Petr Snížek

Petr Snížek

Šéfredaktor

Petr byl na vodě poprvé na Lužnici ještě než se narodil. Tak brzy ho rodiče k vodě vedli. Nejspíš se to vyplatilo, protože se ho voda drží dodnes. Začínal v dětském oddílu, kde s kamarády závodil na pramicích ve vodáckém víceboji, postupem času se našel v kajaku a na divoké vodě.

Články autora

Krakonošovo Labíčko

Krakonošovo Labíčko

O uplynulém víkendu pokračovala česká kayakcrossová tour dalším závodem, který se konal na Labi v úseku okolo Vrchlabské soutěsky. Už předem vám mohu prozradit, že to byla velice podařená akce a rozhodně se na ní bude dlouho vzpomínat. Však si přečtěte jak jsme si víkend na Labi užili.

Přítoky Iselu

Přítoky Iselu

Po víkendu stráveném na Plattlingu jsem si říkal, že ten další víkend to bude rozhodně chtít vyrazit creekovat. A musela to být snad telepatie když v půlce týdne JKB oznámil, že bychom mohli o víkendu vyrazit trochu zajezdit po rakouských říčkách a hned třeba do oblasti okolo Lienzu, kam se už asi třetím rokem marně vydávám na Defferegenbach a další místní pecky. Vodní stavy přály a tak jsem v pátek vyrazili do této úžasné destinace.

HYDRO 2/09 – bezpečně na vodu

HYDRO 2/09 – bezpečně na vodu

Pozor pozor. Vážené dámy, vážení pánové, přistupte blíže. Přistupte a kochejte se nejnovějším výtvorem z naší dílny. Právě se z tiskáren vylouplo další číslo vašeho nejoblíbenějšího vodáckého časopisu. Tentokráte je podstatně silnější než je zvykem, protože obsahuje ještě přílohu zvanou HYDROvybavení. A troufám si tvrdit, že se ani tentokráte nebudete nudit. Pravda, téma bezpečnosti na vodě nepatří u všech k těm oblíbeným, ale je dobré být připraven na vše. No však uvidíte.

HYDRO 3/09 – Morava vodácká

HYDRO 3/09 – Morava vodácká

No uběhlo pár týdnů a doufám, že už máte poslední HYDRO řádně přečtený, protože se do vašich schránek kvapem blíží další, letos již třetí výtisk. Tentokráte jsme se trochu zaměřili na vodáctví ve východní části naší republiky – na Moravě. K tomu navíc každý ve svém HYDRU obdržíte speciální HYDROSpeciál, kde si určitě také dobře počtete. A teď už rychle co sme to vlastně do novýho HYDRA nachystali…

Corsica Kayak Week 2009

Corsica Kayak Week 2009

Aktualizováno! Na vodácky hojně navštěvovaném ostrově Korsika se letos opět chystá velké setkání pádlistů z celého světa. Korsika je snad všem pádlistům známá divokou vodu světové třídy a bohužel také neutuchajícími snahami o stavbu nových přehrad. Na vodácké setkání Corsica Kayak Week nás všechny zve magazín Kayak Session.

Shořela loděnice

Shořela loděnice

Dnes vám přinášíme tragickou a smutnou zprávu, která patři spíše do vodácké černé kroniky. Velká nehoda otřásla v noci z pátku 6.2. na sobotu 7.2. vodáckým klubem SK Jihlava. Již nadpis článku, myslím, dostatečně vypovídá o tom, jak velké neštěstí postihlo vodáky z SK Jihlava.

Vánoční Galicie I.

Vánoční Galicie I.

Letošní vánoce jsem strávil pádlováním v Galicii. Opět jsem se nechal strhnout myšlenkou dobrého pádlování přes zimu a tak jsem 19. prosince nasedl do auta spolu s dalšími sedmi lidmi a vyrazili jsme na netradiční svátky do 2500 km vzdálené destinace.

Vánoční Galicie II.

Vánoční Galicie II.

Minule jste se dozvěděli o našem počínání v první části zájezdu. O skvělém startu, který naplno potvrdil pravidlo, že první vyhrání z kapsy vyhání. O útrapách s místními staviteli vodních elektráren naprosto všude. Dnes se přesuneme do Portugalska a zjistíme, zda se tady situace změnila.