Petr Snížek

Petr Snížek

Šéfredaktor

Petr byl na vodě poprvé na Lužnici ještě než se narodil. Tak brzy ho rodiče k vodě vedli. Nejspíš se to vyplatilo, protože se ho voda drží dodnes. Začínal v dětském oddílu, kde s kamarády závodil na pramicích ve vodáckém víceboji, postupem času se našel v kajaku a na divoké vodě.

Články autora

Po roce opět Praha – Mělník

Po roce opět Praha – Mělník

Minulý podzim jsme poprvé vyrazili na akci Praha – Mělník a hrubě jsme jí podcenili. Kdo by o tom chtěl vědět víc, ať se určitě podívá na [redir=http://www.hydromagazin.cz/clanek/618-na-seakajaku-z-prahy-do-melnika/ newwindow]článek[/redir]. Letos jsme si řekli, že v tom nebudem jen ve dvou a tak jsme pozvali ještě dva páry kamarádů, ať v tom mrazu trpíme společně…

Co nového v Troji?

Co nového v Troji?

Jako každý rok, i letos na podzim se slalomový kanál v pražské Troji dočkal podzimní odstávky. Tato každoroční pauza se dělá proto, aby se na kanále něco vylepšilo. Na co se tedy můžeme těšit po letošním zkrášlování?

Teigdalen neboli Psychoselva

Teigdalen neboli Psychoselva

Tak jsme zase jednou vyrazili do Norska a zase nás překvapilo. Letos bylo v zimě hodně sněhu, který na jaře pomalu tál a tak ho dost zbylo i na začátek léta. Měli jsme proto štěstí v oblasti Telemark, kde jsme si dali spodní Tessungselvu, na známé Zambezi Section jsme měli krásných 7 čárek na mostě a po příjezdu do Vossu jsme se nestačili divit kolik je všude vody.

Vesta Astral Green Jacket

Vesta Astral Green Jacket

Plovací vesta Astral Green Jacket se může pochlubit revoluční konstrukcí. Cílem bylo vytvořit nosnou vestu na extrémní vodu, která přitom co nejméně brání v pohybu – především při předklonu – a zároveň co nejlépe obepíná a chrání tělo. Tohoto cíle bylo dosaženo dosti originálním způsobem. Přední část vesty je totiž rozdělena na dva oddělené, nezávisle pohyblivé panely.

Labe Děčín – Pirna na seakajaku

Labe Děčín – Pirna na seakajaku

O tomhle parádním výletě mi pověděli Stanďoch s Prďochem na podzimním výletu Praha – Mělník a s nejdražší jsme se toho hned chytli. Přes zimu to není nejrozumnější, takže jsme počkali na začátek léta. A protože si po našem tripu do Mělníka všichni stěžovali, že sme nedali vědět, protože by jeli určitě taky, tak jsem dali všem vědět a skupina se rozrostla na celkem šest členů.

HYDRO 3/12 – Polské řeky

HYDRO 3/12 – Polské řeky

Léto nám právě začalo a každý čtenář HYDRA se určitě chystá na letní vodácké výlety. Někteří vyráží za pořádně divokou vodou. Někteří za krásami vzdálených mořích a někteří se jen tak toulat po poklidných hladinách řek či jezer. Právě pro ty poslední bude asi nejzajímavější téma letního HYDRA, kterým jsou polské řeky.

HYDROspeciál 2012

HYDROspeciál 2012

Již se stalo zvykem, že jarní číslo HYDROmagazínu s sebou přináší i zvláštní přílohu pojmenovanou HYDROspeciál. Ta je určena zejména začínajícím vodákům, aby jim přinesla cenné rady do prvních záběrů pádlem. Nejinak je tomu i v letošním roce a tak se pojďme podívat co HYDROspeciál 2012 přichystal.

HYDRO 2/12 – SUP

HYDRO 2/12 – SUP

Vodácká sezona se nám příjemně rozjela a já doufám, že jste mezi tou záplavou jarních odemykání, splutí, náhlých splutí při oblevě a dalších vodních kratochvílí našli i pár chvil na přečtení prvního HYDRA. Protože jestli ne, máte skluz. Další HYDRO totiž velmi brzy přistane ve vašich schránkách a na pultech každého správného vodáckého obchodu a tentokrát je navíc o mnoho stran tučnější, protože s ním obdržíte i každoroční přílohu zvanou HYDROspeciál.

Trnávka Illegal Race 2012

Trnávka Illegal Race 2012

Už dlouhou dobu se vymýšlelo jak to udělat, aby se na Trnávce dal jet jeden z českých kayakcrossových závodů. Veškeré nápady, ale vždy ztroskotaly na tom, že pouštění pitné vody do slalomového kanálu je drahé a tolik lidí, aby se to zaplatilo, se na kayakcross nikdy nesejde. Takže závod na Trnávce zůstane navždy pouze ve fázi snů. Ikdyž jedna varianta existuje a ukázalo se, že je proveditelná…

Kayak Cross Kamenice 2012

Kayak Cross Kamenice 2012

Již tradičně patří jeden z dubnových víkendů závodům na populární Tanvaldské Kamenici. Každoročně se sejdou sjezdaři raftaři a v posledních letech také vyznavači kayakcrossu, aby poměřili svoje síly. Pro letošní rok padlo datum kayakcrossových závodů na sobotu 28.4.