trasa je celkem dlouhá 183 km.

Čištění řeky Moravy

Čištění řeky Moravy

Ukliďme svět – Clean Up The World je celosvětová akce, do které se zapojí vodáci ze severní Moravy. 24. dubna se sejdou, aby vyčistili více jak 40 kilometrů dlouhý úsek řeky Moravy. Úklid řeky bude bude probíhat z vody z kánoí a raftů. Vodácký materiál (lodě, vesty, pádla a plastové pytle na opad) poskytne pro účastníky zdarma půjčovna TYDRA a DDM Vila Doris.

ČPV Letní Blanice

ČPV Letní Blanice

Už 37. ročník pro nás připravují na 19. června Vodáci Prachatice. Místo startu závodu, je z důvodu uzavírky komunikace Prachatice – přehrada, jako vloni od lávky nad Husincem, což je asi 1,5 km pod hrází VD Husinec. Prostor pod hrází bude pro vodáky uzavřen, NEVSTUPUJTE na pozemky Povodí Vltavy !!!

Zubr Cup 2010

Zubr Cup 2010

Už 5. ročník závodu X-trial ATEX proběhne dne 17.7.2010 ve sportovním areálu SK Ujčov. Štafetový závod tříčlenných družstev má letos dvě kategorie: běh – kajak – kolo in-line – kajak – kolo. Týmy mohou být i kombinované (muži i ženy). Jednotlivec soutěží ve všem samostatně.

ČPV Svratka

ČPV Svratka

13. června se koná další ze závodů Českého poháru vodáků. Start závodu je pod hrází vodního díla Vír I a jede se k mostu ve Štěpánově. Trať je dlouhá 14 km a obtížnost je klasifikována jako WW I – III+. Voda vytékající z přehrady má 4 °C, což je dobré nepodceňovat.

Sázavské pádlo 2010 – 40. ročník

Sázavské pádlo 2010 – 40. ročník

7. – 9. května pořádá Loděnice Vltava spolu s D.O.S. závod ve sjezdu a vodácké všestrannosti pro dětské vodácko-turistické oddíly. Tentokrát zvolili jako téma „Jako za starých časů….“ Tak vezměte šusťáky a číny, spravte kování a oblepy na pádle a pojeďte to všem natřít!

Splutí Litického oblouku

Splutí Litického oblouku

15. května 2010 se koná již 31. ročník této akce. Sraz účastníků je v 11 hodin na louce u železniční stanice Bohousová a jede se do Potštejna, což je 9,5 kilometru o obtížnosti WW I–II. Pořadatel Kolumbus TOM 5912 a SK Týniště nad Orlicí srdečně zve vodáky na splutí tohoto krásného úseku Divoké Orlice.

Posázavská trilogie

Posázavská trilogie

Už v sobotu 24. dubna 2010 v 9:00 hodin odstartuje pořadatel – Vodácké a turistické centrum Bisport v Týnci nad Sázavou tento náročný závod v běhu, na vodě a na kole. Letošní již sedmnáctý ročník přivítá na sto vodáků, cykloturistů a přátel aktivního pohybu v přírodě. Trasa závodu vede většinou po značených turistických cestách.