Petr Snížek

Petr Snížek

Šéfredaktor

Petr byl na vodě poprvé na Lužnici ještě než se narodil. Tak brzy ho rodiče k vodě vedli. Nejspíš se to vyplatilo, protože se ho voda drží dodnes. Začínal v dětském oddílu, kde s kamarády závodil na pramicích ve vodáckém víceboji, postupem času se našel v kajaku a na divoké vodě.

Články autora

HYDRO 2/13 – Seakajaking

HYDRO 2/13 – Seakajaking

Našli jste dnes ve schránce nějaký podezřele veliký balíček? Pokud ne, tak ho tam určitě najdete brzy a hádejte co to bude. No jistěěě. Nové HYDRO právě dorazilo do vašich schránek. A proč je tak těžký a tlustý? No protože je jeho součástí HYDRO Speciál, každoroční příloha zdarma, která je určena pro všechny vodáky, kteří s vodou začínají. Ale pojďme to vzít popořadě.

Masakr v Jizerkách

Masakr v Jizerkách

Předpověď počasí a jeho následný stav naznačovaly, že se koncem týdne strhne nějaká větší mela v podobě pořádnýho tání. Skutečně se tak stalo a my jsme si vybrali den pro pádlování tak obezřetně, že jsme měli vody hromadu. Vyrazili jsme ve čtvrtek 18.4.

Kayak cross Kamenice 2013

Kayak cross Kamenice 2013

Opět po roce jsme se dočkali klasické vodácké akce – vodáckých závodů na Kamenici. A jako každá rok i letos se kromě sjezdařá a raftařů sjeli ke Kamenici také příznivci kayak crossu, aby v novém sezoně poprvé skřížili pádla a změřili síly.

Suchý oblek Hiko Quatro

Suchý oblek Hiko Quatro

Suchý oblek Quatro od českého výrobce Hiko je novinkou pro nadcházející sezonu. V Hiku si dali s vývojem opravdu práci a musím předeslat, že se to vyplatilo.

Vodotěsné pouzdro Gooper Hermetic

Vodotěsné pouzdro Gooper Hermetic

Vodotěsné pouzdro Gooper Hermetic je převratnou novinkou na českém trhu. Výrobce uvádí, že se jedná o vodotěsné pouzdro, které má samouzavírací funkci. Je to vůbec možné? Ano, je.

HYDRO 1/13 – Indie

HYDRO 1/13 – Indie

Venku třeskuté mrazy, sněhové závěje, na ulicích zasněžená auta a ledovka a před vámi na papíře bující zeleň, žhnoucí slunce a vodáci pádlující v tričkách s krátkým rukávem na blankytně modrých řekách. Ano, takto nějak vypadá první číslo HYDRA pro rok 2013. Jeho tématem je totiž horká a exotická Indie.

Odemykání sezony pramic

Odemykání sezony pramic

Jako malý capart jsem s vodou začínal v klubu vodáků Starý Kolín, který se specializuje na, pro mnoho lidí neznámou nebo zapomenutou, jízdu na pramicích. V pubertě jsem se nechal zmámit voláním divoké vody a klub jsem opustil, nicméně citové vazby zůstaly a tak jsem se letos, po několika letech, opět vrátil do své mateřské loděnice ve Starém Kolíně.

Takový byl 13. Vodácký den v Chocni

Takový byl 13. Vodácký den v Chocni

Vodácký den v Chocni už je akce s vybudovanou tradicí a ta nebyla porušena ani letos. V sobotu 9.3. se tedy konal již 13. ročník této brzkojarní akce, která má své věrné členy, kteří snad ještě nevynechali jediný z ročníků.

Kajman přednáší o Langu Khola

Kajman přednáší o Langu Khola

V neděli proběhla v kině Aero pražská premiéra festivalu Expediční kamera 2013 a zároveň měl svojí „premiéru“ i Jakub „Kajman“ Šedivý, který mezi bloky filmů přednášel o svojí expedici z loňského podzimu.

Středeční blesková Vrchlice

Středeční blesková Vrchlice

Už začátkem týdne někteří nadšenci naznačovali, že by se možná mohlo z vodáckého hlediska některý den poštěstit. Předpovědi slibovaly třeskuté oteplení a i nějaký ten déšť. Ideální kombinace. Ve středu ráno vyrážím do práce a hned jak dosednu uklidním se u vodočtů. Nikde nic extra zajímavého, můžu v klidu pracovat celý den.