Petr Snížek

Petr Snížek

Šéfredaktor

Petr byl na vodě poprvé na Lužnici ještě než se narodil. Tak brzy ho rodiče k vodě vedli. Nejspíš se to vyplatilo, protože se ho voda drží dodnes. Začínal v dětském oddílu, kde s kamarády závodil na pramicích ve vodáckém víceboji, postupem času se našel v kajaku a na divoké vodě.

Články autora

Devils Extreme Race 2010

Devils Extreme Race 2010

O uplynulém víkendu, tedy 28. a 29. srpna, se konal další ročník svátku pro vodáky z česka i sousedních zemí známý jako Čertovy proudy, Čerťáky, Lipno a kdovíjak vodáci ještě vypouštění vody z Lipenské přehrady do jednoho z nejtěžších úseků divoké vody u nás říkají. Každoročně se na Čertových proudech koná velká spousta závodů a několikaletou historii už má i kayakcrossový vrchol sezony – Devils Extreme Race. Ten samozřejmě proběhl i letos. A jaký byl?

Povodeň na Oetztaler Ache

Povodeň na Oetztaler Ache

Je tomu něco málo přes čtrnáct dnů co se údolím oblíbené podzimní rakouské řeky Oetztaler Ache prohnala třicetiletá povodeň. Skupinka rakouských vodáků byla při tom a tak se můžete podívat na několik snímků z úseku Wellerbuecke, které hoši ulovili na iPhone.

Rocks and Water: třetí a finální ohlas z Norska

Rocks and Water: třetí a finální ohlas z Norska

Tak minule jsme naše putování zakončili řekou Smeddalselvi, kde se mi povedlo hodit svojí druhou krysu. Pojďte se podívat co se dělo dál a uvidíte jestli jsme si ještě zaplavali nebo už bylo všechno v pořádku.

Rocks and Water: První Norské ozvěny

Rocks and Water: První Norské ozvěny

Po roce opět Norsko. Jako každý rok, akorát letos netradičně. Rozhodli jsme se tu strávit celkem měsíc, přičemž Číva dokonce celý léto. Dnes je tomu týden co jsme vyrazili a už máme dost pěkných zážitků a i pár pěkných řek na kontě. Jen si rozklikněte článek a mrkněte na to.

Kajakářské Ekstremsportveko 2010

Kajakářské Ekstremsportveko 2010

Je 1.července 2010 a v norském městečku Voss už pár dní probíhá největší festival extrémních sportů na světě.Všude nad městem jsou padáčkáři po silnicích se prohánějí longboardisté a dnešek je také velkým dnem pro kajakáře, kteří mají na programu svůj závod.

HYDRO 2/10 – Jizera

HYDRO 2/10 – Jizera

Vrátil jsem se ze super výletu z Turecka a zjistil jsem, že to bylo akorát včas. Zrovna totiž vyšlo nový číslo HYDRA na který jsem se strašně těšil. Tentokráte je ještě tlustší než obvykle, protože v sobě má přílohu HYDROspeciál určenou pro začínající vodáky. Během chvíle jsem celý nový HYDRO zhltnul a můžu se už pomalu těšit na to další. Už aby to bylo. Ale cože najdeme v tom aktuálním? No je toho zase mraky a jeden článek zajímavější než druhý. Tak šupem na to.

První letošní ježdění a stromové zpravodajství

První letošní ježdění a stromové zpravodajství

O uplynulém víkendu se na nás po tuhé zimě konečně usmálo štěstí, začalo přát počasí a do oblíbených horských řek a říček se, jako každé jaro, navalil dostatek vody, aby se daly splouvat. Začátkem týdne to začalo na Vysočině a koncem týdne se vodácké řádění přesunulo do našich největších hor. Asi vám nemusím sjížděné toky představovat, ale přece – za zmínku stojí a informací o tom, kde jsou stromy není nikdy dost.

X. Vodácký den v Chocni

X. Vodácký den v Chocni

Již deset let pořádají vodáci Choceň brzy zjara vodácký den. Dalo by se říci, že se jedná o první vážnější akci nové sezony. Navštívil jsem několik předešlých ročníků a protože byly super, rozhodl jsem se po roční pauze, že do Chocně opět vyrazím. A jak se jubilejní desátý Vodácký den povedl?

Doubrava – divoký kaňon ve středu Čech

Doubrava – divoký kaňon ve středu Čech

Jistě velmi známým a často splouvaným úsekem řeky Doubravy je část od pařížovské přehrady do Ronova nad Doubravou či Žlebů (viz průvodce 2/2006). Nás ale teď bude zajímat mnohem divočejší část skrz malebné a kamenité doubravské údolí. Tento úsek se obvykle začíná v Bílku, vesnici ležící nedaleko od Chotěboře.

Vánočně silvestrovská Korsika

Vánočně silvestrovská Korsika

Už od září jsem všem tvrdil, že letos mám lyžařskou zimu a nikam na vodu nejedu. Jenomže nepříznivé sněhové podmínky moje plány na lyžařskou zimu zhatily a když mi těsně před vánocemi volal Srb abych jel na Korsiku pádlovat netrvalo moje rozhodování moc dlouho. Takže rozbalit dárky, sníst co se dá, napakovat cukroví na cestu a 25. prosince večer vyrážíme směr Korsika.