Petr Snížek

Petr Snížek

Šéfredaktor

Petr byl na vodě poprvé na Lužnici ještě než se narodil. Tak brzy ho rodiče k vodě vedli. Nejspíš se to vyplatilo, protože se ho voda drží dodnes. Začínal v dětském oddílu, kde s kamarády závodil na pramicích ve vodáckém víceboji, postupem času se našel v kajaku a na divoké vodě.

Články autora

HYDRO 2/15 – Zdraví a bezpečnost

HYDRO 2/15 – Zdraví a bezpečnost

  Neuplynulo příliš vody, od doby, co jsme představovali první HYDRO roku 2015 a už představujeme i to druhé, jarní. Tentokrát jsme se rozhodli trochu posílit povědomí vodácké veřejnosti a jako téma jsme zvolili Zdraví a bezpečnost. Snad těch pár řádek pomůže zlepšit bezpečnost na našich řekách. Mimo tématu je ale jako vždy přichystána i spousta dalších článků s vodáckou tematikou, tak si je pojďme rychle představit. HYDRO je totiž už na cestě do vašich schránek.

Pádlo Shearwater Webbed Paddle

Pádlo Shearwater Webbed Paddle

The Packrafting Store opět přichází se zajímavým produktem. Tentokrát jde o skládací pádlo, jehož listy připomínají svým tvarem blány vodních ptáků.

Nejhezčí místa světa

Nejhezčí místa světa

K recenzi se nám do redakce dostala čerstvá kniha našeho stálého spolupracovníka, cestovatele a také vodáka Jana Hocka, nazvaná Nejhezčí místa světa. Pojďme se podívat, co zajímavého se v ní Snížák dočetl.

Krakonošovo Labíčko 2015

Krakonošovo Labíčko 2015

V termínu 24.-26.4. proběhlo po dvou letech zase Krakonošovo Labíčko – kayakcrossový závod, který už tradičně hostila obávaná Vrchlabská soutěska. A jaký ten letošní ročník byl? No jako obvykle epesní.

Špricdeka Seals Pro Rand

Špricdeka Seals Pro Rand

Špricdeka Pro Rand je top modelem amerického výrobce Seals, který vyrábí špricdeky té nejvyšší kvality a řadí se právem mezi přední světové výrobce tohoto vybavení. Jak obstála při testování v extrémních podmínkách na expedici v Indii?

Vesta Hiko Guardian

Vesta Hiko Guardian

Firma Hiko pro letošní sezonu představila novou vestu na divokou vodu, vhodnou i do těch nejdrsnějších podmínek. Podívejte se jak dopadl její test.

Přípravy na seakajakové Švédsko

Přípravy na seakajakové Švédsko

Na podzim loňského roku jsem byl osloven s nabídkou stát se porotcem v soutěži Häglofs Seakayak Tour, kterou zorganizoval pro své zákazníky Rock Point a této nabídce jsem samozřejmě nedokázal odolat. Společně se mnou zasedli v porotě ještě Honza „Krab“ Krabec z Rock Pointu a horolezec Honza „ Tráva“ Trávníček. Věřte nebo ne dva vítěze soutěže jsme našli a předminulý pátek proběhlo i první seznámí se seakajaky, aby si svoji výhru ve Švédsku náležitě užili.

Za řekami divoké Albánie

Za řekami divoké Albánie

Albánie je zemí, která se do hledáčku cestovatelů i milovníků outdoorových sportů, mezi něž bezpochyby patří i vodáci, dostala teprve nedávno. Válečné konflikty na Balkáně to dřív prostě neumožnily. Ukazuje se však, že právě díky těmto událostem si Albánie (a okolní země) zachovala neporušený původní ráz a i díky tomu se právem rychle stala vyhledávanou destinací. Nebál bych se říct – jednou z nejbližších exotických. Nás jako obvykle zajímá hlavně z pohledu vodáckého.

HYDRO 1/15 – Rafting v Evropě

HYDRO 1/15 – Rafting v Evropě

Ahoj příznivci HYDROmagazínu. Uvědomujeme si, že letos bylo to čekání na první vydání HYDRA dlouhé, ale nakonec jsme to přece jenom dokázali a první letošní HYDRO, s tématem Rafting v Evropě, už byste nejspíš měli mít ve schránkách nebo by do nich mělo velmi brzy dorazit. Zároveň už pro něj můžete vyrazit do vašich oblíbených obchodů, pokud si jej pravidelně kupujete. Za celou redakci bych se rád omluvil za dlouhé čekání. Zapomněli jsme avizovat posun vydání prvního čísla a tak se nám právem ozýval nejeden z vás: „Kdy už to HYDRO konečně bude“? Důvodem posunu byla zejména HYDROtermínovka, kterou jsme dříve těžko skládali, protože mnoho akcí upřesňuje termíny na poslední chvíli. Snad nám tedy prominete a (nejen) přesná HYDROtermínovka 2015 vám to vynahradí.

Stavba na Pitzbachu

Stavba na Pitzbachu

V loňském roce se objevily první zvěsti o stavbě přehrady na rakouském Pitzbachu. V té době by asi málokdo tipoval, že už v dalším roce bude stavba hotová.