Petr Snížek

Petr Snížek

Šéfredaktor

Petr byl na vodě poprvé na Lužnici ještě než se narodil. Tak brzy ho rodiče k vodě vedli. Nejspíš se to vyplatilo, protože se ho voda drží dodnes. Začínal v dětském oddílu, kde s kamarády závodil na pramicích ve vodáckém víceboji, postupem času se našel v kajaku a na divoké vodě.

Články autora

Pádlojízda 2013 – příprava na slalomové MS

Pádlojízda 2013 – příprava na slalomové MS

Upozornit na chystající se MS ve slalomu v Troji a na vodácký sport vůbec. To byl jeden z hlavních důvodů pro uspořádání takzvané Pádlojízdy. Ta se uskutečnila 4. září v podvečerních hodinách v Praze a její trasa vedla od loděnice v Troji až do centra Prahy na náplavku u Palackého náměstí.

Devils Extreme Race 2013

Devils Extreme Race 2013

Už se stalo tradicí, že ke každoročnímu Lipnu patří i Devils Extreme Race. Milovníci divoké vody se v pátek sjedou do Loučovic na fotbalové hřiště, přihlásí se do závodu, povypráví si o pátečním odpoledním ježdění, zkontrolují klouby, zda jim je Škvíra neodřela a těší se na sobotní veliké závodění. Nejinak tomu bylo i letos.

Kajak Noah Cyborg

Kajak Noah Cyborg

Kajak Cyborg se dá označit jako playboat pro větší jezdce. Tvarově vychází z řady lodí Inuendo. Loď má poměrně vysoké dno a objem je soustředěn okolo límce, jak je to pro tuto kategorii typické. Na plochém dně jsou dva výrazné kýly a ještě několik malých kruhových prolisů pro zlepšení směrové stability a obratnosti při surfování.

Divoký letní víkend v údolí Iselu

Divoký letní víkend v údolí Iselu

Jako již mnohokrát, vyrážíme uprostřed léta na víkend do Rakouska na osvědčené řeky, které nikdy nezklamou. Voda teče z ledovců, takže je jí zajištěn dostatek i během suchých letních dnů, kterých bylo letos požehnaně. Volba tentokrát padá na údolí řeky Isel, ve kterém kromě Iselu naleznete i další přítoky sjízdní snad celé léto.

Bisport oslaví dvacáté narozeniny

Bisport oslaví dvacáté narozeniny

Firmu [url=http://www.bisport.cz/ newwindow]Bisport[/url] sídlící v Týnci nad Sázavou asi není nutné českým vodákům představovat. Jen málokdo nezná nejpopulárnější úsek Sázavy z Týnce nad Sázavou do Pikovic a jen málokdo se na něm nesetkal se žlutými loděmi, které patří právě Bisportu. A věřte tomu nebo ne, ale tahle (nejen) vodácká půjčovna už tu bude dvacet let. Kulatiny oslaví 7.12. tohoto roku.

Kajak ZET-Kayaks DIRECTOR

Kajak ZET-Kayaks DIRECTOR

Novinkou z dílny Zet Kayaks je model Director, který je větším bratrem úspěšného Raptora. Už na první pohled je na Directorovi patrný veliký objem. Dominantou paluby jsou ostré hrany. Nedá se přehlédnout vysoká a objemná záď, která není zakončena špicí, ale plochou. Pro expediční pádlování objemná záď určitě pojme mnoho vybavení. Na palubě lodi jsou inovované chyty, které jsou příjemně zaobleny a skvěle padnou do ruky.

Povodně berou vodákům nejen loděnice

Povodně berou vodákům nejen loděnice

O povodni, která trápí celé Čechy jsme už mnoho slyšeli všichni a není třeba situaci jakkoliv připomínat. Zpravodajské kanály jsou doslova žhavé. Pojďme se ale podívat co povodeň páchá vodákům. Přeci jenom jsou loděnice místa, která jsou s vodou neodmyslitelně spjata a tak bývají při povodních na řadě často jako první.

Piemont co byl vlastně Tessin

Piemont co byl vlastně Tessin

O státních svátcích 1. a 8. května vyráží veliká horda českých vodáků každoročně jedním směrem – do italského Piemontu a do vedlejší švýcarsko italské oblasti Tessin. Nejinak jsme to letos měli i my. Plán byl vyrazit na pět dní a za těch pět dní toho sjet co možná nejvíc. Předsunuté skupiny, které vyrážely už o týden dříve hlásily nafasovaná koryta a tak to vypadalo, že má naše výprava naději na úspěch. Ale nebudu předbíhat, všechno pěkně popořadě.

Krakonošovo Labíčko 2013 se povedlo

Krakonošovo Labíčko 2013 se povedlo

po dlouhých dvou letech se příznivci divokých vod Labe dočkali a přehrada Labská opět pustila na víkend vodu do koryta. Krom volného splutí byla možnost si i zazávodit na všech frontách. Sjezdem počínaje a kayak crossem konče. My jsme byli právě u toho kayak crossu.

HYDROspeciál 2013

HYDROspeciál 2013

Milé vodačky, milí vodáci. Již několikátou sezonu vám vždy jako součást [url=http://www.hydromagazin.cz/clanek/890-hydro-213-seakajaking/ newwindow]druhého vydání HYDRA[/url] přinášíme velikou přílohu zdarma nazvanou HYDROspeciál a nejinak je tomu i letos. HYDROspeciál je určen zejména začínajícím vodákům, aby jim pomohl ve vodáckých začátcích a také letním dovolenkovým vodákům, aby jim usnadnil výběr jejich letošní řeky. Pojďme se teď společně podívat co je nachystáno v letošním HYDROSpeciálu.

1 5 6 7 8 9 14