Přijďte podpořit českou sílu na vodě na mistrovství světa rychlostních kanoistů

Přijďte podpořit českou sílu na vodě na mistrovství světa rychlostních kanoistů

Tuhle vodáckou událost si prostě nemůžete nechat ujít! Mistrovství světa v rychlostní kanoistice proběhne znovu po 59 letech v českých vodách. Od 23. do 27. srpna se v Labe aréně v Račicích utkají o tituly nejlepší světoví závodníci včetně kompletní české špičky, představí se i parakanoisté. Vstupenky můžete zakoupit v předprodejní síti Ticketstream.

Račický vodácký areál zdobí nové zázemí i dlažba, která mění břeh pod tribunou v příjemnou promenádu. Rekonstrukcí prošla cílová věž, restaurace, vyrostly nové ubytovací kapacity. Všechno se připravuje na největší událost letošního roku pro rychlostní kanoisty – mistrovství světa. Na šampionát, kde budou česká esa jako kajakář Josef Dostál, kanoista Martin Fuksa i další medailisté z olympijských her a jiných vrcholných akcí bojovat o úspěchy před domácím publikem.

„Nesmírně se těším, protože mám šanci závodit doma na mistrovství světa, které se tu koná po tolika letech. Přál bych si, aby přišlo co nejvíc lidí,“ říká kanoistický mistr světa na pětistovce Martin Fuksa, který je společně s trojnásobným olympijským medailistou Josefem Dostálem ambasadorem šampionátu.

Prohlédněte si všechny fotografie k článku…

Mistrovství světa zahájí ve středu 23. srpna závody parakanoistů, na něž je vstup zdarma. Od čtvrtka se rozjede plný závodní program. Organizátoři očekávají, že dorazí na patnáct stovek účastníků až z osmdesáti zemí světa.

Start závodu kajakářek / F: FOTOMALÝ

Mezinárodní kanoistická federace ICF sice původně program šampionátu výrazně zúžila a upravila podle předpokládané podoby budoucího olympijského rozpisu, o pár týdnů později se ale vzhledem k silným protestům týmů vrátila k bohatému programu z mistrovství světa v Miláně 2015 a přidala ještě závod čtyřkajaků na pětistovce.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: