Věra Kučerová

Její první řeka byla Vltava na pramicích v deseti letech. V patnácti začala chodit do dětského vodáckého oddílu, kde poznala Járu, svého manžela. Voda a veškerá turistika je provází celým životem. Nejdřív spolu jezdili na laminátové deblovce, pak kvůli kolenům přesedlali na nafukovačky. Sjezdili spoustu řek po celém světě. Teď v penzi si vybírají toky méně vzdálené, ale stejně hezké.

Články autora

Marble Canyon

Marble Canyon

Poslední den našeho 21 dnů dlouhého putování po Kanadě, jsme se zastavili u tohoto kaňonu (51°11’00“N, 116°08’00“W) na silnici číslo 93 kousek za Radium Hot Springs směrem na severovýchod k dálnici Trans Canada HWY 1. Během našeho pobytu v Kanadě jsme samozřejmě koukali na míjející řeky. Měli jsme i chuť něco si sjet.

Vánoční splutí Otavy s Lubomírem Brabcem

Vánoční splutí Otavy s Lubomírem Brabcem

Už třetí ročník této akce se konal 26. prosince 2012, v den kdy každý rok vyjíždíme na Šumavu na lyže. Letos jsme si zavzpomínali na doby, kdy jsme jezdili s dětmi na jarní prázdniny s lodí na střeše a v lodi jsme měli lyže. Doba od těch časů pokročila a tak jsme si sice vzali vodácké vybavení, ale loď jsme nevezli. Tu nám zapůjčil pořadatel.

Vánoční Sázava ZAMRZLA!

Vánoční Sázava ZAMRZLA!

Vánoční Sázava JE, ale nějak nám zamrzla… Pokud jste si pozorně četli propozice, tak jsou jako vybavení uvedené taky mačky, cepíny a s těmi by to šlo. Jít jí ale pěšky, by bylo příjemnější. Může se stát, že bude Vánoční Sázava na Vltavě, a kdo bude chtít jet Vltavu z Vraného od přívozu do Braníka ke Kotvě, tak ho tam autobus pořadatele z Krhanic převeze.

Artic Return Adventure Tour

Artic Return Adventure Tour

Timo Palo a Audun Tholfsen, dva polární dobrodruzi podnikli expedici, při které chtěli zjistit, zda je možné dostat se ze Severního pólu na Špicberky bez podpory, na lyžích a kajaku.

Burčákovka – oblíbená akce vodáků nejen z Kotvy

Burčákovka – oblíbená akce vodáků nejen z Kotvy

Termín akce je všem jasný, podzim je tady a hrozny nedávno sklizené slibujou radovánky pro příští rok. Je třeba ochutnat plody práce vinařů, byť zatím v polotovaru. Načasovat akci není snadné, zrání burčáku je těžko předvídatelné a ještě k tomu musí téct aspoň nějaká voda v řece, počasí je druhořadé. Na to máme ale kamaráda Romana v Ořechově, ten to zařídí i pro Pražáky.

Pyranha Cup ČPV Teplá 2012Lomnický potok NENÍ JISTÝ

Pyranha Cup ČPV Teplá 2012Lomnický potok NENÍ JISTÝ

Klub vodáků Karlovy Vary pořádá letos 15.října 2012 už 63. ročník závodu Napříč Karlovými Vary. Trasa závodu z Březové do Karlových Var je 7,5 km dlouhá a obtížnost je WW I.

Pyranha Cup ČPV Letní Blanice

Pyranha Cup ČPV Letní Blanice

Letos jsme se vydali na Blanici po spoustě let. Ač léto začíná až pár dní poté, počasí bylo vskutku letní. Pod hrází v.n. Husinec čekala spousta lodí na start závodu. I my jsme měli startovní číslo a rozhodli se, že na rozdíl od ostatních závodů ČPV branky tentokrát pojedeme.

Noční sjezd Doubravy

Noční sjezd Doubravy

Skauti z Ronova nad Doubravou, pořadatelé oblíbené vodácké akce na Doubravce, pořádali v rámci oslav sta let od založení českého skautingu první ročník nočního splutí řeky Doubravy. Celé akce se zúčastnilo deset vodáků a to z Ronova, Mladotic a Prahy. Na akci se vodáci důkladně připravovali.

Zamračená Doubravka

Zamračená Doubravka

Předpověď počasí neslibovala azuro a tak se asi vodákům na vodu moc nechtělo, ale přijeli. A bylo jich spousta. Aby se škudlilové nedurdili, že 50 Kč za splutí je moc, vyvěsili pořadatelé hned u startu letáček s informací, co to je za papírařinu než je schváleno pouštění vody z přehrady. Padesát korun se navíc platilo za oba dva dny, takže cena velice mírná.

Hádanka

Hádanka

Některé řeky jste sjeli už tolikrát, že je znáte, jak se říká, jako své boty. Voda je ale živel a mnohdy nám připraví překvapení. Podívejte se na fotografie pořízené před několika dny a uhádněte, o kterou řeku a o který jez se jedná. Své tipy napište do komentáře k článku.