Petr Snížek

Petr Snížek

Šéfredaktor

Petr byl na vodě poprvé na Lužnici ještě než se narodil. Tak brzy ho rodiče k vodě vedli. Nejspíš se to vyplatilo, protože se ho voda drží dodnes. Začínal v dětském oddílu, kde s kamarády závodil na pramicích ve vodáckém víceboji, postupem času se našel v kajaku a na divoké vodě.

Články autora

Kalikovák – nový playspot v Plzni

Kalikovák – nový playspot v Plzni

Zhruba před rokem začali v Plzni spřádat plány na výstavbu nového playspotu a nedávno se jejich vize proměnily ve skutečnost. Playspot Kalikovák byl 16. a 17. listopadu slavnostně otevřen a proběhly první zkušební jízdy. Vzhledem k pokročilému ročnímu období nebyla voda úplně jako kafe, ale jezdit se dalo a playspot je vážně super.

Výroční schůze CNAWR a EKC

Výroční schůze CNAWR a EKC

Již tradičně se po skončení freestylové a nově i kajakkrosové sezony koná výroční schůze organizací CNAWR a EKC. Nejinak tomu bylo letos. Po pár přesunech a nejasnostech jsme se sešli v pátek 27. listopadu v pražském boulderbaru V Síti, abychom bilancovali, hlasovali, vyhlásili ještě nevyhlášené a taky zapařili…

HYDRO 5/09: Pojďte si zazávodit

HYDRO 5/09: Pojďte si zazávodit

Dny plné slunce, během kterých jsme si mohli číst poslední HYDRO pomalu ale jistě končí a nezbývá, než se vydat na pár posledních podzimních akcí a pak už zazimovat vybavení a čekat, až to na jaře začně tát. Snad jediným potěšujícím faktem v tomto smutném období může být to, že vyšel další díl HYDROmagazínu, který nám, doufejme, čekání na následující sezonu zpříjemní. Tentokrát jsme se rozhodli věnovat skoro celé číslo vodáckému závodění. Ale dost řečí a pojďme si tou horkou novinku zalistovat.

(ne)Vodácký SPORT Life 2009

(ne)Vodácký SPORT Life 2009

Výstavy a veletrhy probíhají takřka celoročně, takže je pořád co sledovat a navštěvovat. Tentokráte jsme se vypravili na tradiční veletrh Sport Life do Brna. Hned na začátek vyjádřím zklamání nad tím, jak málo bylo na veletrhu vodáckých firem, ale i tak jsme si to užili a bylo se celý víkend na co dívat a co objevovat.

Bečvárka 2009

Bečvárka 2009

Vodácký rok se nám opět překulil a jak bývá zvykem, je vždy zakončen několika tradičními povedenými akcemi. Po Hameráku a Vavřinci, které mají tradici dlouholetou si začíná pomalu budovat svojí dobrou pověst i splutí minipotoka Bečvárka, které je absolutní tečkou za celou vodáckou sezonou v naší vlasti. A jaká letos Bečvárka byla? Čtěte a dočtete se!

Čuro láká na svůj film

Čuro láká na svůj film

Tak po krátké chvíli tu máme další videopříspěvek. Tentokrát se o něj postaral Jakub „Čuro“ Němec a jedná se o trailer k jeho filmu s názvem Honest, který hodlá vydat na jaře příštího roku.

Videovečer V Síti

Videovečer V Síti

Už poměrně dlouhou dobu jsem se nezúčastnil žádného většího promítání vodáckých filmů a i proto jsem byl velice potěšen, když Číva oznámil, že ve čtvrtek 10.9. bude pořádat promítání vodáckých videí v boulderbaru V Síti. Když k tomu přidal informací o promítnutí dvou filmů v premiéře musel jsem vyrazit za každou cenu. Škoda jen, že to bylo ve čtvrtek, protože párty před pracovním dnem není pro většinu lidí úplně nejlepší nápad (nakonec stejně proběhla).

Adidas Sick Line – jak to bylo

Adidas Sick Line – jak to bylo

Tak se hlásíme přímo z dějiště „mistrovství světa“ v extrémním kayakingu – Adidas Sick Line 2009. Právě skončily finálové jízdy a už nás čeká jenom večerní závěrečná párty. Kdo je zvědav jak to vše proběhlo a hlavně dopadlo ať kvapně čte tento článek!

HYDRO SPECIÁL 2009

HYDRO SPECIÁL 2009

Již několikátým rokem vychází jako součást třetího čísla HYDROmagazínu také bonusová příloha HYDRO Speciál, která je určena všem začínajícím vodákům, aby jim pomohla s nejzákladnějšími začátky. Nejinak je tomu i letos. Již tradiční Speciál spatřil opět světlo světa a opět je nacpaný k prasknutí nejrůznějšími radami do vodáckých začátků, ale i zkušenější v něm jistě najdou něco poučného nového nebo alespoň zajímavého.

Bern Devils Extreme Race 2009

Bern Devils Extreme Race 2009

Tak nám pomalu končí prázdniny. Děti se zítra vydají do škol a pro nás to znamená, že už je zase po Lipně a budeme muset zase rok čekat, abysme se mohli povozit na jednom z nejkrásnějších úseků divoké vody v naší zemi. V posledních letech k Lipnu patří i vrchol české kayakcrossové sezony – závod Bern Devils Extreme Race.