Petr Snížek

Petr Snížek

Šéfredaktor

Petr byl na vodě poprvé na Lužnici ještě než se narodil. Tak brzy ho rodiče k vodě vedli. Nejspíš se to vyplatilo, protože se ho voda drží dodnes. Začínal v dětském oddílu, kde s kamarády závodil na pramicích ve vodáckém víceboji, postupem času se našel v kajaku a na divoké vodě.

Články autora

Krakonošovo Labíčko 2011

Krakonošovo Labíčko 2011

Po loňské velmi nezdařené kayakcrossové sezoně se letos opět zadařilo a závody na Kamenici a Labi se opět konaly. Kamenický závod proběhl o minulém víkendu a Krakonošovo Labíčko o tom právě uplynulém. Škoda jen, že díky majitelům vodních elektráren se bude tahle parádní akce konat pouze jednou za dva roky. Pořád ale lepší než nic a tak se rychle podívejme jak se letošní Labíčko povedlo…

Jak je pod kamenem…

Jak je pod kamenem…

O tom jak úžasně jsem se měl celý podzim v Nepálu se rozhodně dočtete v dalším HYDRU, ale o tom jak jsem si tam zažil perné okamžiky napíšu radši jenom tady. Slabší povahy upozorňuji, že to nebude úplná švanda. Nicméně trochu ponaučení můžete možná z mého příběhu načerpat pro svoje zdolávání nástrah divokých peřejí.

Destrukční Rakousko – potoky v okolí Loferu

Destrukční Rakousko – potoky v okolí Loferu

Přiblížil se podzim a to znamená, že každý kdo jezdí na vodu do Rakouska se začne zaměřovat na oblast Oetztalu a dalších podzimních klasik. Nejinak tomu bylo i v případě našeho zájezdu, ale vzhledem k počasí, které je letos více než neobvyklé a teď ke konci léta výrazně deštivé, jsme nakonec plán změnili a vydali se obhlídnout pár potoků v oblasti, kam se musí jezdit právě po deštích. Pojďte se podívat co jsme objevili. [b]Aktualizace: na konci článku přidáno video[/b]

Kanumesse – páteční ozvěny

Kanumesse – páteční ozvěny

Po vydařeném večírku u stánku firmy Blue and White procitáme do slunečného rána a vyrážíme zpátky na výstaviště pokračovat v naší špionážní misi. Přeci jen je tady toho ještě pořádná hromada, tak ať to stíháme. Pojďte se podívat co si pro nás na Kanumesse připravili v pátek.

Kanumesse – předposlední várka

Kanumesse – předposlední várka

Tak třídenní veletrh se je u konce. Bohužel se nepodařilo dodělat článek ještě v sobotu, ale stejně jste určitě všichni byli na Hameráku. Přinášíme předposlední reportáž o novinkách z Kanumesse 2009.

První zprávy z Kanumesse

První zprávy z Kanumesse

Rok se s rokem sešel, skončily letní prázdniny a v německém Norimberku se již tradičně koná jeden z největších vodáckých veletrhů na světě – Kanumesse. Ani letos si HYDRO tuto akci nesmělo nechat ujít, protože právě tady se snad všechny vodácké firmy pochlubí svými nejnovějšími výrobky, vynálezy a inovacemi. Veletrh je obrovský a pokud chcete vše podrobně projít sotva to stihnete za tři dny, po které se veletrh koná. Dnes vám přinášíme prvních pár střípků, které nám padly do oka první den veletrhu.[b]Aktualizováno:[/b] Na konci článku najdete video z prvního dne od Jense Klatta.

Kanumesse 2010 – den druhý

Kanumesse 2010 – den druhý

I druhý den pokračujeme v mapování novinek a zajímavostí na Kanumesse 2010. Dnešek odstartoval o hodinu dříve zajímavou prezentací zástupce oborové nadnárodní asociace European Outdoor Group, která se snaží uvést v život systém hodnocení vlivu outdoorových výrobků na životní prostředí.

Kanumesse 2010 – den první

Kanumesse 2010 – den první

Jako každý rok i letos se v Německu koná obrovská výstava vodáckého vybavení s názvem Kanumesse. Letos pořadatelé využili závodu Adidas Sick Line s Kanumesse s ním spojili, aby se tu mohlo objevit co nejvíce lidí. Hned když jsme dostali do ruky plán výstavy ukázalo se, že se pořadatelům daří a oproti loňsku je výstava výrazně větší (nakonec se ukázalo že historicky největší), přibylo firem a navíc se expozice rozšířila o SUP Expo (Stand Up Paddling), sekci, která se rychle rozrůstá a má tu poměrně výrazné zastoupení.

Kanumesse – den třetí

Kanumesse – den třetí

Pro dnešek se chopil žezla největší odborník na Kanumesse – Kosatka. Kdykoliv si myslíme, že už jsem viděli všechno a už toho tu víc není přijde Kosatka, zeptá jestli jsme viděli něco co jsme samozřejmě neviděli, udělá superrychlý průlet po stáncích a vytáhne tolik věcí, že by to vystačilo na další čtyři reportáže. Takže vyrážíme na tour s Kosatkou za několika zajímavostmi.

Adidas Sick Line 2010

Adidas Sick Line 2010

Již o tomto víkendu se v rakouském údolí Oetztal, tedy v údolí řeky Oetztaler Ache, uskuteční další (již čtvrtý) ročník mistrovství světa v extrémním kayakingu. Do závodu je letos přihlášeno 150 závodníků z 25(!) zemí světa. Na startovním poli nebudou chybět Brazilci, Argentinci, Australané a spousta dalších. Prostě celý svět se sjede o víkendu na Oetz.