Věra Kučerová

Její první řeka byla Vltava na pramicích v deseti letech. V patnácti začala chodit do dětského vodáckého oddílu, kde poznala Járu, svého manžela. Voda a veškerá turistika je provází celým životem. Nejdřív spolu jezdili na laminátové deblovce, pak kvůli kolenům přesedlali na nafukovačky. Sjezdili spoustu řek po celém světě. Teď v penzi si vybírají toky méně vzdálené, ale stejně hezké.

Články autora

Sázavské Pádlo 2011

Sázavské Pádlo 2011

6.– 8. května pořádá Loděnice Vltava 41. ročník závodů ve sjezdu a vodácké všestrannosti pro dětské vodácko-turistické oddíly i pro vodáckou veřejnost Závodu se může zúčastnit kdokoli, a to na turistických a slalomových lodích těchto typů: pramice (P5), kanoe (C1 nebo C2), kajak (K1).

Doubrava

Doubrava

Jenom v rychlosti něco z letošní Doubravy, počet vodáků 1793, celkový počet plavidel 792 z toho 116 raftů, 324 kanoe a 352 K1(C1). Zničený, ale velmi šťastný Bobr (tak zněl krátký mail). Byl to, jak vidíte, pro organizátory záhul.

Odemykání Jizery

Odemykání Jizery

V sobotu 9. dubna se koná tradiční odemykání řeky Jizery na Žluté plovárně na Malé Skále. Od 10:00 hod je pro vodáky je připravený bohatý program. Na plovárně budou pro děti i dospělé atrakce, jako je trampolína, skákací boty, slackline a strašidelný les.

Říčka, na kterou nezapomenu

Říčka, na kterou nezapomenu

Jedna z mnoha výprav s Petrem Charvátem a Tomášem Lašem nás v roce 1989 dovedla do Rakouska a na sever Itálie. Vyjet za komunistů na „západ“ nebylo vůbec snadné. Bylo nutné dát žádost na mezinárodní oddělení ÚV ČSTV, aby povolilo reciproční zájezd. K žádosti jsme museli mít i písemné pozvání od místní vodácké organizace.

Jak jsme přišli o novou loď

Jak jsme přišli o novou loď

Už je to hezkých pár let, co jsme si naplánovali vodácký rodinný víkend na Šumavu. Mělo nás jet osm – dva manželské páry, naše tři dcery kolem osmi let a 12ti letý syn Tomáš. Odjezd se malinko pozdržel, protože kluci museli ještě v sobotu ráno na naší zcela nové epoxidové deblovce dodělat klečení. Pak jsme naložili na vlek dvě deblovky a vyrazili.

Vánoční Lužnice

Vánoční Lužnice

25. prosince se koná už 41. ročník Vánočního splutí Lužnice. Je to akce velice populární, na které bývá hojná účast, a někdy tu nechybí ani média. Pokud jste nestihli vánoční Sázavu a nenašli jste čas ani na Bílinu, máte ještě šanci si do konce roku sjet s vodáckou partou ze Suchdola spolu s ostatními příznivci zasněženou Lužnici.

Vavřinecký potok

Vavřinecký potok

33. ročník závodu pořádaného jako Memoriál Milana Marka a zároveň 11. ročník vloženého závodu O ŽELEZNÝ HRNEC se koná v sobotu 16. října. Start závodu je ve Vavřinci u sádek, odkud je potok meandrovitý, rychle tekoucí a křovinatý.

Krumlovský vodácký maraton – 8. ročník

Krumlovský vodácký maraton – 8. ročník

9. října startuje závod [b]kajaků[/b] a [b]kánoí[/b] na 36 km. Hromadný start je v 11 hodin ve Vyšším Brodě pod hrází. Letos startují z první startovní linie K2, ze druhé K1 a ze třetí všechny „C“éčkové kategorie. Závodníci mají na trati devět jezů. Přenášky na jezech jsou povolené.

ČPV Teplá 2010, Lomnický potok

ČPV Teplá 2010, Lomnický potok

Klub vodáků Karlovy Vary, pořadatel akce vás zve na 2.října 2010, kdy se koná už 61. ročník Napříč Karlovými Vary. Trasa závodu je dlouhá 7,5 km, obtížnost do WW I. Start závodu je v Březové u Střelnice a cíl v Karlových Varech u mostu u hlavní pošty. Startovné: je 50 Kč za účastníka, za splutí zaplatí každý 20 Kč.

ČPV Úhlava

ČPV Úhlava

Už tuto sobotu 4. září se koná vodácký turistický závod určený mládeži a široké vodácké veřejnosti v nejzajímavějším úseku horního toku řeky Úhlavy. Závod pořádá oddíl vodní turistiky TJ ČSAD Plzeň od roku 1988, přičemž od roku 1999 je závodem Českého poháru vodáků. V letošním roce se uskuteční už 23.ročník závodu. Doplňkovou akcí tohoto podniku bývalo nedělní splouvání Klabavy. Splutí se konalo naposledy v roce 2007 a od té doby se ho bohužel nepodařilo uskutečnit.