Petr Snížek

Petr Snížek

Šéfredaktor

Petr byl na vodě poprvé na Lužnici ještě než se narodil. Tak brzy ho rodiče k vodě vedli. Nejspíš se to vyplatilo, protože se ho voda drží dodnes. Začínal v dětském oddílu, kde s kamarády závodil na pramicích ve vodáckém víceboji, postupem času se našel v kajaku a na divoké vodě.

Články autora

Indie 2013 – spodní Alaknanda a Nandakini

Indie 2013 – spodní Alaknanda a Nandakini

Na podzim roku 2013 jsme vyrazili s velikou skupinou kamarádů pádlovat do Indie na zdrojnice řeky Alaknandy, která je jednou z řek, které tvoří posvátnou Gangu. Pojďte se podívat jaký náš výlet byl. A protože jsme toho zažili mnoho. Rozhodl jsem se vyprávění rozdělit na několik částí. Dnes se rozhýbeme na spodní Alaknandě a Nanadakini.

Sváteční Labe z Přelouče do Záboří

Sváteční Labe z Přelouče do Záboří

Když jsem letos vyrážel na vánoční svátky k rodičům, přemýšlel jsem, jak to tam asi přežiju. Přeci nebudu ležet u televize, cpát se řízkama, zajídat je cukrovím a zapalovat pořád dokola františky. Z toho už jsem vyrostl! Vezmu si loď a každej den, krom toho Štědrýho, vyrazím objet nějaký ten kus okolní krajiny.

HYDRO 4/13 – Vodáctví v zimě

HYDRO 4/13 – Vodáctví v zimě

  Tram tram tram, tak už je to zase tady. Zase jste se dočkali. Vím, že léto bylo dlouhé a starší HYDRA jste během něj přečetli několikrát, ale vysvobození je tady. S radostí v srdci oznamuji. Že čtvrté HYDRO roku 2013 právě spatřilo světlo světa a blýská se na něm jako pořádný klenot. Pojďme ho společně prolistovat.

Paddle Expo 2013 – novinky v paddleboardingu

Paddle Expo 2013 – novinky v paddleboardingu

Na Paddle Expo zaujímaly, jak se v posledních letech stalo zvykem, značný prostor i firmy soustředící se na paddleboarding. Pojďme se dnes společně podívat na ty, jejichž zboží je možno dostat i u nás. Pár se jich najde.

Závodní Vavřinec

Závodní Vavřinec

Na Vavřinec jezdím už od svých vodáckých začátků, ale ještě nikdy jsem ho nejel „na závod“. Až letos, kdy mě vyhecoval loňské kecy Mirečka, JKB, George a dalších, že to zkusili a nebylo to špatné. Takže připravit, pozor, start….

Paddle Expo 2013 – novinky zahraničních výrobců 2

Paddle Expo 2013 – novinky zahraničních výrobců 2

Před víkendem jsme se podívali na první várku novinek, které na Paddle Expo 2013 do Německého Norimberka přivezly zahraniční firmy a dnes pokračujeme. A nemusíte mít obavy, že je to poslední ohlas z výstavy. Na Paddle Expu se toho letos stalo mnoho, takže už se chystají i další reportáže.

Paddle Expo 2013 – co přivezli naši

Paddle Expo 2013 – co přivezli naši

Přibližně po roce se v německém Norimberku opět sešly všechny firmy, které něco znamenají ve vodáckém světě, aby se pochlubily se svými novinkami na blížící se sezonu 2014. Mezi zástupem zahraničních firem se jako každý rok neztratil ani ostrůvek výrobců z Česka. Pojďme se tedy společně podívat, co „naši“ na příští sezonu nachystali.

Paddle Expo 2013 – novinky zahraničních výrobců 1

Paddle Expo 2013 – novinky zahraničních výrobců 1

Kromě českých firem, které jsme společně prošli posledně, se na Paddle Expo samozřejmě prezentovalo i mnoho firem ze zahraničí. Protože se letos zúčastnilo téměř stejně firem jako v rekordním roce 2012, nedokázali jsme samozřejmě obejít všechny, ale zaměřili jsme se alespoň na ty, které jsou známé v našich končinách. A vezmeme to hezky podle abecedy.

Podzimní Oetzík zase nezklamal

Podzimní Oetzík zase nezklamal

Už při letním výletě na Oetz jsme se domluvili, že sem musíme i za podzimního stavu, který nám dovolí sjet náročnější úseky této krásné rakouské řeky. A abychom je všechny stihli, vyhradili jsme si na to prodloužený víkend.

Trnávka Illegal Race 2013 a King of Trnávka

Trnávka Illegal Race 2013 a King of Trnávka

Po loňském úspěchu se i letos konal během veřejného splouvání kanálu v Želivi tajný závod nazvaný příhodně Trnávka Illegal Race. Letos se netěšil tak hojné účasti, ale maso to bylo výrazně větší. Dvě krysy ve finále, to se jen tak nevidí. Na neděli navíc přibyl ještě jeden závod, nazvaný King of Trnávka, a to bylo teprve maso…

1 4 5 6 7 8 14