Petr Snížek

Petr Snížek

Šéfredaktor

Petr byl na vodě poprvé na Lužnici ještě než se narodil. Tak brzy ho rodiče k vodě vedli. Nejspíš se to vyplatilo, protože se ho voda drží dodnes. Začínal v dětském oddílu, kde s kamarády závodil na pramicích ve vodáckém víceboji, postupem času se našel v kajaku a na divoké vodě.

Články autora

Kompresní loďák Sea to Summit Ultra Sil

Kompresní loďák Sea to Summit Ultra Sil

Kompresní vak Ultra Sil mne zaujal hned na první pohled a bude to asi znít ohraně, ale je to další kus výbavy, který jsem postrádal pro své tak oblíbené kajakářské multiday tripy. Z recenze snad pochopíte proč. Určitě jej ale ocení i další vodáci či nevodáci, kteří potřebují ušetřit co nejvíc místa.

HYDRO 3/14 – Vltava

HYDRO 3/14 – Vltava

Ahoooj vodáci. Ani to od posledního čísla nebylo dlouhé čekání a už vám míří do schránek další vydání vašeho nejoblíbenějšího časopisu. A protože je léto, zaměřujeme se v něm hodně na vodáckou turistiku. Vždyť už samotné téma Vltava, jejíž vody jsou většinu toku klidné, tomu napovídá a titulní strana jakbysmet. Pojďme společně nové HYDRO prolistovat, ať se na něj těšíte ještě víc.

Neoprenové kraťasy Hiko Neo Core

Neoprenové kraťasy Hiko Neo Core

Firma Hiko pro letošní sezonu rozšiřuje řadu svých neoprenových výrobků, mezi které patří i kraťasy pojmenované Neo Core. Jedná se o tříčtvrteční neoprenové kraťasy z 0,5 mm silného, ultrapružného neoprenu Neospan, které jsou překryté ochrannými šortkami z oděruvzdorného a rychleschnoucího polyamidu.

Kajakářské pádlo TNP Rapa

Kajakářské pádlo TNP Rapa

Komu by se zdálo, že Rapa není žádnou novinkou, kterou je třeba testovat, ten by se mýlil. TNP totiž začalo vyrábět svoje pádla s listy z vylepšeného materiálu PAG, což je polyamid plněný skelnými vlákny.

Kajak Prijon Curve PRO

Kajak Prijon Curve PRO

Z dílny Prijonu pro letošní rok vyjel riverrunner Curve a musím předeslat, že se mi hodně líbil. Jak už název napovídá, doménou lodi je točivost a ovladatelnost. Přestože je poměrně dlouhá, opravdu výborně se točí a díky výrazné hraně doslova řeže zatáčky.

Kajak Noah Ascento

Kajak Noah Ascento

Kajak Ascento bych označil jako playboat pro větší jezdce. Tvarově loď vychází z kajaku Machito, jen dostala přidáno na objemu. Ten je soustředěn zejména okolo límce, což je pro kategorii playboatů typické. Dno kajaku je ploché, s výraznou hranou, a jsou na něm zajímavé detaily.

Filtrační lahev Sawyer Personal Water Bottle

Filtrační lahev Sawyer Personal Water Bottle

Sawyer Personal Water Bottle (PWB) ocení všichni, kteří jezdí do krajů s nejistým zdrojem pitné vody, ale je dobře použitelná i v našich podmínkách. Není už potřeba tahat zásobu vody, protože si ji vyrobíte.

Prodloužená Doubrava z Pařížova do Záboří

Prodloužená Doubrava z Pařížova do Záboří

Již před rokem (a už vlastně i dříve) jsem si pohrával s myšlenkou využít nadlepšení vodního stavu na Doubravě v úseku Pařížov – Ronov a dojet tuhle mojí „domácí“ řeku až domů do Záboří nad Labem, tedy na soutok s Labem. Plán jsem loni zkusil i realizovat se svou přítelkyní, ale díky špatnému počasí jsme nakonec skončili v Žehušicích za oborou zmrzlí na kost. Letos počasí více přálo a tak jsme učinili pokus č. 2., tentokrát úspěšný.

Indie 2013 – Bhagiráthí, suchá Yamuna a Tons

Indie 2013 – Bhagiráthí, suchá Yamuna a Tons

Naším dalším počinem byl skoro týdenní multiday trip na řeku Pindar. Dva dny jsem nahoru jeli auty, poslední kus cesty jsme si museli lodě nést, potom jsme strávili čtyři dny na vodě a byl to pro nás všechny nejen nejlepší zážitek z celé Indie, ale dost možná i za celý život. Pindar se nám tolik líbil, že o něm Tomík napsal do [url=http://www.hydromagazin.cz/clanek/1087-hydro-114-100-let-ceskeho-vodactvi/ newwindow]HYDRA 1/14[/url], takže si ho určitě nenechte ujít. Úmyslně se tu o Pindaru nerozepíšu víc, abych vám nepokazil radost ze čtení Tomíkových slov. Vydáme se raději na štaci po řekách Yamuna a Tons.

Indie 2013 – spodní Mandakini a horní Alaknanda

Indie 2013 – spodní Mandakini a horní Alaknanda

Už jsem v Indii pěkně zabydlení a čekají nás větší výlety. Pojďme dnes dokončit rozcvičování na spodní úsek řeky Mandakini a potom už vzhůru na první multiday – horní úsek řeky Alaknandy. Teď to teprve začne pořádně šplouchat.

1 3 4 5 6 7 14